Rog urgent recomandari privind atenuarea durerii dupa curatarea canalelor

17-12-2016
Corina C
Nu este medic/terapeut
Corina C
Buna dimineata!

Va rog sa ma ajutati urgent cu niste recomandari.

De 2 zile a inceput sa ma doara f tare la radacina unei masele (desi nu se vedea nimic la suprafata ei). Am mers de urgenta ieri la stomatolog, mi s-a facut o radiografie si se pare ca am avut o infectie la radacina. Aveam punte in acel loc, asa ca mi s-a scos puntea, mi s-au curatat canalele si mi s-a pus un fel de dop de vata cu medicament la suprafata, cu recomandarea de a lua ipubrofen la durere si de a reveni la control in 4 zile.
Problema este ca nu am putut dormi toata noaptea de durere, este foarte intensa si nu cedeaza la ibuprofen. Mai mult, tot aseara, a inceput sa ma doara f tare amigdala stanga, desi nu este umflata. Insa nu pot inghiti de durere. Nu pot manca nimic si nici macar nu pot atinge partea stanga a obrazului, este f dureroasa.

1. Daca ipubrofenul nu isi face efectul (am luat aseara 2 pastile de Nurofen de 400mg 1 data la 4 ore), ce alte pastile mai puternice pot lua? Am in casa Ketonal Forte de 100 mg, e ok?
2. Pot scoate acel dop de vata din masea? Ajuta in vreun fel la calmarea durerilor, sau e mai bine sa-l las acolo?
3. Cand mananc (desi in mod cert nu o sa pot mesteca in partea stanga), daca scot dopul de vata, trebuie apoi sa acopar cu ceva maseaua, sa nu cumva sa ajunga accidental resturi de mancare acolo?
4. Ar fi cazul sa ma duc ma devreme de 4 zile la stomatolog la control, sau e normala aceasta durere intensa de masea si de amigdala?
3 comentarii
1
17-12-2016, ora 08:07
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna dimineata,

1.da puteti lua ketonal forte si vedeti daca aceasta va ajuta mai mult, ar trebui sa fie mai puternic decat nurofenul.La majoritatea pacinetilor da rezultate mai bune Ketonalul.
2 si 3.Recomandarea mea ar fi sa l scoate-ti si sa puneti vata numai atunci cand mancati pentru a evita sa intre mancare pe canale si sa le blocheze.Dupa ce ati terminat de mancat scoate ti vata.
4. da, mergeti mai devreme la stomatolog...dar ceea ce va recomand eu este sa apelati la un stomatolog cu specialitate in endodontie, adica doar tratamente de canal si sa se examineze cu atentie daca aceae infectie de la vf radaciinii poate fi tratata cu adevarat doar prin tartament de canal sau mai are nevoie si de alt tratament acest dinte.

Sanatate multa!
0
17-12-2016, ora 08:29
Corina C
Nu este medic/terapeut
Corina C
Va multumesc din suflet pt raspunsurile punctuale. Faptul ca pot lua Ketonal sper sa ma ajute legat de durere. Si voi merge cat de repede la medic, probabil luni, pt ca in weekend nu este deschis. Sper sa rezist inca 2 zile.
O zi frumoasa!
0
17-12-2016, ora 09:06
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
exista cabinete ce au si program pe week end sau pentru urgente...asta in cazul in care nu mai puteti sta nicum pana luni, nu are sens sa stati sa va chinuiti.
Multumesc si eu!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: