rog interpretare analize medicale

17-10-2007
so2ro
Nu este medic/terapeut
so2ro
Buna ziua ! Rog din suflet specialistii sa-mi interpretezeurmatoarele rezultate. eventual, daca imi puteti recomanda un regim alimentar pentru ca acestea sa revina la normal. Mentionez ca pacientul este barbat (tatal meu) in varsta de 76 ani. Va multumesc frumos si va doresc sanatate tuturor
Deci:
WBC : -2.5x10 la a 3-a /micro...
RBC : 2.48x10 la a 6-a/micro...
HGB : 10.2 g/d...
HCT : 30.9%
MCV : +124.6 f...
MCH : +41.1 pg
MCHC : 33.0 g/d..
PLT : 131x10 la a 3-a /micro...
LYMPH % : 38.2 %
MXD % : 12.2 %
NEUT % : 49.6 %
LYMPH # : 1.0x 10 la a 3-a/micro...
MXD# : 0.3x10 la a 3-a /micro...
NEUT# : 1.2x10 la a 3-a/micro...
RDW-CV : 14.4 %
MPV : 10.3

Examen citologic al frotiului sanguin:
nesegmentate 2%
Segm.neutrofile 50%
limfocite 34%
monocite 12%
mielocite 2%
Comentarii:
macrocite, ovalocite, codocite, dacriocite

TEST LDH
rezultat: 331
limite: 230 - 460

Inca odata, mii de multumiri
2 comentarii
0
23-10-2007, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Tatal dvs ar trebui investigat intr-o sectie de Hematologie (daca aveti in orasul dvs) sau daca nu Medicina Interna pentru a stabili cauza acestei pancitopenii (scaderea numarului de celule al tuturor seriilor sanguine).
Prezinta anemie macrocitara, trombocitopenie (daca se accentueaza apare riscul de hemoragii), leucocite scazute cu scaderea neutrofilelor ce il pune in pericol in caz de infectii (nu are celule de aparare) cu devierea formulei leucocitare la stanga (prezenta de celule tinere in sange - mielocite).
Trebuie stabilit neaparat diagnosticul pentru a sti ce aveti de facut mai departe. Analizele au fost facute intamplator sau a fost internat (cu ce problema)? A lucrat in mediu toxic sau a facut tratamente indelungate cu cloramfenicol sau fenilbutazona, expunere la radiatii, hepatita virala, etc? Ce analize a mai facut si cum au iesit?
Astept mai multe date de la dvs.
Multa sanatate!
0
25-04-2009, ora 09:45
Lady2000
Nu este medic/terapeut
Lady2000
Buna ziua! In urma cu cateva saptamani am fost la ginecolog pentru un examen citologic de rutina si pentru ca aveam o secretie alba cu aspect branzos si banuiam ca ceva nu e in regula pentru ca anul trecut am avut candida, m-am tratat si ma gandeam ca a reaparut.Am efectuat examenul citologic cervico-vaginal si am primit urmatorul rezultat cu diagnosticul: VULVOVAGINITA - A.Sistem Bethesda (TBS) 1.Evaluarea calitatii frotiului - Satisfacatoare - Foarte frecvente PMN ; 2 Caracterizare generala - Modificari celulare benigne/Infectii : ALTE BACTERII =BACILI B.Evaluarea hormonala - Status compatibil cu varsta si anamneza ; C.Citodiagnostic Babes/Papanicolau - Clasa II ; Am mers cu acest rezultat la medicul care mi-a efectuat recoltarea secretiei pe lamele si m-a consultat... L-a citit, s-a uitat la mine si mi-a spus ca nu am nimic grav si sa fac spalaturi cu bicarbonat alimentar...(!!!) Am insistat sa imi prescrie tratament si mi-a spus ca nu am nimic...E posibil asa ceva? Eu am citit pe net ca se efectueaza tratament pentru asa ceva si nu stiu ce sa mai cred...Si mai ales ca am un prieten si vreau sa incep o relatie sexuala cu el, acum nu stiu ce sa fac pentru ca nu as vrea sa il infectez si pe el iar eu sa incep un tratament apoi sa ma reinfectez de la el...Va rog din suflet sa imi dati si mie un raspuns si sa ma lamuriti in legatura cu problema mea care ma face sa intru in depresie...Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum și-ar evalua un medic sănătatea?
  • Analize medicale foarte importante
  •