Rezultat secretie

14-08-2012
dayanag
Nu este medic/terapeut
dayanag
Buna ziua

Va rog daca se poate sa imi interpretati rezultaul la analize.
Frotiu Gram: frecvente celule epiteliale, rare leucocite, rari bacili Gram -pozitivi polimorfi, frecventi cocobacili Gram -labili, relativ frecvente detritusuri celulare. Culturi: nu s-au izolat specii de fungi.
Multumesc frumos
2 comentarii
0
15-08-2012, ora 15:11
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut,

Acesti cocobacili posibil sa reprezinte microbul gardnerella (se gaseste frecvent in vaginele femeilor si este considerat dupa unii ca facand parte din 'flora' vaginala normala. Uneori poate da simptome de genul secretii vaginale urat mirositoare (a peste) si/sau mancarimi genitale).
Daca nu ai nici o acuza nu consider ca trebuie sa-ti faci griji. Daca ai simptomele descrise mai sus ar fi nevoie sa iei un tratament antibiotic (metronidazol).

Toate cele bune,

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
15-08-2012, ora 18:22
dayanag
Nu este medic/terapeut
dayanag
Multumesc mult. Nu am nici simptom. Acum circa 3 luni am avut candidoza, pe care am tratat-o, si de aceea am facut aceasta secretie sa vad daca mai am vreo specie de fungi. In momentul de fata am facut candidoza bucala si inca astept rezultatul la antifunigrama, cred ca se numste sa vad ce tratament trebuie sa urmez, pentru ca la exudatul lingual a iesit candidoza.
Va multumesc inca o data
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.