Rezultate tomograf ingrijoratoare, rog ajutor!

14-02-2011
scintion
Nu este medic/terapeut
scintion
Buna seara. Apelez la acest topic in speranta unui ajutor, sfat, indrumare catre un medic specialist bun in Bucuresti.
Mama mea a fost internata acum 3 saptamani cu pneumonie, acuzand tensiune in piept si spate, febra aproape de 39, tensiune arteriala mare si stare generala f rea. In ciuda tratamentului prescris, doze f mari de antibiotice, inca se simte rau si am hotarat sa facem un tomograf. Cam astea sunt rezultatele pe hartie de astazi, si ni s-a recomandat sa mergem in Bucuresti la institutul Matei Bals.

CT regiune gat cu substanta de contrast nonionica
Examenul CT nativ si post CIV al gatului in program "soft" a evidentiat urmatoarele:
La nivelul grupului ganglionar submaxilar stang o leziune cu dimensiunile de 24/22/35mm, nativ heterodensa (9-42UH) cu moderata iodofilie.
Adenopatii cu diametrul 6-8mm situate la nivelul grupelor ganglionare parotidian superficial bilateral, accesoriu al nervului spinal si jugular intern.
Absenta modificarilor CT la nivel tiroidian.

CT regiune toracica cu substanta de contrast nonionica
Examinarea toracelui pacientei prezentate cu suspiciunea clinica de trombembolism pulmonar a evidentiat urmatoarele:
Adenopatii cu diametrul de 3-5mm in numar de 8 in fereastra aorto-pulmonara, cu diametrul 3-5mm la nivelul grupului mediastinal anterior, latero-aortic cu diametrul 6-8mm in numar de 4 si in loja Barety 8 elemente infracentimetrice.
Absenta heterodensitatilor native si post CIV la nivelul trunchiului arterei pulmonare si arterei pulmonare centrale dreapta si stanga.
Acumulare spontan fluida (10-18UH) la nivelul marii cavitati pleurale stangi cu grosimea maxima de 17mm pe o inaltime de 56mm.
Absenta leziunilor inlocuitoare de parenchim pulmonar.
Acumulare spontan fluida (8mm) situata la nivelul sacului pericardic anterior (ventriculul stang) cu grosimea maxima de 8mm.


Daca puteti arunca o privire eventual un sfat v-as ramane profund recunoscator. Eventual o recomandare de medic e binevenita.

O seara buna!
1 comentarii
0
04-09-2019, ora 16:37
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Are apă la inimă și plămâni în cantitate mică, dar formațiunea submaxilară trebuie investigată la chirurgie oro-maxilo-facială. O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.