rinosinuzită posterioară sau laringită?

06-02-2008
mayadumy
Nu este medic/terapeut
mayadumy
Mama mea se plange de vreo doi ani de faptul că simte scurgandu-i-se din nas pe gat o mucoasă pe care tot incearcă s-o eleimine prin tuse. A mers la ORL la vreo trei medici, a urmat diverse tratamente indicate, s-a internat in noiembrie 2007 la o clinică ORL unde i s-au făcut puncţii in urma depistării unei rinosinuzite posterioarr.Toate acestea au fost in zadar pentru că acea mucoasă o tot deranjează. Cand i se mai rupe am observat că are un aspect purulent. Menţionez că in tinereţe i s-au scos amigdalele. Sfătuiţi-mă ce investigaţii să mai facă! Mulţumesc!
2 comentarii
0
06-02-2008, ora 00:00
MedicORL
Identitate neconfirmată
MedicORL
Buna ziua. Secretiile pe care le prezinta mama dvs.(nu mai folositi termenul de mucoasa intrucat este incorect) se pot datora fie unei rinite, rinosinuzite sau rinofaringite cronice, toate acestea fiind afectiuni inflamatorii locaizate in sfera nazala.
Diagnosticul se stabileste de medicul ORL dupa o serie de investigatii(radiografii, ex. de laborator, etc.) si ex. clinic orl(inclusiv ex.fibroendoscopic acolo unde exista dotarea).
In concluzie, nu exista o anume investigatie minune si nici un tratament infailibil, ceea ce trebuie sa faceti este un nou ex. ORL cat mai amanuntit.
In alta ordine de idei nu se fac punctii pt. sinuzite posterioare.
0
01-04-2008, ora 00:00
brad
Identitate neconfirmată
brad
Ce tratament a luat pina acum?Si intr-adevar, nu se fac punctii in sinuzitele posterioare(Nu exista posibilitatea sa ajungi acolo cu acul de punctie).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.