Rh Negativ

22-01-2018
Christia
Nu este medic/terapeut
Christia
Buna ziua ! De curand, mai exact acum o luna, am facut un avort. Eu am Rh negativ, iar iubitul Rh pozitiv. Dupa prcedura am efectuat vaccinul cu imunoglobulina anti-D. Desigur ca oricare femeie, imi doresc la un moment dat sa pot da nastere unor copii sanatosi.Am citit si am vorbit cu dna doctor care a efectuat procedura ca daca fac acel vaccin o sa fie totul bine la urmatoarea sarcina, dar nu mai multe informatii. Teama este mare si se intensifica, deoarece pe internet gasesc pareri si pareri. Unele persoane spun ca au facut si 3 copilasi si totul este bine, alte persoane ca o sa fie greu ca sa tin sarcina sau ca nu o sa iasa copilul sanatos, iar pe site-urile scrie de persoane de specialitate nu se pomeneste nimic concret si detaliat de derularea unei a doua sarcini in urma unui avort si dupa ce ai facut acel vaccin, ce o sa fie, cum o sa fie, la ce sa ma astept, exista sanse ca totul sa fie bine pentru bebe si pentru mine, si inca o mie de astfel de intrebari ma macina zi de zi. Am nevoie de raspunsuri concrete si de la persoane care stiu intradevar ceea ce vreau sa aflu, nu informatii auzite de la persoane care ori nu au fost in cauza ori nu au aflat de la un specialist. Am nevoie de ajutorul dvs.Va multumesc si va urez o zi minunata in continuare.
1 comentarii
0
23-01-2018, ora 08:56
caramik
Nu este medic/terapeut
caramik
Buna!
Exact in aceeasi situatie am fost si eu in urma cu cativa ani: sotul RH pozitiv, eu negativ, am ramas insarcinata. Am fost nevoita sa fac un chiuretaj si am facut vaccinul dupa interventie. Apoi am ramas insarcinata si am nascut un baietel sanatos. Nu am avut probleme in timpul sarcinii si nici nu mi-a recomandat medicul sa fac din nou vaccinul pe perioada sarcinii.

Imediat dupa ce s-a nascut, copilului i s-a luat RH-ul si, fiind negativ ca al meu, nu mi s-a mai facut vaccinul. Daca copilul avea sange cu RH pozitiv imi facea injectia.

Acum, pot fi situatii exceptionale, cand pe perioada sarcinii sangele copilului sa intre in contact cu sangele mamei. Iar daca copilul are RH pozitiv mama face anticorpi si ulterior poate „ataca” fatul, considerandu-l un pericol pt organism. Dar nu stiu daca asta se intampla chiar la sarcina respectiva, sau mai degraba la copilul urmator.

Eu am un singur copil si nu stiu cum va fi la urmatoarea sarcina.

Dar, parerea mea este sa nu-ti faci griji inutil. Felicitari ca ai fost precauta si ti-ai facut injectia dupa avort. Mai mult nu ai ce face. Mamele care au avut probleme sunt cele care nu si-au facut vaccinul si au avut mai mule sarcini. Am avut si eu un caz in familie: mama nu a facut niciodata vaccinul, iar problemele au aparut la a treia sarcina. Copilul este acum sanatos, pana la urma a fost totul in regula.

Ai toate sansele sa fii o mama fericita, atunci cand iti vei dori. Sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.