Rezultat IRM coloana cervicala

22-02-2017
Elena 75
Nu este medic/terapeut
Elena 75
Buna seara! De curand am fost la medic cu o durere in piept, de aici m.-a trimis la neurologie iar de la neurologie mi -a dat trimitere sa fc.un RMN..Rezultatul a fost :Reducerea lordozei fiziologice a coloanei vertebrale, mici oseofite anterioare si postero-laterale C4-C7, hiposemnal neomogen in secventele ponderate T2 a discurilor intervertebrale cervicale, hemangiom ce ocupa in totalitate corpul vertebral C7, minima protruzie mediana a discului C6-C7, cu amprentarea sacului dural, dar fara.conflict net medulo-radicular.Cel mai tare ma ingrijoreaza hemangiomul care este foarte mare, ptr ca nu stiu ce inseamna daca este asa mare si ce complicatii poate sa dea in timp...d -na doctor mi-a zis sa evit sa stranut, sa rad in hohote si sa nu ridic greutati...
5 comentarii
0
24-02-2017, ora 14:55
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Buna ziua. Mergeti va rog cu rezultatul la un neurochirurg cu experienta. Sanatate!
0
24-02-2017, ora 17:27
Elena 75
Nu este medic/terapeut
Elena 75
Va multumesc frumos pentru raspuns.Am fost cu rezultatul la neurologul care mi-a sa fac RMN -ul si mi -a spus spus sa nu stranut, sa nu fc ridicari bruste si altele...si sa mai fac un RMN dupa un an jumatate. Nu m-a trimis la un neurochirurg.Ce as vrea eu stiu este ce inseamna acest hemangiom si ce ce intampla daca el mai creste, sau ce se poate intampla daca eu stranut in continuare, efectuez ridicari bruste prin natura meseriei pe care o pratic, sau ridicari "hai rup"(asta a fost expresie medicului neurolog
0
24-02-2017, ora 18:07
Elena 75
Nu este medic/terapeut
Elena 75
Va multumesc frumos pentru raspuns.Am fost cu rezultatul la neurologul care mi-a sa fac RMN -ul si mi -a spus spus sa nu stranut, sa nu fc ridicari bruste si altele...si sa mai fac un RMN dupa un an jumatate. Nu m-a trimis la un neurochirurg.Ce as vrea eu stiu este ce inseamna acest hemangiom si ce ce intampla daca el mai creste, sau ce se poate intampla daca eu stranut in continuare, efectuez ridicari bruste prin natura meseriei pe care o pratic, sau ridicari "hai rup"(asta a fost expresie medicului neurolog), se poate exitinde sau imi poate afecta membrele pana la paralizie cum am citit pe net..sau daca poate plesnii si asfel sa imi provoace o hemoragie interna? Va multumesc anticipat!
0
24-02-2017, ora 22:34
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Neurologie, SUCEAVA
Dr. Cocîrla Mihaela Diana
Hemangiomul este de fapt o tumora benigna formata din vase de sange. Cresterea, daca exista, e foarte lenta. Sunt frecvente hemangioamele vertebrale dar eu nu imi amintesc sa fi avut vreun caz cu ocuparea unei vertebre intregi. Riscul nu consta in cresterea acestuia si nici in hemoragie, ci exista riscul ca acea vertebra sa nu fie suficient de solida. De aceea am recomandat un consult la un nch cu experienta ca sa evalueze corect care e riscul si ce se poate face.
0
24-02-2017, ora 23:11
Elena 75
Nu este medic/terapeut
Elena 75
Acelasi lucru a spus si d na doctor neurolog, ca nici dansa nu am mai vazut pana acum un hemangiom care sa ocupe in totalitate un corp vertebral...Poate ca ar mai trebui sa mai fac un RMN, ca poate totusi e o greseala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea cardiacă - de ce, când și cum apare?
  • Afecțiuni ce dau dureri în piept
  • Cum recunoști angina pectorală și de ce apare această durere
  • De ce apar durerile în piept în angină?
  • Durerile în piept - sunt dureri de inimă sau nu? (cum faci diferența)
  • Angio-computer tomografia ar putea fi cel mai bun prim pas în investigarea durerilor în piept
  • Scorul de calciu arterial coronarian prezice evenimentele cardiovasculare adverse majore în durerea toracică
  •