Rog din suflet o interpretare CT sinusuri

15-05-2017
Mariuca 12
Nu este medic/terapeut
Mariuca 12
Buna ziua dle doctor, am o rugaminte la dumneavoastra, cu scuzele de rigoare pentru deraj. Mi-ati putea acorda o opinie pentru rezultatul CT a sinusurilor paranazale anterioare si posterioare, pentru tatal meu?
" - formatiune pseudotumorala sinusala maxilara stanga cu densitate neomogena si osteoliza partiala a peretilor sinusali cu efect infiltrativ (intraorbital, in fosa intratemporala si pterigopalatina) cu extinderea la nivelul jumatatii craniene a fosei nazale stangi, celulelor etmoidale anterioare si sinusului frontal stang- de investigat cu substanta de contarst
- celule pneumatice temporomastoidiene de aspect normal bilateral".

Mentionez ca tatal meu are 61 de ani, a avut o interventie chirurgicala cu 7 ani in urma (ce tine de stomatologie) pe partea stanga, i-au fost scosi dintii din cauza unei infectii, iar parte din osul maxilarului a fost taiat. In urma cu 3 ani a fost diagnosticat si operat de melanom.
3 comentarii
0
16-05-2017, ora 09:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu se interpreteaza asa gen de investigatii in lipsa pacientului
se merge cu CT si pacientul in clinica ORL
0
16-05-2017, ora 09:53
Mariuca 12
Nu este medic/terapeut
Mariuca 12
Va multumesc! Tocmai aici este nelamurirea. In urma CT-ului, medicul a dorit si un RMN cu substanta de contrast (cap+sinusuri), al carui rezultat nu-l detin, insa stiu ca i s-a spus ca ar vorba de o infectie veche, fungica, fara a se evidentia o tumora. Tatal meu este umflat pe partea stanga cu tot cu ochi, este la a patra zi de antibiotic, fara ameliorare. La suflarea nasului are scurgeri purulente cu sange. Mai avem de asteptat inca o saptamana pana la data programarii pentru a se lua o decizie. Credeti, totusi, ca ar putea fi o recidiva a melanomului fara ca RMN-ul sa o depisteze?
Va multumesc!
0
16-05-2017, ora 11:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Obligatoriu
internare in clinica ORL..spital universitar
Adaugă un comentariu / răspuns

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK