rog interpretare papanicolau

11-02-2010
lna
Nu este medic/terapeut
lna
Buna seara,
V-as ruga sa-mi spuneti si mie, daca se poate, cateva cuvinte despre rezultatul unei analize papanicolau si tipul/clasa unde se incadreaza. Am sa merg si la doctor, insa am o programare peste cateva saptamani de-abia.

Va multumesc si va doresc multa sanatate.

Iata rezultatul:
"Examenul citologic a fost realizat dupa recoltare în mediu lichid, etalare în monostrat si colorare prin metoda Papanicolaou. Frotiu citologic recoltat în ziua 22 a ciclului menstrual. Analiza efectuata în cadrul unui screening de rutina. S-a consemnat sângerare la recoltarea endocervicala. Calitatea frotiului este satisfacatoare pentru interpretare. Frotiul comporta celule malpighiene superficiale si intermediare cu modificari reactive citoplasmatice - vacuole, granule, minime modificari nucleare si numeroase polimorfonucleare asociate cu o inflamatie nespecifica. Sunt prezente celule cilindrice endocervicale normale.
CONCLUZIE
Frotiu negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna. Modificari reactive non-neoplazice asociate cu inflamatia.
Tinând cont de sângerarea la recoltarea examenului citologic si vârsta, recomandam examen bacteriologic complet al secretiei vaginale si repetarea examenului citologic dupa tratament antiinflamator, preferabil dublat de testare HPV."

Mentionez ca am facut testul HPV tot in aceasta perioada si a iesit negativ. De asemenea nu a aparut nicio problema la analiza culturii de secretie col.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.