respir greu

03-06-2008
cristina nicoleta
Nu este medic/terapeut
cristina nicoleta
Am observat ca acest subiect a mai fost abordat dar simptomele pe care le prezint eu parca difera. De o luna de zile simt ca nu pot respira bine(mai precis inspira, parca se opreste undeva la jumatate)si o oarecare durere in spate. Am 30 de ani nu am fumat niciodata (pana sa apara problema aceasta faceam si ceva sport).
Am fost la diversi doctori m-au ascultat la plamani (au zis ca nu se aude nimic) am facut raze(la fel nu se vede nimic) am facut o spirometrie( din ce am inteles trebuia sa ajung undeva pe la 6 si de abia am putut sufla pana la 4), analize pt calciu, mg, potasiu, hemograma la care astept rezultatele.
Zilele trecute am fost la urgenta pentru ca intrasem in panica i-mi era ca am ceva urat (m-i s-a facut un EKG care a iesit bine) saturatia (cred) a zis ca e ok, in principiu spun domnii doctori respir bine si ca totul se datoreaza stresului.
Dar eu simt ca nu respir bine(obosesc foarte repede) si chiar nu am fost stresata sau suparata.
Este cazul sa mai merg si la un alt doctor? Poate fi de la coloana ceva? Sincera sa fiu nu stiu ce sa mai fac si unde sa ma mai duc?
I-mi cer scuze pentru romanul trimis dar am nevoie de un sfat.
23 comentarii
0
21-07-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Daca spirometria a iesit modificata, atunci eposibil ca lipsa de aer sa fie o manifestare a unui astm intermitent si atunci sunt utile testarilealergologice la alergeni respiratori. de asemenea, daca lipsa deaer se imbunatateste dupa un puff de Ventolin spray e vorba de bronhospasm. Insa, pentru ca uneori aceste fenomene de asociaza cu lisadecalciu, trebuie mers in paralel cu preparate cecontin calciu si magneziu.
0
15-09-2008, ora 00:00
salajan
Nu este medic/terapeut
salajan
deca_nicoleta aceleasi simtome le am si eu dar la mine mi s-a intamplat ca mi s-au contractat muschii de la mana odata, am o senzatie de nod in gat si ametesc f des.mi-am facut analize de inima care au iesit bine, am facut la plamani au iesit bine, la cele de sange mi-am iesit ca am lipsa de calciu dupa care am urmat un tratament de 10 fiole de calciu si vit C injectabil.m-am simtit mai bine primele 2-3 zile dupa care tot asa rau.ce analize sa imi fac doamna doctor sau ce imi recomandati?
0
15-09-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Tratamentul pentru lipsa de calciu trebuie continuat chiar mai multe luni, cu preparate orale, cum ar fi Cal-C-Vita sau cal-D-Vita, care se iau 1 cp efervescent pe zi dimineata.
0
18-10-2008, ora 16:52
bianca.ioana
Nu este medic/terapeut
bianca.ioana
Buna ziua! Si eu am probleme cam aceleasi probleme. Diferenta este ca spirometria mi-a iesit normal. Analizele de sange mi-au ieshit normal (colesterolul marit doar). EKG-ul mi-a ieshit normal. Cel mai rau este ca din cand in cand mai am si nishte crize... un fel de atacuri de panica. Momente in care simt ca nu pot respira deloc cateva secunde, apoi ma ia o ameteala groaznica si imi amortesc mainile. Aveti idee de la ce ar putea fi? Multumesc
1
20-10-2008, ora 10:21
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru atacurile de panica se poate administra alternativ Magne B6 sau Magnerot 10 zile, apoi Cal-D-Vita 10 zile plus Distonocalm 1 cp pe zi + Xanax 0, 25 mg la nevoie. Daca se repeta, e bine de urmat un tratament de 6 luni cu un antidepresiv mai nou, gen Seroxat, dar mai inatai trebuie sa consultati un specialist.
0
19-01-2013, ora 03:41
Red DinoZZo
Nu este medic/terapeut
Red DinoZZo
o problema de genul am si eu..cu ceva timp in urma am fost sa imi fac analize pentru glanda, deoarece sunt putin mai plinuta..toate au iesit bune, mai putin cortizolul, iar pentru asta mi-au fost prescrise niste pastile, care se numesc garcinia...nu le iau de foarte mult timp, dar la cateva zile dupa ce am inceput sa le iau am inceput sa am probleme cu respiratia(dar nu cred ca este de la pastile)..respir putin cam greu si trebuie sa casc pentru a putea inhala destul aer..nu fumez, dar stau in jurul fumatorilor(la mine in casa se fumeaza)..deocamdata nu am facut nici o radiografie, nimic...as dori sa stiu ce poate fi si de la ce, daca se poate...multumesc
0
25-01-2013, ora 11:42
alexutac
Nu este medic/terapeut
alexutac
Buna ziua, Am o fetita de 5 ani care de aproape 2 ani la anumite intervale de timp are un oftat atipic ca si cum nu ii ajunge aerul. Am facut control la plamani, EEG, am scos polipii, analizele uzuale sunt bune, este insa alergica la mucegai si urmeaza tratament cu Flixotide, Singulair insa oftatul nu a incetat. Apare si dispare dar nu am observat sa fie dintr-o cauza anume. Va rog sa ma sfatuiti ce cale sa mai urmez sa scapam de aceasta problema.
0
28-03-2013, ora 22:52
AndreiTM
Nu este medic/terapeut
AndreiTM
Buna,

Am si eu cateva curiozitati in legatura cu starea mea care de 1 luna si jumatate nu ma satisface deloc. Am niste dureri parca la muschii pieptului..in zona pieptului care cateodata sunt stanga jos sub coaste...alta data in dreapta sus, in centru pieptului (cosul pieptului)..cateodata in spate. Cand ma pun seara in pat durerile dispar si nu am dureri si noaptea. Respiratia parca imi este ingreunata (mentionez ca sunt fumator). Am facut o radiografie pulmonara acum vreo 2 saptamani care a iesit bine si mi s-a spus ca nu exista nici o problema pulmonara. Am realizat si o spirometrie care iar a iesit normal. Nu tusesc doar parca simt din cand in cand ca un fel de "horcaiala" foarte slab sesizabila parca in josul pieptului (pe centru bronhii).

Mentionez ca meseria mea imi ia foarte mult din timp si ca stau la calculator foarte mult. Nu mai reusesc sa fac miscare mai deloc si am cam cu 15-17 KG in plus fata de greutatea normala la inaltimea mea.

Analizele generale (de acum 2 luni) au iesit bine doar ca, Colesterolul a fost depasit cam cu 25 unitati si ALT / TGP de asemenea in loc de 40 a fost 90. Am facut si Eco si mi s-a spus ca am ficatul umpic marit si gras si fierea lenesa. Am facut to atunci si analizele pentru Hepatita si au iesit Negative (pt ca aveam ALT marit).

Chiar nu stiu de la ce pot fi durerile astea prin zona pieptului si nu mai vreau sa merg pe la doctori. Sa fie de la calciu..magneziu..nu stiu, aceste analize nu le-am facut pentru ca eu ma gandeam mereu ca, , consum lapte dar probabil daca fumez si beau cafea nu are nici un efect si nu se fixeaza..nu stiu.

Multumesc si imi cer scuze pentru povestea cam lunga :).
0
06-01-2014, ora 14:57
Daniel214
Nu este medic/terapeut
Daniel214
Doamna Doctor am o mare rugaminte daca vreti sa-mi raspundeti :de ceva timp cam 1-2 luni dar nu in fiecare zi ci in episoade de 3-4 zile nu-mi intra aer destul in plamani, trag aer in piept si nu intra destul. Am o durere oarecum suferitoare in piept ca o greutate
Mentionez ca am facut toate testele la inima inclusiv testul de efort si au iesit bune.TSH =0, 86 colesterol180.Am luat midocalm, tador, inclusiv nitroglicerina sub limba si totusi nu-mi trece.Daca ma iau cu treaba si uit, parca nu am nimica, dar cand mi-aduc aminte iar intru in panica ca poate o sa mor.Nu mai fumez de 1 an iar de baut numai beau de 12 ani.Nu inteleg ce am. Greutatea o am 98 kg, inaltime1, 73.Mentionez ca am facut si spirometria am iesit bine, am facut si radiografie la plamani si a iesit bine.Va rog sa-mi dati un sfat.
1
06-01-2014, ora 17:07
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
posibil este o roblema cu indigestia..si gazele formate apasa pe diafragma care impedica respiratia corecta
trebuie mare atentie la alimentatie.. se exclud toate acidulatele, citricela, lactatele s, a produse care nu le tolerezi
investigatii si tratament la gastrologie
0
06-01-2014, ora 19:49
Daniel214
Nu este medic/terapeut
Daniel214
Va multumesc, Domnule Doctor pentru raspuns si va urez" La Multi Ani " pentru 2014!
0
04-04-2014, ora 16:35
monika25
Nu este medic/terapeut
monika25
Buna ziua,
Am o problema grava de ceva timp, nu pot respira normal, simt ca ma sufoc, am senzatia ca nu imi intra aer in plamani destul si atunci trebuie sa oftez, stau mereu cu gura deschisa si sotu meu mi-a spus ca noaptea in somn fac pauze maricele intre respiratii deoarece respir numai pe gura.
Am facut tratament pentru atac de panica dar cu respiratia nu am rezolvat nimic, e la fel de grea.
Am la activ vreo 6 ekg-uri care au iesit normal, am facut raze la plamani si e normal.
Va rog mult imi puteti spune ce am si unde trebuie sa ajung la consultatie?

Multumesc frumos!
0
22-04-2014, ora 17:33
ana_marya1983
Nu este medic/terapeut
ana_marya1983
Buna ziua.am un copil de trei ani jumatate care de 7 luni este mai tot timpul racit.a fost internat de doua ori cu o virora resp si dupa aceasta viroza a ramas ca o tuse care se transforma din seaca in productiva si tot asa.am fost cuel la tot felul de medici, pediatrii, orlisti si pneumologi.mi au pus diagnostic bronsita asmatiforma nu se aude nimic la plaman.i am facut aerosili cu ventolon si fixotide i m dat de imunitate de la forever, aloe vera propolis sinu mai stiu ce, isoprinosine, asta15.baraca, vitamina c, vtamina a, vitamina e, calciu, singulair 3 luni, de tuse tot ce exista in farmacii si plafare, toate acestea asociate cu antibiotice.i am facut vaccin prevenal 13 sibruncho-vaxom, chiar i am facut si noi acasa diferite ceaiuri si siropuri si nimic.tusea n dispare suntem disperati.unii doctori orlisti au zis ca are polipi altii nu.poate sa aibe polipi si sa respire pe nsuc el respira pe nasuc chiar daca se simte respiratia mai infndata.si ce ne prescrieti pt tusea asta.va multumesc
0
23-04-2014, ora 12:16
Daniel214
Nu este medic/terapeut
Daniel214
Buna ziua!Domnule doctor, revin cu aceeasi problema care o am, durerea in piept. Am eliminat carnea din meniu, seara iau cina inainte de ora 19 si am aceleasi simptome, dar nu intotdeauna. De exemplu am fost plecat 2 luni la servici in alta localitate si nu am avut nimica, dar absolut nimica. Cand am ajuns acasa dupa vreo 2-3 zile iarasi a aparut simptomele, adica dureri difuze in piept cu senzatie de lipsa de aer, adica nu intra destul aer in plamani, si sunt nevoit sa trag aer in piept.Am fost la alergolog am facut si spirometrie si nu mi-a gasit nimic (asta pe la inceputul anului). Va rog daca binevoiti sa-mi dati un raspuns ce e de facut? Mentionez ca am 48 de ani 1, 73 m, 90 kg.Am luat cate un puf de ventolin si... nimic adica aceeasi stare!
0
14-06-2014, ora 14:02
serghei5522
Nu este medic/terapeut
serghei5522
buna ziua am si eu o problema cu respiratia respir greu si am si ameteli in timpul acesta cin respir greu si imi amortesc si miinele mai des se intimpla seara mai rar ziua si daca uit ca respir greu etot bine cum imi aduc aminte de asta iar incep sa respir greu cind dorm respir tot bine ma trezesc dimineata totul e bine pina imi amintesc si deodata ear respir greu nu pot trage aer pina la urma...ce poate fi asta ? deja de trei saptamini am aceasta problema !
0
24-06-2014, ora 14:54
Dr. Nicoleta Nechita
Medicina generala, Cluj-Napoca
Dr. Nicoleta Nechita
Buna ziua.Afectarea respiratiei poate fi de natura psihoemotionala.Astmul bronsic este o afectiune psihosomatica.Pentru tratarea afectiunii sau simptomelor de acest tip este necesar sa consultati un medic specializat in medicina psihosomatica.Remedii naturale de ajutor in aceste afectiuni sau simptome, sunt capsulele Confort emotional si ceaiul Usurarea respiratiei.
0
11-11-2014, ora 22:06
lili6
Nu este medic/terapeut
lili6
Buna seara, as dori sa va cer sfatul intr-o problema asemanatoare, am 26 ani, nefumatoare, simptome: respiratie greoaie de parca s-ar bloca la mijlocul cailor respiratorii, simt ceva in gat, usturime, raguseala daca vorbesc mai mult de o jumatate de ora...simt ca ma incomodeaza ceva pe esofag chiar si atunci cand mananc, initial aceasta senzatie nu era de aceasta intensitate, nas infundat..
La ORL am mers, chiar la dr diferiti, mi s a spus ca am deviatie de sept, cornete nazale drept si rinita..dar vroiam sa va intreb ce analize as putea sa fac pentru a se vedea daca totul este in regula pe caile respiratorii/esofag, faringe.
La pneumologie am fost, din cauza unor raceli, analizele au iesit bunicele, la spirometrie nu am putut sufla suficient in tubul acela, la analizele de sange imi ies Eozinofilele marite, restul bune.
Efectiv nu stiu ce analize sa mai fac pentru a depista care este cu adevarat problema, daca e nevoie de ecografie, endoscopie, etc sau o analiza prin care dr sa vada esofagul.
Va multumesc f mult!
0
13-11-2014, ora 18:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da, e cazul de un tranzit bartat esofagian si consult gastroogie
0
28-02-2018, ora 15:41
Adrian BOA
Nu este medic/terapeut
Adrian BOA
Am 33 de ani si forte Des simt.ca nu am aer. Nu fumez. La Urgenta am fost de 5 ori. EKG mi-a iesit bine. Raze
Plamani bine. Am un mucus si cand il inghit Raman fara aer. Simt Des agitatie, teama in piept, aproape toata ziua. Ce se intampla ?
0
12-03-2018, ora 01:24
Marin1
Nu este medic/terapeut
Marin1
Dupa o vreme am inceput sa respir greu, nustiu din ce cauza, ceea ce inainte nu a fost, am inceput sa practic luptele, dupa o buna perioada am inceput sa respir mai greu, nasul mereu imi era infundat, si cind depuneam putin mai mult efort, eram foarte obosit, si respiram foarte greu, pe gura
Am fost la medic, am facut Renghenul la plamini, la nas, si mi sa spus ca am sinuzita, si ceva de genul Bronco pleumonie, mi sa dat tratament, lam urmat fix cu mi sa cerut, ma mai lasat un pic, dar oricum simt ca respir greu, am fost la o competitie, si dupa ce mam luptat, am avut niste ameteli, si senzatia ca ma sufocam, imi puteti da un sfat ceva?
0
12-03-2018, ora 02:34
serghei5522
Nu este medic/terapeut
serghei5522
Asta nui o problema la caile respiratorii, asta e tot din cap
Singura trebuie sa te controlezi toata problema e de la stres astai tot din cap eu lupt de 3 ani nici nu mai bag in sama

La anceput imi era frica sa urc pe scara..trepte.. imi era frica de autobus. Tren. avion. NU SUPORTAM GALAGIA FACEAM ATACURI DE PANICA NU VROIAM SA ES DIN CASA OBOSEAM REPEDE... Toate astea e stresul..eu sunt din R Moldova.
Si la farmacie am procurat pastile fara prescriptia medicului sunt pe baza de erburi. daca gasiti In Romania asta pastile vi le recomand ajuta f bine beu 2 ori pe zi. Ziua si seara un tratament de 10 zile..PASTILELE SE NUMESC


OMARON.SI. PERSEN...

OMARON PENTRU LINISTIRE DE CREER
SI PERSEN TOT CEVA CALMANTE

AJUTA FOARTE BINE

CU ELE AM SCAPAT DUPA 3 ANI
0
12-03-2018, ora 14:55
Marin1
Nu este medic/terapeut
Marin1
Multumesc, voi cauta, poate voi gasi usor, tot sunt din R.Moldova
0
12-03-2018, ora 15:02
serghei5522
Nu este medic/terapeut
serghei5522
Omaron si persen sunt f bune
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: