rezectie granulom

26-01-2008
moira
Nu este medic/terapeut
moira
miercuri am facut aceasta minunata operatie. astazi este deja sambata si m-am trezit, ca si ieri dimineata, cu tot obrazul umflat, spre ochi, care ochi imi "curge". ieri am fost la control si a intepat locul acolo, ca sa dreneze, iau antibiotic in continuare... cand se dezumfla?
16 comentarii
0
26-01-2008, ora 00:00
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Ia legatura cu medicul stomatolog, pentru un nou consult sau mergi la Urgente stomatologice; pe langa antibiotic, ar fi bine sa iei si un antiinflamator nesteroidian; ibuprofen 200mg 3 tablete pe zi, timp de 3 zile; Numai bine
0
26-01-2008, ora 00:00
moira
Nu este medic/terapeut
moira
pai iau tador. e-adevarat ca nu am luat pana ieri
0
26-01-2008, ora 00:00
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
.si comprese reci pe zona respectiva
0
27-01-2008, ora 00:00
dr flipper
Nu este medic/terapeut
dr flipper
din pacate fiecare rezectie este urmata de un usor abces (se umfla un pic) dar care trece la antibiotice si analgezice
la cabinetul nostru rezolvam granuloamele periapicale (punga de puroi) fara rezectie cu ajotorul unui laser chirurgical. nu este nevoie de operatie, iar recidivele sunt extrem de rare. tratamentul este nedureros singurul dezavantaj al metodei ca se intinde in timp, majoritatea sedintelor fiind de cateva minute.
vizitati www.peterdent-art.ro
va steptam cu drag
0
12-02-2008, ora 00:00
GabyN
Nu este medic/terapeut
GabyN
Salutare,
Tocmai am facut ieri o rezectie granulom pe exterior si astazi cand m-am dus la control am mai fost taiat si pe interior. Problema este ca sunt umflat la fata pana sub ochi si nu stiu daca este normal acest lucru. Iau antibiotic +ketonal dar nu se mai desumfla. Spuneti-mi ce sa fac ? multumesc.
0
12-02-2008, ora 00:00
dr flipper
Nu este medic/terapeut
dr flipper
marimea abcesului depinde si de reactiviatea organismului, daca operatia a fost executat corect, abcesul fiind drenat, se va dezumfla in cateva zile (3-4), trebuie continuat neaparat tratamentul cu antiinflamatoare si antibiotice.
daca problema persista inseamna ca au ramas sechele din granulom sau obturatia de canal nu a fost executat corect, sper sa nu fie cazul.
trebuie facut o noua radiografie pt a afla corectitudinea operatiei.
La cabinetul nostru tratam granuloamele fara rezectie ( vezi mesajul anterior) si tratam tot asa si recidivele de granulom (recidiva= dupa un timp granulomul poate sa reapara din mai multe motive)
0
13-02-2008, ora 00:00
GabyN
Nu este medic/terapeut
GabyN
aveti cabinet si in Bucuresti ?? As veni cu cea mai mare placere.
0
14-02-2008, ora 00:00
dr flipper
Nu este medic/terapeut
dr flipper
Din pacate nu va pot ajuta, mai dureaza cativa ani pana ne extindem si in Bucuresti, dar avem pacienti din Bucuresti si din toata tara cine vin la cabinetul nostru din Tg-Mures. Nu cunosc situatia cabinetelor medicale din capitala, dar asa stiu ca granuloame periapicale fara rezectie se trateaza in afara de noi la Iasi si Brasov insa nu detin informatii despre aceste cabinete.
0
15-03-2008, ora 00:00
gils
Nu este medic/terapeut
gils
Si eu am fost la fel de umflat, aproape ca nu mai puteam sa deschid bine ochiul, in urma unei rezectii, sfatul meu este Oxacilinia cate 2 capsule la 5 ore + dupa masa de pranz 1 pastila de Aulin+ gheta multa tinuta pe obraz. Acesta este sfatul meu, la mine a dat roade, nu fumati si mancati bine inainte de pastile...sau cel putin sa mancati ceva inainte. Va urez Sanatate :)
0
15-03-2008, ora 00:00
gils
Nu este medic/terapeut
gils
Oxacilina, fara i-ul acela, si trebuie cate 2 capsule pentru a grabi vindecarea infectiei, iar gheata ajuta la circularea sangelui mai bine in zona aceea.
0
09-08-2008, ora 00:00
Crista23
Nu este medic/terapeut
Crista23
Stimate domnule doctor,
Si eu ma confrunt cu o asemenea problema cu un granulom si chiar -am programat pentru operatia de rezectie vinerea urmatoare. Abia acum am vazut mesajul postat de dvs in care spuneti ca este posibila vindecarea si fara traumatizarea organismului printr-o asemenea interventie. Stiti cumva unde anume in Brasov se trateaza fara rezectie avand in vedere ca locuiesc in acest oras? Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul dvs...
0
13-04-2009, ora 10:37
mihaela_stoenescu
Nu este medic/terapeut
mihaela_stoenescu
BUNA ZIUA.Acum 1 luna am facut o rezectie la unul dintre incisivii centrali superiori.Marea mea ingrijorare este ca doctorul nu mi-a recomandat nici un fel de antibiotic, numic inafara de Ketorol si spalaturi cu apa de gura.Am avut o umflatura care m-a tinut 2 saptamani pe tot obrazul, cu tumefierea ochiului si a gatului.Acum, dupa ce s-a dezumflat complet, simt o umflatura (ca un abces) exact in locul operatiei care, de cateva zile, simt ca a inceput sa creasca.Initial mi s-a spus ca se reface mai greu locul operat dar acum ma tem de o infectie.Mi s-a facut o coroana dentara (de catre un alt medic)care ar fi cuprins si incisivul central si, fara o cauza pe care medicul sa si-o explice, de la proba scheletului si pana la cimentare lucrarea nu mai avea masura potrivita.Doctorul si-a explicat asta astfel:" oare este posibil ca la cei 25 ani ai tai dintii sa migreze asa repede?in 10 zile".Eu am insa alta parere.Este oare posibil ca din cauza acelei umflaturi lucrarea sa nu se fi potrivit?Acum am luat alte masuri si, inainte de proba, vreau sa ajung iar la doctorul care m-a operat.
Ce parere aveti?Va rog din suflet dati-mi un sfat.
0
14-04-2009, ora 12:15
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Buna ziua! Ar fi trebuit ca medicul respectiv sa lase tesuturile sa se vindece (gingia) si abia apoi sa se apuce sa amprenteze ptr lucrare. Si mai este si faptul ca dupa rezectie treb lasat o luna- o luna si jumatate fara ca pe dinte sa fie pusa vreo lucrare.
0
02-07-2009, ora 09:31
ada.dulea
Nu este medic/terapeut
ada.dulea
Buna ziua, Am tot citit pe forum despre rezectii si nu sunt total lamurita. Aseara am fost si eu la dentist pentru ca de ieri incepuse sa ma doara o masea care are nervul scos demult si la care am coronita de vreo 2 ani. Pe radiografie apar doar niste umbre in zona varfului radacinii sus care au fost interpretate ca fiind o inflamatie a osului din gingie nu s-a format puroi si nu s-a umflat nimic pe langa masea. Cuvantul granulom nu a fost folosit in cazul meu : La palpare nu ma doare gingia in jurul maselei ci doar maseaua in sine. Mi s-a recomandat sa fac o rezectie in loc de a scoate din nou coronita, a intra din nou pe canale care oricum nu sunt perfect drepte la mine si a astepta apoi sa vedem daca nu recidiveaza. De asemenea, dupa operatie am inteles ca este nevoie de o zi-doua pentru ca umflatura sa se retraga si dupa 7 zile se scot atele. Pana acum n-am mai facut asa ceva si doream sa am si o alta parere. Este indicata in cazul meu operatia Cam care sunt posibilele efecte secundare in cazul operatiei sau al tratamentului Multumesc mult.
0
07-07-2009, ora 14:29
iasmina21
Nu este medic/terapeut
iasmina21
buna ziua.. am o problema... mi s-a umflat obrazul stang pana la ochi inclusiv... mentionez ca inainte cu o zi m-a durut un dinte.. nu a fost durere mare. ce as putea lua??
0
14-07-2009, ora 10:29
maina_gaby
Nu este medic/terapeut
maina_gaby
buna ziua, am o problema...acum 2 luni mi am extraspenultima masea stanga sus, nu mi se inchide locul.Am facut niste complicatii durere de urechi-otita, am luat cefaclor la indicatia medicului si chetonal, dar puroiul nu s a tras vine de la sinuzita, simt o presiune in ochi, in nara stanga si pe obraz.imi lacrimeaza si ochii.stomatologulmi a facut programare ptr operatie care se face sub anestezie totala de care mi e tare frica- ca sa curete sinusul.daca poate cineva sa mi spuna cum e operatia, daca doare.Am inteles ca trebuie sa stau internata vreo 4 zile?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rezecție apicală - ghidul pacientului (ce trebuie să știi)
  •