rinichii - caut specialist

26-05-2008
oliv41
Nu este medic/terapeut
oliv41
Este posibil sa vb cu un medic specialist pe acest site despre rinichi? Este prima data cand intru pe acest site si nu stiu cum se procedeaza. Multumesc
11 comentarii
0
26-05-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Scrieti aici pe forum ce problema este si daca cineva dintre medici este in domeniu si se pricepe la problema Dvs, va va raspunde.
0
26-05-2008, ora 00:00
oliv41
Nu este medic/terapeut
oliv41
Este vorba despre sora mea care a cauzat o durere mare in aceasta dimineata (din cate am inteles)la ambii rinichi. Am intrebat-o daca in momentul cand merge la toaleta simte o durere (ma gandeam la pietre), se pare ca nu. Ma gandesc la partea cu raceala sa fi tras curent si poate de acolo este. Daca se poate o recomandare in ceea ce tre sa faca?! Sau ce trebuie sa faca sa o mai lase durerea cel putin de moment?. Multumesc anticipat.
0
26-05-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
PT ca durerea sa o lase pe moment, trebuie sa ia DICLOFENAC Supozitoare si NO-SPA tb. Cu acest coctail, durerea in general cedeaza. Pt a elucida cauza trebuie facut un examen de urina, o urocultura si o echografie abdominala. Dupa elucidarea cauzei, putem discuta ce e de facut in continuare. Adresati-va medicului de familie pt a calma durerea si pt a va trimite la laborator si la specialistul urolog in vederea echografiei renale si a mentionarii conduitei ulterioare. Multa sanatate!
0
26-05-2008, ora 00:00
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Cele de mai sus le-as completa cu un examen ginecologic, adesea la femei cauza ascunsa fiind genitala(metroanexita sau alte afectiuni ginecologice favorizante).
0
30-10-2008, ora 21:30
vivian
Nu este medic/terapeut
vivian
va rog sa-mi raspundeti la o nedumerire Hidronefroza de grad 5 nu poate fi rezolvata decit prin operatie? si aceasta constind in extirparea rinichiului?multumesc. Si ce trbuie sa faca un tinar care ramine cu un singur rinichi ma refer aici la alimentatie si pina la ce grad sunt considerate valorile normale la uree. creatinina, de asemeni ce analize trebuie sa faca si alimentatie ca sa tina sub control, va multumesc.
0
30-10-2008, ora 22:09
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Hidronefroza are 4 grade din cate stiu eu- o fi alta clasificare cu care nu sunt la curent:)), dar in tot cazul, un grad mare de hidronefroza semnifica distrugerea structurii renale aproape in totalitate de "punga" plina de urina care comprima si ocupa tot mai mult loc din rinichi. Asadar, este foarte posibil ca rinichiul sa nu poata fi salvat, daca asa vi s-a comunicat. In acest caz, trebuie scos rinichiul dupa o prealabila analiza serioasa a functiei celuilalt rinichi.
Uree normala: 20-40 mg/dl,
Creatinina normala: 0, 9-1, 3 mg/dl
Sigur ca sunt posibile usoare depasiri ale acestor valori la inceput, cand pacientul ramine cu un singur rinichi, dar progresiv, rinichiul restant compenseaza functiile si totul intra in normal.
Doar daca si rinichiul restant este bolnav, atunci se va pune problema unui transplant renal.
0
03-11-2008, ora 18:41
liliana66
Nu este medic/terapeut
liliana66
Domnul Doctor,

Nu stiu daca dvs sunteti adeptul unor terapii alterative sau nu, dar eu as vrea sa va informez despre o metoda de vindecarea mai multor boli. Din America, in vara aceasta am adus un Aparat Japonez care produce o apa care are propietati magice. Nu este vorba de apa fara deuteriu, este ceva care japonezii folosesc de 40 ani si acest aparat exista in aprape toate casele din Japonia si in TOATE spitalele de acolo. Aceasta datorita faptului ca trateaza cauzele bolilor si nu efectele. Am cunoscut o persoana care avea pietre la rinichi, era programata la operatie si dupa 8 zile de baut aceasta apa nu mai avea nimic. Aceasat apa trateaza cu success 100% toate bolile de nutritie cum ar fi diabetul; coboara colesterolul si tensiunea arteriala;regleaza intestinul in cateva zile, elimina balonarea si arsurile la stomac in 24 ore si multe alte simptome care dispar complet in f scurt timp.Stiu ca pare incredibil pentru un medic care ca noi toti suntem obisnuiti sa dam o pilula si sa ajuatm omul sa nu mai sufere, dar daca a-ti putea sa oferiti pacientilor aceasat apa a-ti putea sa le faceti tare mult bine si sa ii ajutati foarte mult. Sper ca nu am fost prea patetica si ca nu v-am speriat. Daca doriti mai multe informatii, va pot ajuta cu mare placere -
0
03-11-2008, ora 23:23
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Nu sunt a priori nici adept nici dusman al terapiilor alternative. Daca o terapie alternativa o inteleg si are logica din punctul meu de vedere, pot sa o accept. Ceea ce nu stapinesc si nu inteleg- nu critic, dar nu adopt...Puteti sa imi dati mai multe informatii sa vad despre ce e vorba?
0
04-11-2008, ora 14:12
vivian
Nu este medic/terapeut
vivian
Domnule doctor va multumesc pentru raspuns. Dupa operatie care a fost acum 5 ani, rinichiul ramas a mai crescut, valorile la uree si creatinina de atunci se situeaza la limita maxima spre 38/ 40 si 1, 1/ 1, 2face ecograf in fiecare an si nu se vad modificari.Corticala la cel ramas este marita, aste bine? Este normal ca aceste valori se mentin asa? la un efort mai mare se inroseste sub ochi. Cit lichid ar trebui sa bea zilnic?
Lui ii palace sa consume mult dulce mai ales ciocolata. Va multumesc din inima pt timpul pe care il pierdeti pentru a va dedica celor care va pun diverse intrebari. Multa sanatate va doresc. Cu mult respect.
0
06-03-2009, ora 01:39
guta
Nu este medic/terapeut
guta
domnule doctor:de ceva timp am observat ca in timp ce urinez simt o durere si aceasta durere este mai mare atunci cand termin de urinat si dureaza cam circa 10 sec credeti ca este vorba de vreo raceala la rinichi?si ce tratament ar trebui sa iau ca sa scap de aceasta durere jenanta ms mult
0
17-02-2012, ora 14:11
vivian
Nu este medic/terapeut
vivian
Buna ziua,
Va rog frumos pentru cine poate da o informatie in cunostinta de cauza ( un medic) eu ii multumesc.
Un barbat cu un singur rinichi poate sa frecventeze sala de forta?aici ma refer fara mari excese, acest lucru nu ii afecteaza creatinina?va mai rog sa-mi spuneti analizele care trebuie facute pentru a vedea evolutia.Sa aveti o zi buna.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Obiceiuri nocive pentru rinichi și cum îți poți proteja rinichii
  • Verificarea rinichilor - analize, teste și investigații (explicare rezultate rinichi)
  •