rmn genunchi

30-04-2013
babaionela
Nu este medic/terapeut
babaionela
Buna ziua, am o rugaminte. Baiatul meu de 19 ani si-a deplasat rotula la fotbal, in urma RMNului pe care l-a solicitat dr ortoped a reiesit urmatoarele. Edem osos condil extern femural dr si rotulian(1/2 interna). LEZIUNE de LIA si LCE. Lichid intraarticular si in partile moi ale bursei suprapatelare. La ortoped nu putem ajunge decat dupa sarbatori, daca se poate sa ne spuneti dumneavoastra cat de grav este si despre ce este vorba. E de operatie, ghips? stiu ca nu puteti da un verdict pe nevazute, dar macar sa stim la ce sa ne asteptam. Multumesc. Are 1, 90 inaltime, 90 greutate, doar a terminat scoala, inca nu lucreaza, joaca fotbal ocazional.
2 comentarii
0
30-04-2013, ora 14:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- in nici unul dintre cazuri gipsul nu este util, ci intotdeauna este chiar contraindicat;
- daca este vorba despre o luxatie laterala a rotulei trebuie sa poarte minim 6 saptamani o orteza mobila de 'centrare a rotulei'.
- leziunea LIA (ligament incrucisat anterior) poate presupune interventie chirurgicala de reconstructie (ligamentoplastie). Oportunitatea si necesitatea unei asemenea interventii nu se judeca niciodata dupa rezultatul scris al RMN, ci numai dupa examinarea clinica a genunchiului, care apreciaza semnele de instabilitate articulara.
- RMN-ul este un examen valoros, insa numai daca este examinat ca imagine directa, in timpul exmenului clinic practicat la specialistul in artroscopia genunchiului.
- este evident ca vreo 3-4 luni orice tip de sport este total interzis, mai ales sporturi agresive pentru genunchi, cum sunt foot-ball, hand-ball, tenis, basket-ball etc. In schimb este permis inotul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
03-05-2013, ora 07:54
babaionela
Nu este medic/terapeut
babaionela
multumesc, intradevar i-a pus o orteza mobila ptr doua saptamani la inceput si a zis ca nu este cazul de operatie inca, vom vedea in functie de cum decurge totul, dar inca are dureri
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul