respiratie urat mirositoare

03-02-2011
Rachel Green
Nu este medic/terapeut
Rachel Green
Buna ziua,

nu stiu ce sa mai fac ca sa scap de respiratia urat mirositoare! Ma spal des pe dinti, si mai nou folosesc si apa de gura dar nu reusesc sa scap de senzatia neplacuta pe care o am in gura. Pe langa asta, mi s-au inrosit gingiile si imi si sangereaza cand ma spal pe dinti. aveti idee de vreun tratament, dar ceva cat mai natural? mi-e si rusine sa merg la doctor...
10 comentarii
0
03-02-2011, ora 16:26
armina
Nu este medic/terapeut
armina
In primul rand nu trebuie sa-ti fie rusine sa mergi la doctor. Halena( asa se numeste respiratia urat mirositoare ) poate avea mai multe surse ; probleme digestive, carii dentare, sinuzita, Ca sa poti gasi cauza trebuie sa mergi intai la medicul de familie. Sanatate.
0
03-02-2011, ora 18:04
Gya_36
Nu este medic/terapeut
Gya_36
Neaparat trebuie sa te duci la dr. Atat la stomatolog, cat si la medicul de familie. Din proprie experienta poti sa-ti zic ca halena e si un semnal de paradontoza. Nu-i obligatoriu sa fie asta, insa este una din cele mai frecvente cauze. Mie de ex mi-a disparut, acuma sunt ok, nu mai am halena, nici nu-mi vine sa cred ca am scapat! La mine era din cauza unui inceput de paradontoza si am facut detartraje si chiuretaj subgingival, apa de gura e sfanta si iau ca tratament "de intretinere" Piascledine, care e natural, din soia si avocado. Ma simt mult mai bine si mai ales ma bucur ca nu mai am halena.
0
03-02-2011, ora 18:12
Rachel Green
Nu este medic/terapeut
Rachel Green
Tocmai din acest motiv mi-e si frica sa merg la doctor! ca ma gandesc ca o sa descopere cine stie ce mult mai grav!
iar parodontoza... din pacate nu-mi este complet necunoscuta, ai mei, amandoi au asa ceva si ma gandesc ca nu am cum sa fiu eu exceptia! Din pacate, este o boala tare nesuferita, vad la ai mei cum se chinuie cu ea. Nu am auzit de piascledine, poti sa-mi dai mai multe detalii? Zici ca este de "intretinere" asta inseamna ca se ia doar inainte sa te imbolnavesti efectiv?
0
04-02-2011, ora 16:15
Gya_36
Nu este medic/terapeut
Gya_36
Pai cu atat mai mult daca si parintii au parodontoza, ar trebui sa ajungi cat mai repede la medic. Din pacate in multe cazuri aceasta boala se mosteneste. Piascledine nu stiu daca se ia inainte, poate daca stiam il luam si eu...insa iti spun sigur ca este un tratament adjuvant, ajuta la mentinerea gingiilor si a arcadelor dentare ("spatiile" in care stau dintii). Avantajul este ca e natural si are foarte putine contraindicatii sau reactii adverse (eu nu am avut nicio problema de cand il iau)
0
04-02-2011, ora 21:56
Rachel Green
Nu este medic/terapeut
Rachel Green
Poti sa-mi spui de unde pot cumpara piascledine si cat m-ar costa? imi trebuie prescriptie de la doctor, neaparat?
0
05-02-2011, ora 19:29
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Prima si prima data mergeti la stomatolog. Este singurul lucru bun pe care il puteti face in acest moment.

Parodontopatia se trateaza, si rezultatele sint cu atit mai bune cu cit se instituie mai rapid un tratament corect.
Nu incercati sa va pacaliti singura cu tratamente "miraculoase". Nu vor face altceva decit sa mascheze gravitatea afectiunii!!!!!!

Sa iei medicamente fara sa faci tratamentul de baza pt parodontopatie, este ca si cum ti-ai lua ciorapi curati fara sa te speli pe picioare, sau ca si cum ai da cu deodorant peste transpiratie in loc sa te speli inainte de a-l folosi.

Tratament inseamna:
la medic: detartraj, plus chiuretaj subgingival; si vizite la stomatolog cel putin de 2 ori pe an.
acasa: igienizare perfecta

Plus ca e bine sa tineti cont de faptul ca halena inseamna cel mai frecvent parodontopatie, dar parodontopatia NU este singura cauza pt care apare halena!!!! Pt a face orice fel de tratament, e bine ca mai intii sa aveti un diagnostic.
0
07-02-2011, ora 15:43
Gya_36
Nu este medic/terapeut
Gya_36
Nu pretul are importanta. Pentru sanatatea ta, ar trebui sa dai oricat. SI mai ales sa te duci la medic. Dar ca si info, piascledine costa in jur de 54-55 lei si nu iti trebuie reteta de la medic.
0
08-02-2011, ora 08:52
lantisor
Nu este medic/terapeut
lantisor
Buna ziua! Baiatul meu are 9 ani si de doua zile acuza dureri de gingie in interior, adica aproape de limba, mentionez ca maseluta este cariata, si il mai doare si sub barbie cand se apasa exact sub maseluta. De la ce credeti ca ar putea fi aceasta durere? Va multumesc anticipat!
0
08-02-2011, ora 12:09
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
De la dintele cariat. Mergeti cu el la stomatolog.
0
08-02-2011, ora 12:11
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Poate fi si o afta bucala. Oricum, mergeti la medic pt a elucida cauza si a face un tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Miroși urât deși ai o igienă corectă? Câteva motive surprinzatoare
  • Un mic dispozitiv care elimină rapid respirația urât mirositoare
  • Combaterea respirației urât mirositoare
  • O combinație de bacterii este responsabilă pentru mirosul foarte urât al respirației
  •