Rezistenta virusului HIV

16-09-2010
Fred07
Nu este medic/terapeut
Fred07
Buna seara!
Imi puteti raspunde daca virusul HIV rezista in toaleta unui wc public?
28 comentarii
0
17-09-2010, ora 10:06
Fred07
Nu este medic/terapeut
Fred07
Buna dimineata!
Cred ca nu m-am exprimat coerent... si s-ar putea sa sune cam stupid ceea ce incerc sa va spun...
In urma cu doua saptamani am fost intr-un Outlet din Budapesta, in toaleta unui restaurant... aveam mare nevoie la toaleta si no (scaun) si cand termin nevoia fiziologica, fecalele picand in apa mi-au atins anusul. Fiind foarte speriat m-am sters repede iar cum hartia era foarte aspra cred ca ma iritasem in zona anala.
Credeti prin absurd ca s-ar putea sa fi interceptat vreun virus? (HIV, gonoree, sifilis, etc)
Sunt foarte speriat (paranoic cred) abia am putut sa dorm in ultimele zile... Va rog sa nu luati in ras situatia.
Astept cu nerabdare raspunsul vostru.

P. S. Stiu ca hiv este un virus cu transmitere sexuala, dar m-am gandit ca atunci cand m-am zgaraiat in acea zona sa nu ma fi contaminat...

Va multumesc!
0
17-09-2010, ora 11:25
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
De HIV nu se pune problema, pt ca nu se transmite prin astfel de metode.Cat despre alte bts-uri...ramane de vazut, insa nu cred ca este cazul sa te alarmezi prea tare, mergi la un medic eventual si fa-ti niste analize ca sa scapi de dubii.
Sanatate!
0
17-09-2010, ora 11:43
Fred07
Nu este medic/terapeut
Fred07
Multumesc Jaquelinne pentru raspuns, am consultat multe surse, cred ca mi-am petrecut jumatate de zi cautand doar despre subiectul asta... sau daca mi-ai putea spune daca ai ceva specializare in domeniul medical...
Ai mai auzit de un astfel de caz?
Analize? mmm... am o ruda in familie care lucreaza in domeniul analizelor medicale, laborator, ea mi-a spus ca nu trebuie sa ma alarmez insa am tot cautat pe google tot felul de raspunsuri si am fost dat peste cap... habar n-am :-?
Crezi ca doar dupa doua saptamani ar iesi la analize urme de virusi (sifilis, gonoree) mentionez ca nu am avut niciun simptom.
Thanks again! ;)
0
18-09-2010, ora 18:31
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
La fel iti spun si eu sa nu te alarmezi, chiar nu e cazul!Nu am nicio specializare in domeniu, iti vorbesc din ceea ce stiu/auzit/citit.Sincera sa fiu nu am mai auzit de niciun astfel de caz pana acum.
Eu zic sa iti faci analizele, inclusiv aslo care iti arata o posibila infectie in corp si daca ies toate bune stai linistit.Eventual le mai repeti peste cateva luni, asta doar asa sa te linistesti complet.
Gonoreea odata contactata, la un interval de 4-20 de zile apar primele simptome, cum ar fi scurgeri purulente sau dureri la mictiune(urinare).
1
21-09-2010, ora 14:27
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua! Sunt medic specialist pe boli infectioase si vreau sa te linistesc:nu aveai cum sa iei HIV in cursul evenimentelor descrise. Se transmite doar daca secretii precum cele genitale/sperma vin in contact cu leziuni sangerande de pe piele/mucoase.Aceste leziuni pot fi preexistente sau sa apara in timpul contactului sexual. Virusul rezista putin in mediul inconjurator si varianta ca un purtator al HIV sa fi folosit si contaminat toaleta cu secretiile/sangele lui, iar tu sa ai leziuni doar de la stersul cu hartia aspra si sa te contaminezi e improbabila. Daca vrei sa te testezi totusi, trebuie sa sti ca de la un contact infectant anticorpii se pozitiveaza peste 1-pana la 6 luni. In aceasta perioada numita fereastra imunologica purtatorul poate transmite virusul dar la analizele uzuale iese negativ. Pot aparea simptome ca de raceala care trece greu si adenopatii generalizate(marirea ganglionilor), iar incarcatura virala este pozitiva la valori mari(test scump care nu se face uzual). Urmareste simptomele pt.alte bts si fa-ti un test HIV daca vrei, ca nu strica nimanui. Sanatate multa!
0
21-09-2010, ora 16:12
Fred07
Nu este medic/terapeut
Fred07
Buna ziua Dna Dr!
Va multumesc pentru ca ati raspuns situatiei mele dar acum chiar sunt dat peste cap...
Majoritatea cu care am discutat mi-au spus ca nu am nicio sansa deoarece virusul HIV nu rezista temperaturii iar acum imi spuneti ca daca vreau sa ma testez sa imi fac analizele...
Am discutat problema si cu o dna de la HelplineSIDA si mi-a garantat ca nu trebuie sa imi fac griji, am adresat acceasi intrebare si unui site de specialitate din SUA, Medhe** (nu incerc sa fac publicitate mascata) iar pe majoritatea site-urilor care au ca subiect BTS-urile spun ca nu poti intercepta din toalete publice boli...
Sincer abia am reusit sa dorm zilele trecute, sunt foarte stresat in ultima vreme din cauza acestui subiect si sa mai rezist inca sase luni, NU CRED!
As dori va rog un raspuns sincer si garantat!
O zi buna si santatate!
0
29-09-2010, ora 15:21
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Imi pare rau ca te-am speriat. Initial, am vrut sa te asigur ca nu puteai lua HIV in varianta descrisa. Testarea propusa la sfarsitul comentariului se refera la a-ti afla pur si simplu starea de sanatate din acest moment pentru ca daca, Doamne-fereste iese pozitiv acum testul, inseamna ca ai avut virusul de mai mult timp in corp. Testarea periodica a virusurilor transmise parenteral :B, C, HIV(adica prin sange, secretii genitale/sperma, consum iv de droguri, tatuaje, piercing, interventii laborioase stomatologice fara dezinfectia cu substante potrivite a tubulaturii care nu se poate steriliza si asteptarea minim 15 minute intre consulturi pt. ca aceste substante sa-si faca efectul) nu strica nimanui, mai ales celor cu factori de risc. Eu indemn oamenii sa se testeze. Pentru ca erai excesiv preocupat am recomandat testarea in cazul tau, uneori pana nu vezi scris "negativ", iti e greu sa te linistesti. Dar, inca odata subliniez: nu aveai cum sa iei virusul de la toaleta, nu trebuie sa te testezi decat daca ai avut alti factori de risc. Multa sanatate!
0
19-10-2010, ora 09:16
Fred07
Nu este medic/terapeut
Fred07
Va multumesc dna Dr. pentru mesajul dumneavoastra. Sunt ipohondru si din cauza asta mi-am facut atatea griji.
O zi frumoasa si multa sanatate!
0
18-11-2010, ora 22:29
laura_1985
Nu este medic/terapeut
laura_1985
Buna seara!
am si eu o intrebare daca nu va suparati...se poate contacta virusul la un control ginecologic?
de pe masa aceea? mentionez ca am fost putin iritata jos intrucat m-am epilat cu o seara inainte...sunt foarte speriata.credeti ca ar trebui sa fac testul hiv?
va multumesc frumos!
0
19-11-2010, ora 11:15
laura_1985
Nu este medic/terapeut
laura_1985
chiar nimeni aici? :( astept cu nerabdare si emotii raspunsul dumneavoastra in legatura cu problema mea
legat de faptul ca ma irit usor doctora mi-a zis sa ma dau cu crema de galbenele pentru inceput insa mie mi-e groaza ca am luat virusul de acolo nu stiu ce sa fac ca nu mai pot sa dorm noaptea si numai la lucrul asta ma gandesc si din cate am citit e prea devreme pentru un test ! HELP!!
0
19-11-2010, ora 18:06
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna! De obicei masa de consult ginecologic e acoperita si se schimba de la o examinare la alta materialul cu care se acopera, iar instrumentele sunt sterile.
Corpul vine in contact cu masa cu partea posterioara, nu cu partea epilata. Nu se transmite astfel, nu va mai faceti griji. Exista creme speciale pt. dupa epilat, nu stiu daca cea cu galbenele e buna, poate dr. ginecolog are experienta cu asa ceva si de aceea v-a recomandat-o.
Multa sanatate!
0
19-11-2010, ora 22:27
laura_1985
Nu este medic/terapeut
laura_1985
Buna seara Doamna Doctor,
Va multumesc frumos pentru raspuns. teoretic intr-adevar asa ar trebui sa fie schimbat materialul acela cu care este acoperita masa dupa fiecare examinare dar practicc. eu nu am fost prea atenta la acest aspect daca il schimba sau nu inainte si dupa mine.instrumente nu a folosit doctora la mine insa si-a pus manusi sterile pt consultatie pe care apoi le-a aruncat...cabinetul era curat, materialul pe care am stat era curat si uscat(dar nu stiu daca schimbat inainte)...este vorba de o policlinica de stat unde mi-a dat medicul de familie trimiterea ( Policlinica Spitalului Judetean Timisoara mai exact).
In procente cam cat la suta exista risc sa contactez virusul in acest mod adica la un control ginecologic de rutina? sau pe o scara de la 1 la 10 (10 fiind riscul maxim)??sunt asa de stresata si luni mi-a zis doctorita ginecoloaga sa merg acolo din nou ca sa-mi faca testul papanicolau si sa ma vada cu iritatia aceea daca sa-mi dea alta crema sau nu si nu vreau sa ma duc am o groaza peste care nu pot trece...
va multumesc inca o data !! va doresc un weekend placut in continuare!!
0
22-11-2010, ora 15:17
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua! Nu aveti risc de transmitere a HIV in acest mod, nu mai fiti speriata.
Si la stat sunt conditii bune pt. control ginecologic, nici un doctor nu mai este inconstient ca sa puna in pericol pacientii.
Sanatate!
0
22-11-2010, ora 20:55
laura_1985
Nu este medic/terapeut
laura_1985
Va multumesc mult!! Acum m-am linistit!! :)
O saptamana frumoasa in continuare si multa sanatate!! :)
0
08-12-2010, ora 17:37
Broken Angel
Nu este medic/terapeut
Broken Angel
Am facut de 3 ori intr-un an teste HIV, Elisa HIV1 / HIV2 si Western Bloot la mai multe laboratoare dintre care si Cantacuzino si am mai facut si HIV ARN [ destul de costisitor ] si toate testele au iesit NEGATIVE. Testele le-am facut la peste 3 luni de la contact dupa fereastra imunologika si la cate 3-4 luni dupa aceea si as vrea sa stiu dk trebuie sa-mi fac griji ca as fi contactat aceasta maladie extrem de periculoasa acum mai bine de 1 an de zile. Vreau sa stau linistit din acest punct de vedere si sa nu mai imi fac griji ca as fi putut contacta virusul HIV. Astept raspuns. Multumesc anticipat.
0
08-12-2010, ora 17:41
Broken Angel
Nu este medic/terapeut
Broken Angel
Imi fac asa mari griji pt ca mi-a aparut pe capu penisului o pata rosie si am limba alba si ma gandesc ca putea avea Candidoza care se face din cauza unui sistem imunitar slab si apare mai ales la cei infectati cu HIV pt ca au un sistem imunitar mai slab decat un om sanatos si pe acestia ai afecteaza primii. Astept raspuns. Multumesc frumos.
0
10-12-2010, ora 12:01
Dr. Maria-Gianina Arsene
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Maria-Gianina Arsene
Buna ziua, Cosmyn! Daca in ultimul an nu ai mai avut factori de risc, testele pe care le-ai facut sunt suficiente, nu ai HIV, nu te mai ingrijora.
Candidoza bucala trebuie confirmata prin exudat lingual, poate e doar o limba mai incarcata din alte cauze sau insuficient aport de lichide. Chiar daca e candida, nu e neaparat datorita HIV, apare si in dezechilibre ale florei tubului digestiv din diverse afectiuni sau dupa tratamente cu antibiotice.
Mergi la dermatolog sa-ti spuna daca pata de pe organul genital este de la o bts.
Multa sanatate!
0
10-12-2010, ora 13:13
Broken Angel
Nu este medic/terapeut
Broken Angel
Am fost acum 4 luni la dermatovenerolog la control dupa ce am facut analizele pt Sifilis, HIV si Hepatita si mi-a zis ca nu am luat HIV sau Sifilis dar am facut tratament de frika cu Moldamin 1200000 UI cate 9 doze, este posibil ca de la acest tratament sa-mi fi aparut pata aceea pe organul genital ??? Sau este posibil sa fi contactat Sifilis acum, fara sa am contact sexual, din toalete publice de exemplu sau din alta parte ??? Oricum o sa merg la dermatolog sa-mi zika dk am ceva sau nu. Va multumesc frumos pt raspuns. O zi buna.
0
28-12-2010, ora 20:46
Anca A
Nu este medic/terapeut
Anca A
Vreau sa stiu daca un medic ginecolog poate sa stie, prin investigatiile(secretii) pe care le ia si le trimite la laborator, daca un om este infectat sau nu cu hiv?
1
28-12-2010, ora 21:31
laura_1985
Nu este medic/terapeut
laura_1985
buna seara!
m-am gandit si eu mult la asta dar nu cred ca poate stii...trebuie un test de sange special pt asta din cate am citit...
0
30-12-2010, ora 11:56
Broken Angel
Nu este medic/terapeut
Broken Angel
Ca sa vezi dk ai sau nu HIV trebuie sa-ti faci testele de sange care sunt HIV1 / HIV2, Western Bloot si ARN HIV [ cel mai scump ] si vezi dk sunt pozitive sau negative si fiecare dintre noi ar trebuii sa-si faca macar odata pe an aceste teste pt a ne proteja dar din pacate in Romania nu avem aceasta educatie pe care o au cei din occident si preferam sa stam asa fara sa facem nicio analiza cu gandul ca noua nu ni se poate intampla nimik, dar aceste boli exista si sunt foarte grave fiecare din ele [ HIV, Sifilis, Hepatite, HPV.etc. ]. Sanatate multa va doresc si un an nou plin de bucurii, mult noroc, sa fiti iubiti si fericiti !!!!!!
0
17-06-2013, ora 16:30
anonim2315
Nu este medic/terapeut
anonim2315
Buna ziua!Am avut nevoie la toaleta, eram la facultate si cand termin nevoia fiziologica, fecalele picand in apa mi-au atins zona intima(pasarica) si eram pe perioada menstruatiei...Credeti prin absurd ca s-ar putea sa fi interceptat vreun virus HIV?
0
17-06-2013, ora 17:19
anonim2315
Nu este medic/terapeut
anonim2315
Buna ziua!Am avut nevoie la toaleta, eram la facultate si cand termin nevoia fiziologica, fecalele picand in apa au sarit cativa stropi si mi-au atins zona intima(pasarica) si eram pe perioada menstruatiei...Credeti prin absurd ca s-ar putea sa fi interceptat vreun virus HIV?
0
18-06-2013, ora 00:10
anonim2315
Nu este medic/terapeut
anonim2315
Va rog mult ajutati-ma si pe mine cu un raspuns sunt foarte ingrijorata!
0
12-09-2013, ora 08:48
adriannn_s
Nu este medic/terapeut
adriannn_s
Buna ziua! Am si eu o nedumerire si stiu deja ca e stupid sa intreb asta dar nu stiu de ce inca ma mai framanta problema!
Intreb direct: poti sa te infectezi cu virusul HIV prin atingerea unui obiect al unui bolnav contaminat cu acest virus la 5-7 zile de cand acest dosar a fost atins de bolnav?
exemplu: eu lucrez intrun domeniu in care eu a trebuit sa pun mana pe un dosar al unui copil infectat cu acest virus HIV:; insa trebuie sa precizez ca eu am pus mana pe dosar dupa 5-7 zile de la presupusa atingere a dosarului de catre acesc copil?
Eu nu am fost atent daca existau pete, picaturi de sange pe dosar si nici daca eu aveam ceva rani sau taieturi pe maini!
Eu stiu ca nu se poate "lua" acest virus prin atingerea obiectelor atinse in prealabil de cei cu HIV dar tot am in gand chestia asta! Stiu deasemenea ca virusul HIV nu rezista in afara organismului decat ff putin( in functie de cantitatea de sange in care se afla sau conditii speciale). Dar am citit undeva ca daca cantitatea de sange e mai mare, sangele se usuca mai greu si virusul inca rezista in mijlocul baltii, picaturii de sange si zile intregi!
Trebuie sa spun ca din cauza acestei framantari m-am hotarat sa fac testul HIV in aprilie si l-am repetat in luna mai si bineinteles ca totul este OK..insa dupa iar am pus mana pe un dosar al unui copil bolnav si iar m-au apucat gandurile! Lamuriti-ma va rog pentru ca eu nu mai vreau sa mai fac vreun test HIV!
0
01-06-2016, ora 18:42
AlinaMom1
Nu este medic/terapeut
AlinaMom1
Buna ziua !Am o problema grava si sunt f panicata...Prietena mea cea mai buna mi a recunoscut ca are virusul Hiv de la 16 ani !suntem prietene de 4 ani timp in care am locuit si impreuna!Nestiind ca are aceasta boala am baut dupa ea...mancat...stiu ca asa nu se ia !eu imi fac unghiile la salon ea si le face acasa...o singura daca am folosit forfecuta ei de curand..inainte ca ea sa imi zica ca are acest virus!nu m am taiat nu a ajuns la sange cred!de curand ea a dezvoltat o ciuperca de piele..am facut si eu (nu asa grav ca ea)tin sa precise ca sunt plecata din tara si nu pot ajunge la victor babes!dar ptr linistea mea vreau un raspuns referitor la aceea ciuperca!credeti ca am luat virusul de ea!va multumesc
0
25-02-2017, ora 17:33
Camy1989
Nu este medic/terapeut
Camy1989
Buna seara ma scusati ca deranjez am o problema ce ma preoccupa de ceva timp din noiembrie am un fel de de dermatita pe gat si an zona sternului si a bustului specific ca am probleme de tiroida cam din aceasi perioada am anceput sa iau eutirox50 dupa care 25 sunt in Italia nu sunt an tara. am fost la 2 dermatologi care mi-au dat 2 diagnosticuri diferite. unul punturi de insecta altul foliculita am urmat un unguent cu gentamicina dar a pegiorat lucurile sunt ca o pata mica rosie dupa devin ca mici cosuri. dimineata devin mai putin evidente dupa sus se anrosesc. am facut analize de sange au gasit trombocitele putin crescute si neutrofile de putin scazute vorbind cu medicul de familie a zis ca acele valori nu sunt ii loro barem de consideratie. Citind pe internet m-am alarmat deorece foliculita poate sa fie un sintom de leucemie ori hiv. sunt preoccupata testul hiv lam facut acum un an la 5 luni distanta dupa un raport neorotejat si a iesit negativ inclusiv si acela de hepqtita b si c. tot negativ a esit nu antelega ce ami poate cauza acest tip de foliculita. scuzatima de am fost asa lunga an explicatii. sunt sincer angrijorata va multumesc anticipat de raspuns
0
07-04-2018, ora 16:17
John 55
Nu este medic/terapeut
John 55
Buna ziua. În urma cu 4 luni am fost la o chinezoaica prostituată la ea la apartament si am întreținut un sex oral neprotejat si normal protejat. Nu am de unde sa stiu daca are hiv sau alte boli. Înainte de am ma ducea la ea cu 3 h m am ras si m am fost tăiat putin pe testicol. Nu stiu daca rana sa fost prin in alea 3 h. Ok. În luna ianuarie am fost sa mi fac un test hiv care mi a iesit negativ asta fiind după 1 luna si un pic. După 3 luni l am repetat iar si tot negativ mi a iesit 
 Testele au fost hiv 1 2 si elisa ambele negativ. Pe lângă acest test mi am facut si vdrl care a iesit negativ, hepatită b si c test rapid negativ. Analizele de sanatate au iesit toate ok. As putea sta linistit ca nu am nimic ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.