Rinofaringita acuta

16-10-2017
Dienutz
Nu este medic/terapeut
Dienutz
Buna ziua! Am un baietel de 1 an si 5 luni care a facut o rinofaringita acum 7 zile. Nu a facut febra, doar multe mucozitati si tuse din cauza ca acestea coborau in gat. Medicul i-a prescris spray cu tantum, spray antiviral, oscilococcinum si vit c si aerosoli cu adrenalina si ser fiz. Am urmat tratamentul acesta insa mucozitatile si tusea au ramas. Mentionez ca mucii sunt transparenti si se intind, daca ma pot exprima astfel. Exista posibilitatea unei suprainfectari bacteriene? Ar tb sa merg din nou la dr? Mentionez ca si eu sunt in aceeasi situatie, imi curge nasul abundent, chiar dupa 8 zile de raceala... Va multumesc pt raspuns!
5 comentarii
0
17-10-2017, ora 15:30
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Din pacate modificarile climatice, alimentare, etc., care ne influenteaza imunitatea, fac ca, in prezent, o infectie virala sa nu mai fie autolimitata la 7 zile de evolutie. Se considera ca poate avea o evolutie de pana la 3 saptamani, desigur cu ameliorarea simptomelor din primele 7 zile, dar cu persistenta unei tuse reziduale +/- secretii nazale.
0
18-10-2017, ora 16:16
Dienutz
Nu este medic/terapeut
Dienutz
Va multumesc pentru raspuns. Intr-adevar, simptomele per total s-au mai ameliorat, insa mucozitatile si tusea persista. Mii de multumiri inca o data pt raspunsul acordat.
0
19-10-2017, ora 15:04
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Cu placere si multa sanatate !
0
05-12-2017, ora 09:15
mariadiadidi
Nu este medic/terapeut
mariadiadidi
Buna ziua, domule doctor, copilul nostru are 3 anisori, am inceput gradinita de doua luni. A fost racit, am facut tratament cu antibiotic, acum are niste secretii vezui si multe. Folosim batista bebelusului si duonazal spray, cate 1 puf in fiecare nara de 3 ori pe zi. Ce as mai putea face? Multumesc! Respira greut si vorbele nu ii sunt clare din cauza nasului infundat.
0
05-12-2017, ora 16:07
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Ar ajuta sa ii dati copilului in aceasta perioada un plus de lichide calde (supe, ceaiuri, compoturi) si sa umidificati aerul in camera unde doarme.
Pentru o crestere a imunitatii dati-i cate 1 lingurita de catina cu miere zilnic, 10 zile pe luna, in sezonul rece.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: