rhodiola rosea sau gaba in combinatie cu..

24-03-2011
Jery
Nu este medic/terapeut
Jery
Nu merge cu deprexilul. Intr-adevar starea psihica este buna, dar somnul nu s-a imbunatatit cu toate ca am luat gemoderivat de tei argintiu. Am o saptamana de cand am renuntat la deprexil. As dori sa incerc Rhodiola Rosea sau Gaba. Cu ce ar putea merge impreuna, fiecare? Am constat faptul ca desi nu mai iau deprexil starea psihica este destul de buna, in schimb am acumulat oboseala datorita somnului superficial. Sincer nu vreau sa ma mai intorc la produse alopate.

Multumesc mult !!!
1 comentarii
0
25-03-2011, ora 03:13
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!

Stimate dle Jery,

Mă surprinde foarte mult negativ faptul că Deprexilul nu a reuşit să vă trateze tulburarea de somn.
Nu aţi observat nicio îmbunătăţire semnificativă? Ar fi chiar atipic, ca să nu spun bizar!
_
Produsul Rhodiolin, de pildă, care conţine şi Rhodiola Rosea, pe lângă o concentraţie de 5 mg de zinc, ar putea fi asociat cu Extractul gemoterapic din muguri de salcie sau cu produsul homeopatic Sedatif Pc.
Gaba nu prea suportă asociere cu altceva, decât în situaţii speciale, iar dv. nu faceţi parte din sfera situaţiilor speciale (puteţi lua Gaba singur, fără a mai lua altceva simultan cu el).

De exemplu:
Puteţi lua 3 comprimate de Rhodiolin / zi; un comprimat după micul dejun, până în maxim ora 10, un comprimat după masa de prânz, până în maxim ora 14 şi un comprimat după masa de seara, până în maxim ora 19.
----------*
(V-am sugerat Rhodiolin pentru că prin conţinutul de zinc acest preparat naturopat potenţează acţiunea anxiolitică, antidepresivă şi adaptogenă a Rhodiolei Rosea).
Înainte de culcare puteţi lua minim 50 şi maxim 70 de picături de Extract din muguri de salcie, diluate în 50 ml de apă călduţă, sau puteţi suge 2 comprimate de Sedatif Pc.
----------*
Nota informativă! Consultaţi medicul curant pentru obţinerea avizului medical înainte de a vă administra vreun medicament/supliment.
_

Ţineţi cont de sfaturile de mai jos, pentru că ele sunt concepute într-un mod care asigură igiena adecvată somnului:

- NU mâncaţi cantităţi mari de alimente cu 2 ore înainte de culcare;
- Evitaţi consumul de cofeină (din cafea, de pildă), cafeină (din coca cola, de pildă), alcool şi tutun cu 4 până la 6 ore înainte de culcare. Ideal ar fi să nu consumaţi deloc!
- Evitaţi consumul de vin, brânză, ciocolată, cartofi, varză, mezeluri, carne, vinete, zahăr, spanac şi roşii înainte de culcare, pentru că aceste alimente, în special, conţin tiramină, o substanţă care creşte producţia de noradrenalină şi dopamină, doi neurotransmiţători cerebrali care stimulează creierului, această stimulare putând să vă afecteze somnul;
- Păstraţi cu ciclu regulat al somnului; încercaţi să vă culcaţi şi să vă treziţi la aceeaşi oră în fiecare zi;
- Dormiţi într-o cameră întunecoasă, liniştită şi cu temperatură plăcută;
- Faceţi regulat mişcare după-amiaza târziu sau seara devreme, dar nu cu 2 ore înainte de culcare;
- Învăţaţi să vă alungaţi grijile din minte (dacă aveţi necazuri care vă tulbură somnul, concentraţi-vă pe amintiri şi gânduri plăcute şi rugaţi-vă la Dumnezeu);
- Seara, mâncaţi banane, smochine, curmale, lapte sau grepfrut; aceste alimente ajută creierul să se relaxeze!
- Faceţi o baie caldă (nu duş, baie!) cu o oră sau două înainte de culcare; etc.
_

OBSERVAŢII!
Recomandările/Sugestiile făcute sunt orientative, ele nereprezentând o prescripţie medicală! Pentru a primi o schemă terapeutică individualizată, în vederea ameliorării sau tratării condiţiei medicale de care suferiţi, vă rog să consultaţi medicul specialist.
NU folosiţi informaţiile prezentate în acest mesaj, în scopul diagnosticării, a tratării unor probleme de sănătate sau a înlocuirii medicaţiei prescrise de către personalul medical autorizat.
NU vă administraţi niciun medicament/supliment alimentar fără a primi acordul medicului dv. curant (Un medicament nu este un produs ca oricare altul; utilizarea lui în terapeutică, deşi benefică, nu este lipsită de pericol, fapt pentru care, înainte de a vă administra vreun medicament anume, aveţi nevoie de examinare medicală, de diagnosticare şi de prescripţie). Şi suplimentele alimentare vă pot dăuna, dacă le luaţi în mod neadecvat!
Administrarea din proprie iniţiativă, după ureche, vă poate expune la riscul major de a experimennta efecte adverse grave, uneori chiar mortale.
_


Ţinând cont că suferiţi de 2 ani de zile din cauza insomniei, şi că nici până în acest moment nu aţi reuşit să o trataţi, mă simt obligat să vă informez că majoritatea formelor de insomnie rezistente şi refractare la tratament, fără doar şi poate, au o cauză spirituală, cum ar fi îndepărtarea de Dumnezeu.
În acest sens, îmi fac datoria morală să vă îndrum către calea credinţei. Nu ştiu dacă sunteţi şi cât sunteţi de credincios în Dumnezeu, dar vă rog să aveţi mare grijă de sufletul dv.

_
Eu simt că dv. credeţi în existenţa Lui!
Şi totuşi, să fiu mai precaut, în cazul în care NU credeţi în El, spre a vă convinge că există, vă voi posta câteva argumente.
El, Dumnezeu, este prezent în fiecare fiinţă - " Cel ce nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire. Dumnezeu este iubire şi cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu şi Dumnezeu rămâne în el. Dumnezeu este lumină " (1 Ioan 4:8, 16; 1:5). " Nu ştiţi, oare, că voi sunteţi templu al lui Dumnezeu şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi? " (1 Corinteni 3:16).
Sfânta Scriptură spune că noi trebuie să acceptăm prin credinţă că Dumnezeu există: " Fără credinţă, dar, nu este cu putinţă să fim plăcuţi lui Dumnezeu, căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că Se face răsplătitor celor care Îl caută " (Evrei 11:6). Dacă ar dori, Dumnezeu ar putea pur şi simplu să apară în faţa întregii lumi pentru a demonstra că El există. Însă dacă ar face acest lucru, nu am mai avea nevoie de credinţă. " A răspuns Toma şi I-a zis: Domnul meu şi Dumnezeul meu! Iisus i-a zis: Pentru că M-ai văzut, ai crezut. Fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut! " (Ioan 20:28, 29).
Există dovezi cu privire la existenţa lui Dumnezeu. Tot Biblia spune: " Cerurile spun slava lui Dumnezeu şi facerea mâinilor Lui o vesteşte tăria. Ziua zilei spune cuvânt, şi noaptea nopţii vesteşte ştiinţă " (Psalmul 19:1, 2). Minunăţiile naturii demonstrează existenţa lui Dumnezeu! În ciuda acestui fapt, Sfânta Scriptură avertizează că unii oameni vor nega totuşi existenţa lui Dumnezeu: " Zis-a cel nebun în inima sa: "Nu este Dumnezeu!" " (Psalmul 13:1).

Credinţa în Dumnezeu nu reprezintă un salt în întuneric, ci un pas sigur pe drumul către lumina veşnică :)
_

În cazul în care sunteţi credincios şi creştin, vă rog, discutaţi cu duhovnicul dv. (dacă nu aveţi un duhovnic, făceţi-vă!); spovediţi-vă corect şi complet, folosind un îndreptar de spovedanie, şi împărtăşiţi-vă, în cazul în care vi se dă voie; mergeţi cât de des puteţi la Sfânta Liturghie şi la Sfântul Maslu; ţineţi post lunea, miercurea şi vinerea; rugaţi-vă dimineaţa, după sculare, şi seara, înainte de culcare, cel puţin; rugaţi-l pe duhovnicul dv. să vă citească Moliftele Sfântului Vasile cel Mare + alte rugăciuni de dezlegare; beţi aghiazmă mică dimineaţa, pe stomacul gol, după care mâncaţi o bucăţică de anafură, strict în zilele în care sunteţi curat trupeşte, şi faceţi o sfeştanie în casă.
Ar fi indicat să spuneţi cât mai des rugăciunea inimii, pe lângă celelalte rugăciuni - Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul.
_

Îmi cer iertare dacă v-a deranjat cu ceva mesajul meu. Nu mi-am dorit decât să vă ajut cu ceva. Sper că nu am reuşit decât contrariul.
Însănătoşire grabnică!

(*modificat de administrator)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul