Rinita non alergica si sinuzita?

06-08-2014
Ali96
Nu este medic/terapeut
Ali96
Buna seara domnul doctor,
Apreciez foarte mult recomandarile si promtitudinea dumeavoastra pe acest site, de accea as avea rugamintea daca ma puteti ajuta in legatura cu problema fiicei mele.
Are 18 ani si incepand din luna ianuarie 2014, dupa tratamentul unei raceli a inceput sa stranute dimineata si sa ii curga nasul. A tot facut tratamente ca din luna in luna pana in luna mai cu antibiotice(augemntin sau ospamox, bioparox) disgnosticele fiind rino-faringita si mai apoi sinuzita. In luna mai cand am vazut ca tot avea simptomele de dimineata(stranut destul de des si ii curge nasul) am mers la alt medic unde ni s-a spus ca arata ca o rinita alergica si i-a recomandat Aerius si Nasonex. Pe perioada administrarii s-au redus simptomele dar nu au incetat. A inceput apoi o durere de masea pe sinusul maxilar stang unde avea o plomba. Am mers la stomatolog care a inlaturat plomba si a curatat canalele dar inainte de a pune alta plomba inapoi a observat o sensibilitate la radacina. Imediat au inceput si alte simptome: febra usoara, secretii care se scurgeau intre gat si na, durere pe sinusul maxilar si pe sinusurile frontale, ceea ce a dus la suspendarea interventiei stomatologice mai departe pentru a interventia stomatologica. Am mers apoi la alergolog care in urma testarilor cutanate a spus ca nu exista nici o alergie. Dupa alergolog am mers la alt medic ORL, in cadrul unui spital particular, cu rezultatul de la alergologie si cu radiografia sinusurilor. Dupa ce a analizat rezultatul radiografiei sinusurilor(in care intepretarea era: Mucoasa partial ingrosata la nivelul sinusurilor maxilare -posibil sinuzita cronica si usoara deviatie de sept) a spus ca pare a fi o rinita alergica, chiar daca nu a iesit la teste dar ca ar trebui sa facem internare de o zi ca sa faca un CT pentru a pune disgnosticul, nefacand nici o alta precizare sau recomandare a unui tratament.
In acest moment simptomele ei sunt: durere usoara de cap si pe sinusul maxilar(plomba inca nu este pusa pana nu se stabileste de unde vine sensibilitatea), secretii nazale dimineata si stranut(in unele zile mai putin in altele mai mult), secretii galbui intre nas si gat( care se scurg in gat). Nu are sensibilitate la ochi, nu are mancarime sau lacrimare.
Mentionez ca din camera i-am inlaturat flori, animale de plus, covor. Are perna si saltea antiacarieni iar lenjeria este spalata, uscata la temperaturi inalte si calcata.
A rugamintea daca mi-ati putea spune parerea si recomandarile dumneavoatra pentru ca noi nu mai stim ce sa facem si unde sa ne ducem sa rezolvam odata cu problemele si sa poata sa isi continuie interventia la stomatolog.
Va multumesc frumos!
2 comentarii
0
07-08-2014, ora 08:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie mers la o clinica de Maxilo-facial
este o problema la radacina dintelui..si daca se produce osteoliza..se ajunge cu infectia in sinus
este vorba de o sinuzita Odontogena..si tratamentul corect este NUmai chirurgical la maxilo-facial
0
07-08-2014, ora 09:21
Ali96
Nu este medic/terapeut
Ali96
Va multumesc foarte frumos pentru raspuns! Nu am apucat sa specific ca am fost la maxilo si in urma analizei microscopice a spus ca nu este nimic cu probleme la radacina dintelui si cauza e la orl. Inca are durere usoara la miscare la sinusurile frontale si acum a aparut si la celalat sinus maxilar, pe langa celalalte somptome stranut, rinoree si secretii care se vad venind din nas. Nasul nu este infundat decat foarte rar.
Va multumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Am sinuzită? - semne și simptome ce susțin diagnosticul
  • Pacienții diagnosticați cu rinită alergică prezintă un risc mai scăzut de parodontoză
  • Sinuzita a fost asociată cu un risc crescut de boli reumatice
  •