RMN abdominal.. se poate depista ciroza hepatica si pancreatita?

06-08-2015
mihaildorian
Nu este medic/terapeut
mihaildorian
Buna ziua,
As dori sa stiu daca in urma unui RMN abdominal cu SC se poate depista ciroza hepatica si pancreatita.
Multumesc.
6 comentarii
0
12-08-2015, ora 18:25
lachriss
lachriss
Buna ziua. Da, se poate, dar RMN-ul nu reprezinta explorarea de prima intentie in aceste afectiuni.
0
20-08-2015, ora 15:31
Dr. Stavar Angelica Nela
Gastroenterologie, Constanta
Dr. Stavar Angelica Nela
Buna ziua! Pentru diagnosticul de ciroza hepatica si pancreatita este suficienta ecografia abdominala respectiv analize de sange.
Mergeti la medicul specialist.
0
20-08-2015, ora 19:08
mihaildorian
Nu este medic/terapeut
mihaildorian
Mutumesc pentru raspuns amandorura.Medicul mi-a recomandat aceasta investigatie(RMN).Motivul fiid confuzia posibila intre steatoza hepatica parcelara si ciroza.In ceea ce priveste pancreasul nu a putut fi vizualizat prea bine datorita gazelor.Cam asta e.
0
23-08-2015, ora 22:28
lachriss
lachriss
Pentru ciroza exista alte criterii in afara aspectului ficatului care permit diagnosticul, fara sa fie nevoie sa se recurga la RMN (hipertensiunea portala decelata ecografic prin cresterea diametrului si modificari de flux la nivelul venei porte, cresterea dimensiunilor splinei; decelarea varicelor esofagiene prin intermediul endoscopiei digestive superioare; modificarea unor teste de laborator, cum ar fi albuminele serice, pseudocolinesteraza, timpul Quick, alte teste ce evalueaza functia hepatica). Daca exista o suspiciune clinica de afectare pancreatica si pancreasul nu a putut fi vizualizat ecografic, atunci se poate recurge la o investigatie mai performanta, cum ar fi computertomografia sau RMN (eventual colangioRMN).
0
24-08-2016, ora 21:40
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
pentru Doamna Doctor Sintamareanu Maria Lacramioara. Buna seara Doamna Doctor. de 5-6 zile am niste dureri in zona epigastrului (sau asa se numeste nu stiu exact, aceste dureri se simt mai sus la o distanta de 12-31 centrimetri de buric) se simt niste dureri sau arsuri, si in urma cu r zile am simtit si o durere in spate stanga pe la mijlocul toracelui pe linia cu coloana vertebrala, dar aceasta a trecut, in schimb durerea aceia mai sus de buric in capul pieptului, care este la o distanta de 12-31 cm de buric, se simte mereu. am facut in urma cu 4 luni endoscopie digsteiva superioara apoi, colonoscopie am urmat tratament si degeaba, de aprox o saptamana am simtit aceasta durere. ce ar putea sa fie ? va multumesc din inima.
0
24-08-2016, ora 21:42
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
pentru Doamna Doctor Stavar Angelica. Buna seara. Doamna Doctor va rog sa-mi spuneti si mie ce tip de ecografie trebuie sa fac ? se poate face ecografie si pentru pancreas ? ce tipuri de analize trebuie sa fac pentru pancreas ? dar pentru ficat ? va multumesc frumos.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.