rinita vasomotorie cronica...

01-02-2015
aaaannnaaaa
Nu este medic/terapeut
aaaannnaaaa
buna ziua! sunt patru ani de cand traiesc cu o asa zisa rinita vasomotorie. am fost de nenumarate ori la mi multi specialisti orl si mi s au dat mai multe diagnostice: ba deviatie de sept, ba sinuzta, ba rinita. in urma consultului alergologic, s a constatat ca nu s alergica la nimic, asadar dr alergolog mi a dat diagnosticul de rinita vasomotorie. simptomele mele sunt urmatoarele: -stranut in fiecare zi de foarte multe ori pe zi, de cate cc 7-10 ori consecutiv. stranuturile au inceput sa fie din ce in ce mai puternice, - am tot timpul nasul infundat iar daca nu il am, imi curge tot timpul(consum cca 4 pachete de servetele pe zi). simptomele pe care le am se manifesta in special la variatii de temperatura, chiar s minime, curent(ex ies din camera in sufragerie, temperatura fiind aceeasi si incep sa stranut_), dar nu numai. mentionez ca fumul de tigara de asemenea imi provoaca stranut si scurgeri nazale. de 3/4 ori pe an fac tratament cu spray nazal(nazonex, avamis)+ xizal+infuzii nazale si ceaiuri din plante(cate o luna), dar starea mea de sanatate nu se imbunatateste cu nimic. va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.
10 comentarii
0
01-02-2015, ora 20:07
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pe forum sunt sute de postari cu sfaturi cum s efac
aerosoli, inhalatii, spalaturi nazale,
ai facut tratamentul cu Colargol???
LOcal.. daca nu ajuta aceste tratamente..se recurge la micsorarea cornetelor in volum cu radiofrecventa
DAR.. nu exista patologie ORL.separat..
toate problemele ORL au legatura stransa cu problemele digestive si alimentatia incorecta
TRE sa renunti la multe alimente greu tolerate de tractul digestiv
Lactatele, mezelurile, dulciurile..sm.a.
0
27-07-2015, ora 07:58
aaaannnaaaa
Nu este medic/terapeut
aaaannnaaaa
sunt foarte atenta la alimentatie. am constatat ca rinita mdea este provocata de curentii de aer. desi este luna iulie cu 36 grade, dimineata si seara cand mai patrunde cate un pic de aer, mi se infunda nasul, incep sa stranut, si de multe ori am frisoane. am frisoane cam la doa zile si mi se intampla sa dor ca caciula in cap. repet sunt aproape 40 grade cu plus. oamenii mor de cald. toate cunostiintele mele se mira.. din pacate, la birou am aer conditionat si nu l pot opri datorita colegiilor. vin acasa in fiecare seara terminata: ceaiui, bai calde sosete, aspirina. la cumparaturi daca trec pe langa un frigider stranut, scurgeri nazale continue si frig. :(
0
27-07-2015, ora 19:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
aici nu mia este vorba de rinita vazomotrie
ci despre rinita alergica si reactie de intoleranta la frig
difera tratamentul
trebuei sa mergi la ORL.sa vezi ce este in nas si daca nu e cazul ceva de operat
0
20-09-2015, ora 20:58
Daniel D
Nu este medic/terapeut
Daniel D
Buna seara! Rinita vasomotorie poate provoaca depresie? Am rinita de cativa ani si acum simt cum nu ma mai pot concentra, obosesc rapid, luciditatea mi-e scazuta si am mereu o stare de somn, ametesc repede, simt cum capul imi e greu si parca ceva ma apasa. Pe langa problema asta mai am cateva care ma duc cu gandul catre suicid, dar vreau sa stiu daca rinita vasomotorie imi afecteaza starea de luciditate care ma afunda intr-un somn din care probabil nu ma voi mai trezi niciodata. Multumesc!
0
20-09-2015, ora 21:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cauza si rinitei..si a depresiei este aceiasi
nu rinita da depresie, nici depresia rinita
problemele de proasta digestie si proasta alimentatie..duc la o calitate prosta a sangelui..lipsit de nutrentii necesari pentru celulele nervoase, de aici si proasta functioanare a sistemului nervos...cu depresie si ganduri negative
Iar rinita este doar un mic simptom care confirma ca suferi de o proasta circulatie sangvina.. care se rasfrange asupra tuturor organelor.. inclusiv si a cornetelor nazale... care sunt cavernoase.. adica.. pline de vase sangvine
0
21-09-2015, ora 13:33
Daniel D
Nu este medic/terapeut
Daniel D
Aveţi dreptate domn doctor. Am probleme si cu alimentatia, sigur poate fi o cauza a majoritatea efectelor negative din organismul meu. Adica, la 19 ani am pana in 50 kg. Uneori stau si ma gandesc, cu ce am gresit eu ca nu am fost alimentat corect de mic copil. De ce acum trebuie sa suport consecinte? Stiu ca sunt si altii mai rau ca mine, dar stiu ca am avut sansa sa fiu si eu normal si, am pierdut-o. Acum simt ca e in zadar sa mai lupt pentru sanatate. Poate sunt si putin ipohondric, dar stiu ca ceva tot e grav cu mine si se agraveaza pe zi ce trece. Slabiciunea nu reusesc sa o inlatur. Probabil daca voi avea bani destui as putea sa incerc o alimentatie sanatoasa si un tratament bun. In fine, m-am mai descarcat putin ca am vorbit despre asta. Va doresc tot binele din lume, sanatate ca e cea mai importanta si va respect!
0
22-09-2015, ora 00:26
aaaannnaaaa
Nu este medic/terapeut
aaaannnaaaa
va multumesc domnule doctor, am refacut testel alergologice+panel + exudat nazal, si au iesit bine, mi s-a zis sa incep din octombrie, timp de 3 luni nite vaccinuri sub forma de tablete, bronhovaxom. insa am vesti bune:datorita faptului ca nu mai e asa cald si nu se mai da drumul la aer conditionat ma simt mult mai bine. am inceput de altfel sa imi obisnuiesc corpul cu frigul, incerc sa suport frigul si sa ma imbrac mai subtire, sa ma calesc cum s-ar spune.
Daniel D, as putea sa te sfatuiesc sa fi pozitiv si sa te comport ca si cand nu ai avea boala, se pare ca te face sa nu o mai simti la fel, deci gandul pozitv conteaza. in plus eu am mancat mult usturoi si ardei iute, nu stiu cat au contribuit dar se pare ca sunt mai bine. sanatate multa! multumesc domului doctor pentru implicarea sa!
0
22-09-2015, ora 10:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
PT. Daniel
ca sa mananci corect nu e nevoie de multi banbi
doar mananci ceva usor, nu acru, nu condimenta de 4ori pe zi cate putin
0
08-12-2016, ora 09:58
GD
Nu este medic/terapeut
GD
Buna aaaannnaaaa,

Sunt in aceeasi situatie, am facut tratamentul cu vaccin, bornhovaxon, borenar...acum cand am probleme iau o perioada picaturi Rhinocort. Am luat in trecut si nazonex. Martorul alergologic se inroseste, adica sunt alergic...dar alergenii nu. Pe scurt cica sunt alergic la ceva, dar nu se stie ce. Stranut, imi curge nasul si imi este frig chiar daca in camera este cald. Asta patesc in anumite perioade ale anului, de ceva ani. M-am saturat de atatea medicamente, daca as lua non stop cred ca n-as avea probleme dar nu asta este scopul. Daca ies afara, la aer..parca ma simt mai bine.

Tu cum mai esti, ai gasit solutia?

Multumesc,
0
17-12-2016, ora 12:24
droz
Nu este medic/terapeut
droz
Va recomand cartea Tratament boli respiratorii de Ed Eart.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: