Romedic, primesc amenintari cu moartea. Am doar 15 ani

31-01-2017
Vlad2002
Nu este medic/terapeut
Vlad2002
Buna seara,

Tot timpul m-am autocatalogat ca o persoana anxioasa, dar nu intr-o masura suficient de mare incat sa consider ca am nevoie de ajutorul unui psiholog. Inca din copilarie am fost o persoana rusinoasa, un pic retrasa, cu o mica anxietate sociala. In momentul de fata sunt mai deschis, mai sociabil, nu atat de rusinos, si pana recent consideram ca duc o viata perfecta.

Acum cativa ani mi-a fost captata atentia de evolutia grabita a tehnologiei si am inceput sa petrec din ce in ce mai mult timp in fata calculatorului. Am fost fascinat de ideea de modelare a unei inteligente artificiale prin intermediul limbajelor de programare si am ajuns autodidact. In momentul de fata, stapanesc mai multe limbaje de programare decat ar trebui un adolescent la varsta mea.

Anul trecut, cu ajutorul unor prieteni de pe internet, am deschis o mica afacere online. Am inregistrat o firma pe numele tatei, iar peste cateva luni am inceput sa generam venituri de ordinul miilor de lei. Absolut tot ce faceam era legal, iar treburile mergeau din ce in ce mai bine.

Acum cateva saptamani insa, am inceput sa fiu cautat de persoane dubioase. Prima data am fost cautat pe retelele de socializare unde am inceput sa primesc amenintari cu moartea in cazul in care nu ofer persoanei X o functie de conducere in afacerea noastra. I-am ignorat si blocat pe retelele de socializare, dupa care am inceput sa fiu sunat pe telefon de acele persoane. Stiu cine sunt persoanele, dar imi este frica sa le reclam la politie din cauza eventualelor repercusiuni. Persoanele sunt mai in varsta decat mine, si ar putea avea influenta in randul politiei din zona in care locuiesc.

Imi este frica si nu stiu ce o sa urmeze din partea lor. Va rog sa ma ajutati cu un sfat!
2 comentarii
1
01-02-2017, ora 09:22
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
De obicei modul în care gândesc și verbalizez îmi determină acțiunile. Nu mă ajută să-mi repet că am o problemă pe ani de zile pentru că atunci îmi implementez în minte faptul că problema există. De aceea ar fi trebuit să mergi la un psiholog care să-ți confirme diagnosticul și să te ajute în această problemă.
De obicei când am o problemă care mă îngrijorează, primul lucru care mi-l spun e cum o rezolv. Evitând să iau măsuri, problema nu se rezolvă de la sine.
Ai discutat ce ți se întâmplă și cu tatăl tău ? Am înțeles că firma e pe numele lui, deci până la urmă el este responsabil de ce se întâmplă în firmă. Dacă totul este legal, nu ai de ce să temi. În țara asta există legi care-l apără pe cetățean. Nimeni nu are voie să facă ce vrea și să amenințe pe cine vrea. Cei care amenință se bazează pe faptul că inducând teama nu vor fi demascați. Discută cu tatăl tău și găsiți împreună soluții pe căi legale.
Succes!
0
01-02-2017, ora 10:15
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, incercati sa adunati dovezi pentru a putea cere ajutorul politiei. Calea legala ramane singura solutie intr-o astfel de situatie. Si mai multa atentie in momentul in care iesiti in spatiul public.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul