rezultatul analizei TSH

25-05-2007
aly32
Nu este medic/terapeut
aly32
Va rog sa ma ajutati. Ma aflu in urmatoarea situatie: am fost diagnosticata cu hipotiroidie in urma cu 10 ani, perioada in care am urmat tratament cu novothyral. Recent am facut analize si TSH = <0.03. As dori sa-mi interpreteze cineva rezultatul. multumesc
3 comentarii
0
26-05-2007, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
de regula, un rezultat e insotit de valorile normale conform tehnicii respective. Oricum, sunt sigur ca TSH-ul e mic, ceea ce inseamna hipertiroidism. O posibila interpretare e ca doza de novothyral e prea mare. Mai pe intelesul oricui: Cand hormonii tiroidieni sunt prea mari(T3, T4), hipofiza da un semnal(reprezentat de TSH-ul mic) care blocheaza productia de hormoni din tiroida. Numai ca degeaba se blocheaza sinteza de hormoni proprii daca mereu aducem aport extern de hormoni(novothyral).
Cel mai bine, mergeti la un endocrinolog sa stabileasca el doza optima de novothyral.
0
26-05-2007, ora 00:00
Dr.Soare
Nu este medic/terapeut
Dr.Soare
Doza de substitutie (novothyral) se ajusteaza in functie de valorile TSH-ului, anotimp ( in anotimpul calduros se reduce doza deoarece organismul consuma mai putina energie penru a-si mentine temperatura, iar in cel friguros se mareste doza, organismul necesitand o accelerare metabolica pentru a-si mentine temperatura).Efortul fizic cat si cel intelectual poate impune uneori modificarea dozei medicamentului cu care se obtine substitutia hormonala.Sarcina si alaptarea impun deasemenea ajustarea corespunzatoare a dozei de substitutie.
Periodic va recomand consultul medical la endocrinologul dv precum si echografia tiroidiana.
Daca prezentati tahicardie, senzatie de sufocare, anxietate, insomnie, vise terifiante, atacuri de panica, depresie, sfatul meu este sa vizitati cat mai repede medicul dv endocrinolog.
Cu stima,
Dr Soare
0
01-09-2011, ora 19:12
Bestiutza23
Nu este medic/terapeut
Bestiutza23
Buna ziua.Mi-am facut un TSH si valoarea mi-a iesit 2.59 mU/ml cu interval de referinta : 0.4 - 4.3. Am avut ceva dereglari de ciclu si m-am si ingrasat, asta dupa ce am renuntat la anticonceptionale si cineva mi-a recomandat analiza asta.Ce parere aveti? E buna sau...mai necesita ceva investigatii? MULTUMESC
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Viața cu hipotiroidism
  • Hipotiroidismul și autoimunitatea tiroidiană pot crește riscul de infertilitate feminină
  • Probleme tiroidiene au fost asociate riscului crescut de demență
  • Insuficiența tiroidiană
  • Cercetările indică o relație de cauzalitate între microbiomul intestinal și hipotiroidism
  •