rinichii mei produc pietre in continuu

27-05-2010
adaluci
Nu este medic/terapeut
adaluci
Am 23 ani si de cca 8 luni elimin pietre in continuu (chiar si 5 pe zi) de cca 7-8 mm. Ca si aspect sunt albicioase, cu aspect de corali. Am facut analiza unei pietre si mi s-a spus ca sunt fosfati amorfi si ca cel mai probabil trebuie sa ma hidratez mai bine.Aici apare cercul vicios caci pietrele ma impiedica sa urinez cum trebuie si ca drept urmare mi-e teama sa beau mult. Sunt disperata, am dureri teribile... As vrea sa aflu ce a declansat acest proces continuu de producere a pietrelor. Multumesc.
14 comentarii
0
31-05-2010, ora 13:17
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Buna ziua!
In general pietrele din fosfati ( mai ales fosfat amoniacomagnezian ) se datoreaza infectiilor urinare cu germeni ureazo secretori, caz in care ar trebui sa aveti un pH urinar alcalin ( peste 6 ). Deci, trebuie sa efectuati cu incapatinare uroculturi ( minim 3 ) pentru a vedea daca apare vreun germene, si daca da sa tratati infectia corect. Apoi trebuie sa incercati sa acidifiati urina ( daca aveti pH mare ). Si bineinteles sa va hidratati f bine, adica sa aveti DIUREZA peste 2 l ( urina pe 24 ore peste 2 litri ). Nu inteleg de ce pietrele va impiedica sa urinati: probabil ca daca beti lichide aveti dureri- in acest caz puteti beneficia de tratament antialgic ( sa zicem No spa si Flamexin ). Nu trebuie sa neglijati vizita anuala la ginecolog ( daca sunteti de sex femnin )
Multa sanatate
0
31-05-2010, ora 22:58
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
-
un pH urinar alcalin ( peste 6 ).
-
Ma scuzati, alcalin nu era peste 7?
0
20-06-2010, ora 15:28
Cori100
Nu este medic/terapeut
Cori100
In atentia Dnei Dr. Oancea,

Acum cca 3 saptamini, in timpul ciclului menstrual, am avut o singerare mai abundenta decit de obicei. Deoarece am 46 de ani si de aprox. 10 luni, ciclul nu mai era regulat, m-am gindit ca poate au inceput tulburarile de premenopauza. Cu toate acestea, m-am prezentat la ginecolog, chiar in timpul acelei hemoragii, sa vedem despre ce e vorba.
Mi s-a facut eco intravaginala si consult clasic. A reiesit ca e vorba de uter cu nodului fibromatosi, nici unul nefiind mai mare de 2 cm. Am primit tratament ergomet, calciu gluconic, antiinflamator supozitoare si Ampicilina. Dupa ce am terminat tratamentul cu antibiotice, a inceput imediat de a doua zi o senzatie de preaplin in zona pelviana, jos de tot inspre vezica cred eu. Nu ma ustura la urinat, dar simt nevoia sa o golesc des (chiar si noaptea). A mai aparut o senzatie de disconfort in aceeasi zona, nu e vorba chiar de durere ci senzatia ca ceva nu mai e in regula.
M-am dus din nou la un ginecolog (prof universitar de data aceasta) sa vedem ce se intimpla. Am primit diagnostic de uter polinodular, vaginita, oligomenoree (i-am explicat ce mi se intimpla de citeva luni cu periodicitatea ciclului) si a considerat ca sunt cumva la limita spre menopauza. nu mi- s-au recomandat anticonceptionale tinindu-se cont de virsta. Ovarele nu prezinta chisturi dar medicul mi-a spus ca aceasta senzatie pelvina ar putea fi legata de o functionare incorecta a ovarului din aceasta perioada a vietii mele (menopauza). Am primit Cervugid ptr vaginita si am inceput sa le pun. Senzatia din partea de jos abdominala tot asa este, am si vagi dureri lombare.
Ce ma sfatuiti sa fac? Se pare ca eu am tratat aceasta problema ca fiind strict ginecologica. Ce pasi sa fac? Mentionez ca in urma cu cca 20 de ani am facut o colica renala pe partea stinga. La intervale de 5, 6 ani am mai facut ecografii abdominale si mi-am mai verificat starea sanatatii. Lucrurile erau ok la acea vreme.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac. Sunt si o persoana anxioasa. Sufar de anxietate de peste 5 ani. Am avut parte si de episoade mai linistite dar si de stari mai ingrijoratoare.
Multumesc mult,
Corina
0
23-06-2010, ora 22:08
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Sa vedem:
- inteleg ca va deranjeaza mictiunile frecvente, chiar nocturne in lipsa usturimilor; trebuie sa efectuati un sumar de urina si o urocultura pentru a exclude o infectie urinara si bineinteles uree si creatinina pentru o evaluare corecta
- trebuie sa fiti consultata de un nefrolog pt a decide daca suferiti de cistita interstitiala sau sdr uretral sau alt sindrom.
- trebuie sa va tratati corect sdr depresiv si tulburarile functionale din premenopauza
Multa sanatate

pentru germont:
in general majoritatea indivizilor sanatosi au un pH urinar intre 5-6, 5 ( usor acid ) asa ca, desi nu este corect fizicochimic, nefrologii considera un ph urinar de peste 6-6, 5 alcalin in sensul ca este mai alcalin ca la marea majoritate. dar e adevarat ca alcalin e un pH peste 7.
0
24-06-2010, ora 22:08
davida andreea
Nu este medic/terapeut
davida andreea
in atentia Dnei Doctor Oancea


as vrea sa va prezint istoricul bolii mele acum 5 ani am facut o infectie urinara pa care am tratat-o cu antibiotice dupa antibiograma si sub supraveghere medicala si totusi a reaparut in urmatorii 2 ani am avut infectii urinare repetate pe care le am tratat tot dupa antibiograma mentionez ca simptomele nu dispareau nici in timpul tratamentului de 3 ani urocultura e sterila, lama ginecologica este normala, test papanicolau ok, sumar ok, am facut analize uree, creatinina, etc sunt bune, am facut si test pentru tuberculoza renala care a iesit negativ si totusi simptomele nu au disparut :senzatie continua de urinare, durere de vezica, durere dupa urinat de vezica si uretra, durere in timpul actului sexual.am fost la ginecolog m am tratat pentru vaginita si totusi starea mea nu s-a schimbat am luat si vesicare la recomandarea medicului dar nu s-a ameliorat senzatia permanenta de a urina as dori sa-mi dati un sfat sau o recomandare pentru a obtine un diagnostic.mentionez ca am 37 de ani si 2 copii
0
25-06-2010, ora 08:42
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Pt davida andreea:
- pentru a completa investigatiile nu va ramine decit sa efectuati urografie i.v si apoi o cistoscopie in vederea careia trebuie sa consultati specialistul urolog
- pina atunci va recomand un antiinflamator Flamexin 1cp/zi sub protectie gastrica, bai calde de sezut cu bicarbonat, si un tratament local antimicotic Macmiror 1 ovul seara
- beti multe lichide pentru a avea o diureza de peste 2 litri/zi, si folositi perna electrica asezata pe abdomen pentru a calma durerile
- ati putea incerca Driptane in loc de Vesicare, sunt similare
Multa sanatate
0
25-06-2010, ora 13:26
davida andreea
Nu este medic/terapeut
davida andreea
IN ATENTIA DMNEI DCT OANCEA



EU LOCUIESC IN BACAU UROGRAFIE AM FACUT SI ECOGRAFII DOREAM SA VA ROG SA MI SPUNETI UNDE AS PUTEA EFECTUA O CISTOSCOPIE?
0
26-06-2010, ora 08:06
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Puteti efectua cistoscopia intr-o clinica de urologie din Iasi sau Bucuresti de exemplu Spitalul Sf Ioan sau Spitalul Fundeni.
Multa sanatate
0
09-07-2010, ora 18:45
silviasima
Nu este medic/terapeut
silviasima
in atentia Dnei Doctor Oancea

buna ziua ma numesc silvia si am o problema prezint dureri in partea dreapta spre sold in zona rinichiului si cind nu am durerea in fata o am in spate tot in acea zona ma doare de trebuie sa ma asez in pat ca nu ma pot tine pe picioare durerile le am cind incep sa merg cind stau mult in picioare cind stau in pat nu ma doare eu simt durerea asa:ca si cum ai deschide pumnul si ai imprastia durerea citeva secunde, citeva secunde nimic si pe urma se repeta iar nu ma doare nimic altceva decit acolo in dreapta nu sint operata de apendicita dar nu am alte simtome decit durerea multumesc
0
21-07-2010, ora 15:07
andreealiviu34
Nu este medic/terapeut
andreealiviu34
pentru davida andreea:

buna. si eu m-am chinuit mult timp cam cu aceleasi probleme si stiu prin ce treci... adevarul e ca am incercat o gramada de chestii, de la antibiotice pana la ceaiuri si tot felul de tincturi cu gusturi oribile. pana la urma, o prietena mi-a recomandat niste capsule. sunt de la arkopharma, au mai multe feluri pentru afectiuni urinare, dar eu am incercat cozile de cirese si chiar au fost super bune. nu sunt f scumpe si le gasesti prin farmaciile sensiblu sau la plafar. insanatosire grabnica!
0
22-07-2010, ora 10:39
davida andreea
Nu este medic/terapeut
davida andreea
din pacate am cistita interstitiala daca a trecut cineva prin aceasta boala si a reusit sa o tina sub control rog sa posteze un raspuns
0
10-01-2012, ora 20:44
linutica
Nu este medic/terapeut
linutica
In atentia dnei dr.Oancea

Buna ziua.Bunica mea a fost operata acum 4 luni de pietre la rinichi, operatie clasica.Astazi am reinternat-o datorita unei febre f mari, peste 39 si dureri in zona rinichilor.Se pare ca mai are inca o piatra aparuta.Intrebarea mea e ce e de facut in acest caz?E posibil dupa doar 3-4 luni de la operatie sa se refaca alte pietre?Sau s-a omis sa se scoata cd s-a facut operatia? Ca solutie la aceasta problema se pare ca va fi o sonda care i-o va introduce timp de cateva saptamani pana o va elimina.Ce parere aveti?E cea mai buna solutie?
0
11-01-2012, ora 13:55
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Buna ziua!
Nu inseamna neaparat ca a ramas o piatra in rinichi pe care urologul a omis-o intraoperator, sa stiti ca pietrele mai ales cele de acid uric se formeaza destul de rapid, asa ca piatra poate fi nou nouta. Insa nu este exclus ca un mic fragment sa scape la NLP. Gasesc ca solutia oferita de medicul dvs curant de a monta o sonda Cook este fff potrivita, evident plus antibiotic si tratament suportiv ( hidratare, antialgice, antispastice etc ). Oricum trebuie sa va inarmati cu multa rabdare, din experienta mea un litiazic va ramine toate viata litiazic, adica poate oricind sa faca o noua piatra.
Multa sanatate si succes!
0
24-10-2016, ora 17:00
marie-ta
Nu este medic/terapeut
marie-ta
Regimul alimentar in infectiile joase este important. Fara dulciuri, acrituri, fara lactate si iritante gastrice in timpul si dupa tratament. Fara nimic care sa conduca spre o urina acida.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alergarea la maraton poate provoca insuficiența renală acută
  • Cum ne putem distruge rinichii
  • Calculi urinari - reguli de alimentație și hidratare
  • Cum pot fi eliminate pietrele la rinichi
  • Obiceiuri nocive pentru rinichi și cum îți poți proteja rinichii
  • Schimbările climatice vor influența incidența cazurilor diagnosticate de pietre la rinichi
  • Verificarea rinichilor - analize, teste și investigații (explicare rezultate rinichi)
  •