ROMEDIC ?

19-08-2009
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Sunt adeptul libertatii de exprimare, dar daca ati ales sa va numiti ROMEDIC ar trebui sa pastrati un minim de decenta medicala pe forumul dvs.
Se posteaza masiv in ultima vreme un amalgam de aberatii, superstitii si idei mistice care nu au nicio legatura cu medicina.
Aceste postari se pot dovedi nocive in conditile in care cei care apeleaza la forumul dvs cauta un sfat bazat pe experienta personala a semenilor lor sau pe expertiza profesionala a colegilor medici care participa benevol aici.
Consider ca tolerand postarile pseudomedicale pe site-ul dvs. prejudiciati sanatatea cititorilor si jigniti profesia medicala.
Astept un raspuns de la cineva responsabil de la ROMEDIC.
17 comentarii
0
19-08-2009, ora 22:44
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Foarte corect! Si mai mult decat atat, ma raliez acestei pozitii formulate de domnul doctor. Nu se poate ca, in numele libertatii de exprimare, tot felul de indivizi (chiar bine intentionati, sa plecam de la prezumtia de nevinovatie) sa ajunga sa-si exhibe aici tot felul de idei, unele frizand idiotia si delirul...si sa si ramana postate! Nu sunt medic, dar consider ca este de-a dreptul nociva tolerarea unor astfel de raspunsuri ale unor obsedati de propriile idei. Va multumesc pentru mijlocirea unor raspunsuri profesioniste si decente si astept cu interes limitarea celor care incalca minima decenta!
0
18-11-2009, ora 12:19
romedic
Administrator Forum ROmedic
romedic
D-le Dr., aveti foarte mare dreptate.
Din pacate solutia nu este simpla.
Obiectivul initial al forumulului ROmedic a fost: "solutionarea" unui numar cat mai mare de intrebari. Cu alte cuvinte cat mai multi medici colaboratori care sa ofere cat mai multe raspunsuri COMPETENTE.
Se pare insa ca acum ne confruntam cu o problema reala creata de utilizatori (foarte probabil bine intentionati) care, prin ranspunsurile lor, POT FACE RAU.

In fiecare zi foarte multe raspunsuri de acest gen sunt sterse fara nici un preaviz. Dar datorita numarului foarte mare de utilizatori si posturi acest fenomen este greu de controlat.
Pe de alta parte forumul ROmedic, ca si internetul in general, este un loc unde sunt si bune si rele si in final oricine are dreptul sa-si exprime propria parere. Vizitatorii acestui site trebuie sa aleaga cu discernamant ce sa creada si ce nu.

Exista totusi cateva solutii pe care le-am discutat in urma cu cateva zile intr-o sedinta dedicata acestei probleme. Ce putem face noi, administratorii, in acest sens:

1. fiecare utilizator care are pretentia ca ofera sfaturi/raspunsuri medicale trebuie sa-si ofere datele de contact (de indentificare). In acest fel utilizatorii ce ofera solutii medicale vor fi responsabili pe propriile declaratii. Administratorii ROmedic au dreptul de a bloca un cont si a sterge orice mesaj in cazul in care persoana respectiva refuza sa se prezinte pentru a i se verifica identitatea.

2. un sistem elaborat de vot. Fiecare raspuns/mesaj va putea fi votat pozitiv sau negativ. In plus, voturile medicilor colaboratori (cu identitate confirmata) for fi inregistrate individual (datorita credibilitatii crescute). Aceasta evaluare dinamica a raspunsurilor va putea ajuta utilizatorul in alegerea raspunsurilor "de calitate".

3. mesaj de atentionare vizibil pe toate paginile (nu doar in regulament) - despre pericolul pe care il poate avea urmarea unor sfaturi "nedovedite competente" si incurajarea adresarii la medic. Forumul ROmedic ofera informare, nu tratament.

4. toate sfaturile "naturiste/homeopate/de medicina alternativa" se vor putea oferi in viitor doar in sectiunea dedicata. Daca un om doreste o abordare "naturista" a problemei lui de sanatate, o poate solicita acolo. ROmedic este prin definitie un site de medicina "clasica". Atitudinea noastra vizavi de medicina naturista este urmatoarea: Consideram ca tratamentul naturist poate sa fie o completare, nu o solutie ce exclude tratamentul medical clasic.

5. poate cea mai importanta masura este incercarea de a creste si mai mult numarul de medici colaboratori care sa ne ajute pe forum. Este o masura la care lucram continuu de peste 5 ani si pe care trebuie sa o imbunatatim pe viitor.

La toate aceste reguli si update-uri de programare se lucreaza deja si vor fi implementate in cel mai scurt timp.

Dr. Dragos Racheriu
Coordonator principal ROmedic
0
18-11-2009, ora 15:46
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Daca imi permiteti si mie sa pun o intrebare:
10-20% din oamenii care pun aici in forum intrebari sosesc in forum dupa ce au fost tratati clasic in toate chipurile si nu mai stiu pur si simplu ce sa faca, cu atat mai putin unde sa puna intrebarile sau la ce fel de medicina sau rubrica sa se adreseze.

Mai sunt multe cazuri cand pacientii nu au gasit nici un fel de solutionare nicaieri si vor sa auda numai o ALTA parere decat "du-te la doctor". Orice om stie ca trebuie sa mearga la doctor, dar ce faceti cu acei care chiar vin de la doctori, la care doctori sunt retrimis de doctorii din forum ? La ei insusi ?

Nu credeti ca separarea intre sfaturile medicilor clasici si ale celor care folosesc si alta medicina este facuta in acest caz pe forum la locul gresit, dat fiind locul unde se pun de fapt intrebarile si ca acest
lucru duce la limitarea posibilitatilor existente pt. pacient ? (cel putin la cei 10-20% din pacienti nerezolvati de "medicina clasica" ) ?

Si majoritatea sfaturilor "naturiste" ori provin de la pacienti ori constau din recomandarea unui medic naturist sau homeopat de catre cineva, fie el medic sau pacient. Cum vreti sa opriti asa ceva ?

Pe de alta parte publicarea profilului medicului se poate transforma intr-o metoda eficienta de a racola pacienti, asa cum unii deja o fac, indiferent de efect sau interes.

Sa nu cumva sa cadeti din lac in put cu astfel de limitari si si transformarea acest forum intr-o fortareata alopata cu interes pur comercial...
Inteleg ca partea comerciala trebuie sa existe, insa daca forumul este transformat contra naturii vietii si a pacientului sau fara scopul de a ajuta in primul rand pacientului acest lucru nu va va aduce succes ci dimpotriva.
Sa nu cumva sa se adevereasca proverbul "unde dai si unde crapa" !
Dumnezeu este mare si vede tot si fara El nu merge nimic bine iar un astfel de forum poate fi facut de oricine in ziua de azi. Asa ca atentie la limitari !
0
18-11-2009, ora 16:36
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Poate nu am competenta de a da raspuns la cele postate anterior, dar imi spun opinia ca vechi cunoscator al acestui forum.
1. forumul a fost creat de si cu ajutorul medicilor de medicina clasica, alopata;
2. este alegerea fiecaruia daca doreste sa ia sau nu in calcul acest tip de medicina; exista forumuri exclusive de medicina alternativa!
3.medicina clasica nu isi aroga titlu de atoatestiutoare si cred, nici medicii profesionisti, de a fi vindecatori ai tuturor problemelor de sanatate. La fel, si cei din medicina alternativa, pentru care, orice minte deschisa, are tot respectul, daca este practicata cu discernamant, are propriile limite. Daca exista vreun panaceu vom afla...
4. punctul 4. amintit de dl. dr. Racheriu este deci echilibrat : sugestiile naturiste nu sunt de condamnat, dar vin in completarea celor facute de profesionisti in medicina.
5. personal sunt o adepta a terapiilor multiple, dar sincer spun, ma crispeaza si chiar revolta sa citesc intrebari de maxima urgenta, de ex. fracturi, infectii acute grave sau despre copii cu malformatii congenitale la care (de rea credinta sa fii, sa nu-ti dai seama ca solicita interventie de urgenta) sa citesti indicatii cu ceaiuri sau creme...
Deci:
DA, este vorba de problemele noastre ale fiecaruia, fiecare are dreptul la opinie si tocmai de aceea nu trebuie sa plecam de la prezumtia de neputinta a vreunei metode de tratament, DAR fara a face din propriile noastre opinii lege, persifland celelalte sugestii. Exact: "atentie la limitari!"


Cer scuze daca a parut ca am ceva contra cuiva, nu ma intereseaza nici sa fac lobby cuiva, sper ca suntem cu totii motivati de dorinta de a inlesni mai binele celor din jurul nostru, fara a a ne aroga putinte mai mari decat avem...

Sanatate si echilibru!
Teodora
0
18-11-2009, ora 16:52
pumy
Nu este medic/terapeut
pumy
Dl. Scarface (va spun domn pentru ca vreau sa cred ca asa sunteti si ca nu va ascundeti in spatele "fanilor" dvs si a nickului acesta) exista adevar in ambele parti implicate in aceasta discutie (adeptii medicinei homeopate si a celei alopate) dar vad ca acum ati devenit expert si in managementul forumurilor, in libertate de exprimare. De ce nu va faceti propriul forum, sa il gestionati dupa bunul plac si sa vad atunci cum reactionati Dvs cand veti fi contrazis de medici alopati.Cum veti proceda? Cu aceeasi atitudine ca pe forumul acesta? Total impotriva medicinei alopate? Din cate stiu intre medicii homeopati si cei clasici ar trebui sa existe o colaborare, nu?

Nu cred ca va contesta cineva raspunsurile dar pur si simplu ati invadat forumul acesta...nu poti sa deschizi un topic ca apareti si Dvs. Eu citesc anumite subiecte care imi mai atrag atentia (ma mai trezesc si eu uneori cu o durere de dinti, sau de gat si ma uit sa vad situatii similare, rezolvari, indicatii, etc) si imi este imposibil sa nu remarc prezenta Dvs. Recunosc ca e bine ca acordati din timpul Dvs pentru a raspunde dar aveti o problema de atitudine. Respect rolul medicinei homeopate, nu ca solutie absoluta si unica ci ca o completare a medicinei clasice. De ce oare nu sunt numai medici homeopati? De ce mai avem nevoie de restul medicilor daca Dvs sustineti ca rezolvati orice cu remediile homeopate?


Eu personal nu contest cunostintele Dvs ci doar atitudinea Dvs fata de medicina clasica si fata de oricine indrazneste sa va contrazica. Adica, nu vad cum este posibil ca tocmai Dvs, care cereti o atitudine de fair-play si intelegere a punctului Dvs de vedere sa va comportati in maniera pe care o faceti - transanta. Unde mai este spiritul de corectitudine pe care il tot cereti din partea acestui forum cand Dvs nu sunteti capabil sa reactionati in acelasi spirit fata de explicatiile/sfaturie medicinei clasice? Sunteti medic? Daca da, sunteti capabil sa recunoasteti cand ceva nu mai este de competenta Dvs? Sunteti capabil sa ii recomandati pacientului si altceva in afara de remedii homeopate? Vorba Dnei. Teosofia - nu puteti sa intrati pe un topic de probleme garve precum malformatii congenitale si sa propuneti ceaiuri si alte remedii. Aici trebuie sa va recunoasteti limitele, sa spuneti : nu este de competenta mea, las pe cineva specializat sa rezolve.

Daca s-ar pastra o atmosfera placuta, fara ostilitati, ar fi mult mai constructiv.

Ce inteleg eu din atitudinea Dvs fata de industria farmaceutica, fata de medicina si sistemul sanitar in general este ca Dvs considerati ca totul e o mare conspiratie impotriva homeopatiei. Repet, este parerea mea personala.
0
18-11-2009, ora 18:57
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
In primul rand trebuie sa faceti o diferenta intre lucruri afirmate de mine pana acum in anumite cazuri si "ceea ce as face sau afirma eu in anumite cazuri" care este numai o supozitie subiectiva si personala a dvoastra bazata pe o PRESUPUNERE.

Daca incepeti cu afirmatii de genul "nu puteti sa intrati pe un topic de probleme garve precum malformatii congenitale si sa propuneti ceaiuri si alte remedii. " - care se bazeaza pe pura PRESUPUNERE, ceva care nu a avut loc, nici nu va avea si care nu au de a face cu realitatea degeaba mai discutam.

In plus, daca cineva foloseste ca medic, termenul de "ceauri", intr-o discutie cu cineva care foloseste homeopatia, inseamna ca ori a auzit de homeopatie numai la televizor, ori face misto de partenerul de discutii. Sa fim deci un pic mai rezonabili in exprimare si alegerea termenilor daca tot avem pretentii academice. Presupuneri luate ca argumente cat is termeni peiorativi - fie ele aduse unui remediu homeopat - nu fac cinste unei discutii serioase.

In primul rand sa analizam cazul MEU din modul obiectiv si real si anume din punctul de vedere al PACIENTULUI care intra pe acest forum si cauta un sfat SI NU din punctul de vedere al medicului ALOPAT sau al cititorului (SPECTATORUL) care nu are ce face poate acasa si citeste din plictiseala pe acest site.

In primul caz pacientul are nevoie de un raspuns care il poate ajuta (lucru pe care l-am dovedit de multe ori) in al doilea caz SPECTATORUL asteapta ceva intersant, distractiv si bineinteles ca asteapta si raspunsuri pe masura intelegerii si cunoasterii lui. Orice altceva duce automat la falci cazute si oroare.

Cine s-au enervat si s-au plans mai intai pe acest forum CA EU AM INDRAZNIT sa dau raspunsuri TOTAL opuse asteptarilor si a cunoasterii proprii ?

Pacientii ??? Nu, nici unul sau aproape nici unul. Convingeti-va. Cui nu i-a placut sfatul l-a ignorat.

Spectatorii sau sfatuitorii insusi s-au plans de ce am scriu eu si nicidecum pacientii !

Acestia au fost Theosofia, Jaquelin, Nick, etc, etc, cat si anumiti medici. In general cu cat mai mica cunoasterea sau cu cat mai mare dragul de a scrie in acest forum cu atat mai mari au fost si plangerile.

Unii din acestia au devenit mai tarziu fanii mei cand si-au recunoscut comportamentul gresit, dar bineinteles ca nu toti si a durat ceva timp pana s-a intamplat acest lucru.

Cu anumiti doctori (dr. Fluieraru sau Dr. Uscatu), desi am avut discutii argumentate nu am avut niciodata probleme, fiecare si-a spus parerea si atat. Nici unul din acestia nu a afirmat ceva peiorativ ca altii.

Deci, ce am facut eu gresit de fapt este ca nu am scris conform parerii generale si deci si sfatuitorilor din forum. In plus apare lupta pt. apararea teritoriului, ca in regnul animal unde cel mai puternic invinge. Poate invinge prin forta bruta sau para, poate invinge prin inteligenta. Insa nu a prea mers cu mine asa ca multi s-au obisnuit pana la urma cu mine.

Insa eu NU am intrat pe acest forum ca sa iau locul la altii ci din 2 motive simple:
a) sa deschid ochii la doctori cu privire la medicamentele alopate (de aceea si discutiile cateodata)
b) sa deschid ochii la pacienti la alte drumuri posibile (de aceea si limbajul DIRECT si CLAR ) si pe care EU stiu ca functioneaza (nu la toti si nu mereu, bineinteles)

Eu nu am scris pentru SPECTATORI si alti SFATUITORI ci pt. PACIENT, deci conform naturii forumului.
Daca cititi posturile mele din punctul de vedere al pacientului nu aveti nimic ce sa-mi reprosati deloc !

Daca insa acestea se citesc prin prisma SPECTATORILOR sau a medicilor (alopati) si deci si automat a cunoasterii si credintei lor, bineinteles ca acestia se vor enerva de lucrurile scrise de mine. In primul rand acestea sunt diametral opuse si deci "strigatoare la cer" si in al doilea rand pt. spectator lucrurile spuse de mine se repeta des (cui ii place sa citeasca mereu "du-te la un medic homeopat " sau "medicamentele acestea nu te ajuta", sau " ?)

Cu totul altceva este insa postingul meu cand este citit deci de pacient insusi !

Eu personal nu am creat ostilitati deloc, a trebuit numai sa ma apar de cei care m-au atacat mereu, si acest lucru am facut mereu numai cu argumente si cunoastere. Cititi si convingeti-va.

Daca ma anuntati si pe mine de la inceput ca acest forum este de fapt facut pt. cei care stau pe aici ca sfatuitori si NU PT. PACIENTI, atunci poate as fi scris altfel.
Dar asa, ce aveti sa-mi reprosati ????? Faptul ca spun ce stiu ?
0
18-11-2009, ora 20:34
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Scarface,
Te-ai simtit cumva vizat de cele scrise de mine acum? Eu nu am dat nume, am redat doar o parere personala.
Oricum, dupa ce am citit ca ai scris "fanii mei...", am inteles ca suntem pe unde diferite si inteleg sa nu continuam doua monologuri, nu un dialog...
Ignora-ma, eu nu ti-am adresat tie mesajul, ci administratorului de site, iar daca te-ai simtit lezat inseamna ca nu ai inteles mesajul, sau.
Sanatate si sa avem mai putina trufie...
0
19-11-2009, ora 19:38
iri myn
Nu este medic/terapeut
iri myn
Trebuie sa recunosc ca multi dintre medicii romani nu se ridica la asteptarile pacientilor si mi-e greu sa afirm asta dar este adevarat. Probabil de aceea majoritatea oamenilor incearca si alte sugestii si apeleaza la alte mijloace terapeutice si din ce vad aici, unii din ei chiar au succes.
Este dreptul lor de a alege ce isi doresc.
Nu sunt revoltata asupra homeopatiei. Sunt constienta ca acolo unde se poate face ceva care ajuta pacientul, merita incercata orice metoda.
Numai ca medicina homeopata are si limitele ei, limite intrecute de medicamentele clasice. Asa cum medicamentele clasice au limitele lor. Dar inca nu s-au descoperit alte metode mai eficiente in domeniul medical.
Asta am incercat sa afirm prin postarile pe forum si ar fi incorect ca cineva, si mai ales o persoana avizata in domeniul medical, sa spune contrariul.
Fiecare ramura a medicinei isi are rostul ei si aplicabilitatea ei. Depinde de medici cat de corect aplica cunostiintele lor.
Daca am presupune la absurd ca homepatia ar fi fost mult mai dezvoltata si mediatizata decat medicina clasica si ca oamenii ar fi recurs predominant la homeopatie.poate ar fi regasit printre medicii homeopati si persoane care nu ar mai fi avut rabdarea si puterea de convingere necesare pentru ca pacientul respectiv sa fie motivat sa recurga si a doua oara la aceasta terapie. Si atunci poate s-ar fi indreptat catre medicina clasica care in mod surprinzator ar fi dat rezultate spectaculoase.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa: este vorba aici de mentalitatea si psihicul fiecarei persoane si dreptul fiecaruia din noi de a alege acea metoda care ne-ar oferi o sansa in plus, alta decat cea la care am apelat anterior.
0
22-11-2009, ora 18:12
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Multumesc reprezentantului Romedic pentru raspuns si precizari.
0
03-01-2011, ora 13:49
Simi-77
Nu este medic/terapeut
Simi-77
va rog spuneti mi si mie un dr proctolog daca stiti.
0
18-03-2011, ora 18:15
sadina
Nu este medic/terapeut
sadina
Buna seara! In sfarsit am avut curajul si am facut operatia de genunchi- artroscopic. In ceea ce priveste anestezia, de care imi era atat de frica...a fost SUPER!!! Mi-a facut epidurala si nu am simtit nimic, de dureri de cap nici vorba! recomand tuturor acest tip de anestezie! Multumiri DL. DR. prejbeanu-Timisoara si d-nei dr anestezist care a avut amabilitate si rabdare cu mine.
0
30-03-2011, ora 15:40
simonica86
Nu este medic/terapeut
simonica86
buna ziua,
rog un medic sa ma ajute

am fost la doctor, am facut un eco intravaginal si mi s-a pust 2 diagnostice
1.boala inflamatoare plevina cronica
2.distrofie microPOLICHITICA OVAR STANG
pe foaia de rezultat m-i s-au bifat urmatoarele :
1.corp uterin pozitie diara si omogen
2.ovar drept - corp galben in evolutie
3.douglas -fara lichid
sincer nu prea am inteles ce inseamna toate astea, intrebarea mea este daca pot ramane insarcinata si daca afecteaza cu ceva aceste diagnostice, avand in vedere ca acum 7 ani am facut un avort si de atunci nu am mai ramas.medicul mi-a prescris antiinflamatoare si antibiotice in timpul menstrei.
va rog ajutati-ma cu un rspuns la ceea ce v-am scris mai sus.
multumesc,
0
06-04-2011, ora 17:36
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
POSTATI INTREBARILE LA CATEGORIILE CARE SUNT DE INTERES PTR DVS. SA APARA PE PRIMA PAGINA, AICI NU SUNT VIZUALIZATE DECAT FOARTE RAR!
0
23-06-2011, ora 07:14
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
Voiam sa ating aceeasi tema ca si dl. Dr. Daniel Popescu.
Se pare ca sint mai multi utilizatori nemultumiti de interventiile deloc profesionale (ca sa nu spun altfel) ale unor utilizatori. Noi intram pe acest site cu toata increderea, nu sa "alegem" daca e bun sau rau raspunsul.
0
20-08-2011, ora 10:40
irma
Nu este medic/terapeut
irma
as dori sa stiu daca tratamentul ce mia fost recomandateste bun dostinex 4 tabletesi progestogel dar nu mi-a zis cata luni eu mam dat 2 luni
0
29-11-2011, ora 11:52
denis2011
Nu este medic/terapeut
denis2011
sunt mama si am nevoie de sfaturi dar sincer la cate sunt scrise pe acest forum nu stiu ce sa mai cred.mai rau m-au dezorientat decat sa ma ajute
0
28-04-2014, ora 20:43
carmenmrc
Nu este medic/terapeut
carmenmrc
Buna seara
am si eu o intreabare: se poate pune diagnosticul de poliatrita reumatoida
daca toate analizele au iesit normale(anticcp negativ, factorul inflamator ok) VSH usor marit -20
doar durerile de la nivelul membrelor superioare si inferioare si inflamatia genunchilor?
multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.