Ritalina si cocaina. Cum se fac copiii dependeti de droguri

25-07-2009
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Formula de la Ritalin, substanta folsita in medicamente pt. ADHD = C14H19NO2 (din Wikipedia)
Formula de la cocaina = C17H21NO4 (din Wikipedia)

Orice om poate remarca asemanatoarea uimitoare dintre cocaina si medicamentul Ritalin si
intradevar coacina si Ritalinul au efecte foarte asemanatoare, daca nu chiar identice.

Medicamentul ritalin cu care se trateaza ADHD-ul (ADD) este o substanta foarte asememanatoare cu cocaina, insa cu efect si mai puternic decat cel al cocainiei, datorita prezentei la catva atomi in plus de C, H si O.

Este cunoscut si recunoscut chiar si de medici ca ritalina are aceleasi efect ca si al cocainie asupra creierului
stopand neurotransmiterul numit dopamina. Chiar si FDA, agentia americana unde se aproba medicamentele avertizeaza de acest lucru insa nefacand absolut nimic pt. a opri vanzarea lor.

Aceasta cocaina sintetica nu a fost descoperita in urma cercetarilor pt. a vindeca o boala ci din pura intamplare.
In 1955 chimistul L. Panizzona descoperit din intamplare o noua combinatie Methylphenidat care i-a dat-o sotiei sale Rita sa guste, care a fost incantata de efectul ei, numind aceasta substanta Ritalin.
Pe timpul acela nu se stia la ce se poate folosi aceasta substanta asa ca a durat ceva pana i s-a gasit o folosinta. Ceva mai tarziu alti chimisti K. Conners und L. Eisenberg au folosit o substanta asemanatoare Dexedrinela niste teste pe scolari de culoare din orasul Baltimore din SUA.

In urma acestui medicament a fost observata o apatie marita a copiilor care s-ar putea intelege ca o linistire chimica. A durat multi ani pana cand s-a creeat in mod artificial o boala noua numita ADHS la care aceasta cocaina sintetica astepta de mult sa fie folosita.

Ritalinul este deci o cocaina sintetica pt. care a fost creeata in mod artificial o boala si nu un medicament care a fost creeat ca sa vindece o boala.

In U.S., 330 milioane doze de Ritalin se iau zilnic, in timp ce in restul lumii se consuma in jur de 65 milioane pilule pe zi. Probabil ca numarul celor dependeti de drogul natural cocaina este mult mai mic.

Un articol interesant in limba romana despre ADHD, vindecarea ei si medicamentul Ritalin
http://www.homeopathicmd.ca/ROArticles/CopiiiCuHiperactivitate%20.html

Ritalin ADHD Drug Linked to 500 Percent Increased Risk of Sudden Death in Children
Medicamentul Ritalin a condus la cresterea cu 500 la suta a ricului de moarte subita la copii
http://www.naturalnews.com/026459_adhd_drugs_ritalin.html
4 comentarii
0
25-07-2009, ora 18:03
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
In primul rand, Ritalin (metilfenidatul) si cocaina NU stopeaza (Nu inhiba) activitatea dopaminei, ci din contra, creste actiunea si metabolismul dopaminei in creier.
In al doilea rand, da, metilfenidatul este considerat un drog pt faptul ca are capacitatea de a crea adictie psihica si fizica, toleranta si sindrom de sevraj (abstinenta).

In concluzie, AI DREPTATE, Metilfenidatul este foarte TOXIC pt. sistemul nervos central (SNC). Metilfenidatul are un potential de abuz ridicat, iar efectele sunt asemenatoare cocainei sau amfetaminelor.
Foarte interesant este faptul ca, in cazul in care se ingurgiteaza metilfenidat si se consuma alcool (accidental sau voluntar), organismul produce un metabolit pe numele sau etilfenidat, care induce foarte multa euforie si mascheaza betia (in caz ca individul bea benevol si vrea sa aiba parte de "efecte speciale"), practic scazand gradul de ebrietatea ceea ce determina marirea dozei de alcool (individul are senzatia ca isi mai poate permite sa consume alcool, dar cand efectul trece persoana intra in coma alcoolica). Foarte multi copii au murit datorita acestui mixaj de Ritalin si doze chiar foarte mici de alcool, chiar si alcool din diferite tincturi!

Astfel de medicamente ar trebui CLAR retrase de pe piata si distruse in totalitate fara drept de apel!
0
26-10-2009, ora 13:54
nasagov
Nu este medic/terapeut
nasagov
Sunt consumator de cocaina legala.Este un praf ce se trage pe nas si provoaca stari de euforie asemanatoare pastilelor extasy ( si nu cocainei ).Da dependenta de la prima linie in sensul ca dupa ce iti trece efectul esti in stare sa faci orice ca sa mai tragi o linie.

Se vinde ca ingrasamant de plante si contine ( in engleza ) : ammonia, spirit of niter, amino, sodium, water.

Praful se cheama Magic Powder si este disponibil la cateva weed-shop-uri din Bucuresti si din tara.Costa 2 milioane gramul.

Vreau si eu sa stiu daca am exagerat cat de cat cu acest praf ( si am exagerat de vreo 3 luni slava domnului ) ce pot pati sau ce organe imi poate afecta si cum.

Multumesc.
0
27-10-2009, ora 00:35
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cocaina, legală sau nu, efectiv distruge creierul...celelalte organe nu sunt mai prejos!


Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
1
22-12-2014, ora 11:08
iPhoneAdd
Nu este medic/terapeut
iPhoneAdd
Salutare, am ajuns pe acest forum din curiozitatea de a citi si a ma informa cu privire la Cocaină / Amfetamină/e.
Vreau sa precizez ca sunt şofer si din cauza orelor prelungite sau curselor lungi, ajunsesem să aţipesc la volan si din motive, financiare trebuia sa stau cât mai mult la strada astfel încât sa pot face banii de care aveam nevoie.
Cum Redbull, cola, cafea nu făceau faţă, am început sa prizez o cantitate infimă de amfetamina! Infima însemnând ca o punguţă de 1g sa mi ajungă pt 2 / 4 saptamâni, in funcţie de cât aveam nevoie sa stau treaz.

Momentan după 3 luni reuşesc sa folosesc aceeaşi cantitate si nu am nevoie de mai mult.
Problema vine in felul următor, nu am efecte secundare importante, doar ca pot sta treaz mai mult timp, sunt focusat pe ce anume am de făcut in ziua respectivă, sunt normal, nu mi schimba temperamentul sau atitudinea fata de cei din jur(cei din jur observând doar ca după 16-18 ore de condus as mai putea continua cu încă 2-3 ore... Ceea ce a creat un semn de întrebare in jurul meu, dar atât si nimic mai mult) si muzica lounge / chill out mă ajuta sa fiu relaxat in trafic.
dorm normal 6/8 ore, mănânc mai puţin ce e drept, transpir mai mult decât de obicei, fumez mai mult cu 50%, beau mai multe lichide, si prin urmare a consumului de lichide merg mai des la toaletă.

Am citit despre cazurile altor persoane dar diferenţa la mine e ca nu "trag linii" pentru a ma simţi euforic ci iau pe vârf de cheie puţin in fiecare seara / noapte când ma ajunge oboseala.

Problema e ca sunt perfect ca si pana acum 3 luni, doar ca sunt mereu atent si reuşesc sa ma concentrez pe taskurile zilnice.
In ceea ce priveşte cocaina nu ma ajuta îndeajuns sa pot rezista treaz... Plus ca am simtit diferenţa de a.. Mai lua puţin doar aşa... Ca sa fiu sigur ca o sa fiu treaz... Dar... "Toţi prietenii" ce i am întrebat despre... Mi au spus sa nu mai iau prostii chimice si mai bine sa iau cocaina (pt ca e naturală si nu ţi rupe stomacul aşa cum o face amfetamina). Si prefer amfetamina sincer, nu pentru e mai ieftină... Dar are efectul dorit in ceea ce eu o utilizez.

Acum vine partea unde va întreb... Îmi va fi greu sa ma las sau pot spune ca am ajuns sa fiu... Dependent?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.