Respiratie grea

21-12-2015
Ionut.Ionut
Nu este medic/terapeut
Ionut.Ionut
Buna. Din luna iunie am inceput sa am atacuri de panica. Mentionez ca sunt o fire emotiva si anxioasa, plus ca alergam si nu prea mancam, si probabil acestia au fost factori decisivi. Urmez un tratament cu anxiar si sertralina de 5 luni. Episoade de panica nu prea mai am, ma rog am invatat sa trec peste ele. Singura problema e respiratia. Simt ca nu am aer, cateodata un huruit usor, zgomote in piept ca si cum as avea mucus, simt o constrictie toracica, cand imi vin gazele pe gat(ragaieli) nu le pot elimina, parca as avea esofagul blocat, am un nod in piept, tusesc sec, cu un huruit destul de, deranjant, si elimin cateodata foarte putina sputa verde inchis. Aproape de fiecare data cand mananc simt ca ma umflu in stomac si nu pot respira. Am facut acum aproximativ 3 luni o endoscopie gastrica, si mi s-a spus ca am o foarte usoara hernie hiatala, dar nimic care sa ma deranjeze. Mentionez ca in vara facusem o pneumonie bacteriana si am stat internat 4 zile in spital ptr tratament. Apoi prin octombrie am facut o bronsita destul de urata, si am urmat un tratament cu zinnat. De fiecare data razele au iesit bune. Va rog frumos sa ma ajutati cu aceasta problema, si ce trebuie sa fac. M-am saturat de respiratia asta grea. Dati-mi niste raspunsuri despre ce ar putea fi. Multumesc anticipat.
7 comentarii
0
21-12-2015, ora 08:42
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
problema de baza. de la care au inceput si alte probleme se afla la nivelul tractului digestiv( stomac intestine)
faci investigatii serioase la gastrologie
schimbi radical stilul alimentar si de hidratare
in momentul cand o sa ai o digestie buna.. organismul o sa aiba toate mineralele si vitaminele necesare pentru activitate si o sa scapi si de problemele de respiratie si de cele legate de depresie ( care nu este o boala separata) doar celulele sistemului nervos central NU primesc tot de ce au nevoie pentru activitate normala..si fac un blocaj)
0
21-12-2015, ora 17:26
Ionut.Ionut
Nu este medic/terapeut
Ionut.Ionut
Multumesc mult Domnule Doctor. Ma voi orienta spre gastrologie, si voi face niste investigatii amanuntite.
0
12-01-2016, ora 16:22
IonutD23
Nu este medic/terapeut
IonutD23
Buna ziua din nou. De Craciun am facut iarasi o pneumonie, plus o gripa destul de urata cu ameteli si febra 39. Am fost internat 6 zile, urmand un tratament cu cefort injectabil, ciprofloxacina pastile, antiinflamatoare si algocalmin. Dupa externare mi-a fos prescris sa mai iau 3 zile avelox, mucosolvan si cetebe c.Dupa aceea am mers la un doctor internist sa ma indrume in legatura cu simptomele gastrice. Mi s-a spus ca din cauza anxietatii, am o aerofagie, iar gazele din intestin imi provoaca durerile si regurgitatiile. Mi s-a prescris Debridat 3 pastile pe zi, si Kreon 10.000 la nevoie.Simptomele digestive s-au mai ameliorat, dar in continuare am o tuse seaca, iar cand tusesc ma doare in piept, cand respir se aude un mic suierat cateodata si parca un disconfort in piept, ca o senzatie de rece, iritatie, simt de parca am un nod in bronhii, plus ca daca tusesc tare, se aude ca un latrat pe trahee. Mentionez ca nu tusesc mereu, si in continuare am senzatia ca esofagul parca e stramt. Pur si simplu imi e greu sa elimin gazele pe gura. Poate fi in continuare, o raceala a bronhiilor sau ceva? Care sa reziste la antibiotice?
0
12-01-2016, ora 19:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
foloseste triferment dupa fiecare masa
foloseste carbune medicinal 3-4 pe zi pana dispar balonarile
cumpara aparat de aerosoli ca sa.ti tratezi coerct probema cu tusea
citeste tot ce am scris pe forum ( boli ORL) depsre faringite provocate de refluxul gastro-esofagian
0
24-01-2016, ora 15:59
Daniel_214
Nu este medic/terapeut
Daniel_214
Ai facut spirometria?Ai bpoc.
0
24-01-2016, ora 18:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu... nu are bpoc
multe din simptomele de respiratie proasta si tuse sunt date de problemele gastro-intestinale
ne diagnosticate corect si de un regim alimentar gresit
0
17-05-2016, ora 12:03
79cosmin
Nu este medic/terapeut
79cosmin
Buna ziua. Sper sa ma puteti ajuta si pe mine cu cateva sfaturi, am o problema veche de 2 luni care-mi afecteaza viata dramatic si nu reusesc sa-i dau de capat. Am o dispnee care se manifesta atunci cand stau in picioare si este multa mai usoara sau dispare atunci cand stau intins sau noaptea cand dorm. Sunt fost fumator (m-am lasat acum 2 luni cand a inceput problema), am fumat 1 pachet pe zi timp de aproximativ 15 ani. Am dureri in piept si ocazional (o data pe saptamana) expectorez/scuip cate un dop de mucus gri-verde dupa care durerile inceteaza insa dispneea persista intr-o oarecare masura. Fericirea nu dureaza mult ci doar cateva ore, cel mult o zi dupa care o iau de la capat. Am fost internat o saptamana la pneumologie si am primit hemisuccinat iv si m-am simtit foarte biune dar la 2 zile de la externare am picat inapoi. Am fost diagnosticat cu inceput de astm bronsic (treapta I) dar avand in vedere severitatea simptomelor am tot primit gradual tratament si acum am ajuns sa iau Foster (3x2pufuri pe xi), Ipravent (la nevoie... adica doza maxima pentru ca tot timpul am nevoie), singulair (o pastila seara), eurespal (2/zi) si aerius (1 pastila seara) precum si aerosol cu dexametazona si uleiuri de eucalipt, menta, pin, etc.
Am facut si analize de sange, radiologice, CT, bronhoscopie... toate ies buna. Cu toate cele de mai sus starea mea nu se inbunatateste si in general sunt mai rau pe zi ce trece.
Puteti va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lipsa de aer - motive pentru care ai putea respira cu dificultate
  • Urgențele respiratorii (pulmonare) - cum să le recunoști și ce să faci
  • Ce faci când copilul nu respiră bine (nu poate să respire)?
  • Noi date despre mucus ar putea ajuta pacienții să respire mai ușor
  • Respirație dificilă? - cum îți dai seama că ai ceva la plămâni
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  • Dificultăţi la respirat? Cum îţi dai seama dacă respiri bine sau nu
  •