ruptura de ligament

30-07-2009
gheo
Nu este medic/terapeut
gheo
salut ma numesc GHEO sunt roman, dar locuiesc in BARCELONA si am cazut la fotbal doctoru a zis ca am ruptura de ligament de sub rotula de la genunchi nu stiu de ce ligamente vorba.a mai zis ca se poate recupera si fara operatie vreau un sfat va rog. putem vorbi pa
49 comentarii 12 Înainte ›
0
30-07-2009, ora 16:02
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Nu sunt ortoped, dar iti spun ce stiu eu.
Depinde de ligamente.
Inainte, decenii jntregi doctorii le coseau ligamentele rupte pana si-au dat seama ca la sportivi prin cusatura se vindeca mai greu decat daca nu le coase.
Din cauza asta a ajuns sa nu mai coasa pe sportivi iar ortopezii iau copiat pe doctorii sportivilor.
Asa ca dupa decenii de erori se stie ca operatia este necesara la ruptura ligamentellor genunchilor
numai atunci cand sunt rupte cele incrucisate.

Mie mi s-au rupt acum 4 ani dupa o cazatura nefericita cu bicleta mai multe tendoane la piciorul stang iar ortopedul mi-a dat numai un corset special pe care a trebui sa-l port 4-6 saptamani dupa care s-au refact perfect.

Am un prieten care spre desoebire de mine ar trebui operat caci lui i s-au rupt altele care nu mai se lipesc asa usor de la sine, probabil din cauza ca in mod normal sunt intinse.
Operatia trebuie evitata dupa pararea mea, daca merge cu corsetul caci la operatie se taie o gramada de nervi si vase sanguine care vor provoca probleme mai mici sau mai mari mai tarziu.
O taietura nu este niciodata fara urme, sa nu mai pomenim pericolul de infectie, sangerarea, anestezicele, etc.
0
30-07-2009, ora 17:11
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Nu mai face DELOC efort, menajeaza-te si asculta toate sfaturile medicului care te-a examinat. In caz ca te vei simti mai bine inainte de termenul prevazut de medic, NU face efort...In rest, poti sa iei un supliment cu colagen care te va ajuta enorm, dar intreaba medicul inainte;)

Multa sanatate!
0
30-07-2009, ora 22:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
Asa cum va spuneam, poate fi vorba despre ligamentul (tendonul) rotulian.
In cazul in care ruptura este mare necesita operatie; o ruptura mica se poate trata conservator. Cum credeti ca vom iesi din dilema aceasta in absenta unui examen clinic??? Cum v-as putea sfatui daca trebuie sa va operati sau nu nestiind marimea rupturii??
Este vorba despre un diagnostic serios, pe care nu trebuie sa-l neglijati, mai serios decat marea majoritate a fracturilor cunoscute.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
04-09-2009, ora 03:20
AndraMaria
Nu este medic/terapeut
AndraMaria
Domnule Marius, sunt disperata, am nevoie sa vorbesc cu un doctor ortoped de urgenta:| Va rog frumos daca se poate sa imi lasati o adresa de e-mail, orice, deoarece si prietenul are are cam aceeasi problema ca si domnul Gheo, iar eu sunt pur si simplu disperata mai ales dupa ce i-a spus doctorul:| va rog frumos sa raspundeti cat mai repede:|


Cu stima, Andra
0
05-09-2009, ora 22:26
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna
Stimat Domn
Exista intr-adevar posibilitatea unei rupturi de tendon rotulian, care poate fi asociata cu o fractura polara inferioara a rotulei. Tratamentul in acest caz poate fi si conservator, insa exista o siguranta mai mare cu osteosinteza. Oxigenoterapia hiperbara (HBO) poate asigura succesul tratamentului mult mai rapid, indiferent de strategie. In conditiile de aplicare a HBO, consideram ca la 45 zile recuperarea poate fi aproape totala. Pentru a da mai multe amanunte, este necesar un examen clinic, dar si radiografia initiala si eventual un CT. In acesta etapa, RMN nu este obligatoriu si nici foarte util in aceasta etapa.
Mai multe detalii va putem oferi daca avem acces la imaginea fracturii.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Cooronator Centru Pilot O-HBO
0
06-09-2009, ora 00:41
gheo
Nu este medic/terapeut
gheo
am o ruptura la ligamentu incrucisat ai dori un sfat va rog sunt in barcelona -
0
15-09-2009, ora 01:23
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
Ruptura completa a acestui ligament la un tanar necesita operatia de refacere a lui (ligamentoplastie). O puteti efectua fie in Spania fie in Romania, in finctie de preferinte si de tipul de asigurare medicala.
Cu stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
27-11-2010, ora 23:43
Florin Dobrea
Nu este medic/terapeut
Florin Dobrea
Imi pare bine ca va regasesc domnule dr. Marius. Am vorbit acum 2 ani cand am avut o fractura foarte urata de calcaneu la care m-ati sfatuit sa o operez in Franta. Nu am avut o legatura rapida de avion atunci si m-am operat in Germania la dl.prof.Friedl. Dupa 6 luni mi-am scos tot acolo fierataniile din picior iar dupa inca 3 luni jucam tenis, snowboard, wakeboard aproape ca inainte. Am ramas cu o artroza la glezna si cu o limitare a mobilitatii la laba piciorului. Prima intrebare ar fi daca exista vreo sansa sa scap de de aceste dureri artrozice pe care le am dupa orice efort ???
Dupa operatie m-am lasat de fumat si de la 63 m-am dus la 75 de kg. A inceput sa ma doara foarte tare genunchiul la celalalt picior. Am facut ieri un RMN la dl.prof.Negru la Arcadia in Iasi si mi-a gasit o posibila ruptura la ligamentul rotulian si un edem. Aveti si pentru acest lucru un sfat ???
Multumesc inca odata pentru sfaturile de acum 2 ani.
Florin Dobrea
0
28-11-2010, ora 00:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va raspund punctual:
- fractura articulara a calcaneului determina adesea artroza subtaliana (si nu a gleznei), motiv pentru care trebuie operata, iar articulatia subtaliana reconstituita cat mai bine. Odata insa artroza instalata, singura solutie este artrodeza (blocarea articulatiei) subtaliana posterioara, care insanu are un caracter de urgenta, putand fi amanata zeci de ani.
- nu abstinenta tabagica v-a ingrasat, ci alimentatia in exces.
- nu exista "posibila ruptura a tendonului rotulian". Acesta este fie rupt, fie integru iar diagnosticul este 100% unul clinic, nevand nevoie de echografie sau RMN. Caracterul probabil al rupturii se poate referi la ligamentul incrucisat.ruptura care se diagnosticheaza tot clinic si nu prin RMN.
- prin urmare, situatia actuala se judeca 100% in functie de examenul clinic si in nici un caz in functie de RMN, care are doar un rol consultativ in mainile unui bun specialist in artroscopia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
08-12-2010, ora 22:19
cosmin9339
Nu este medic/terapeut
cosmin9339
Buna seara.
Sunt sportiv am 17 ani si practic handbalul de 7 ani, acum 3 saptamani am cazut(o saritura la poarta, m'am dezechilibrat si am aterizat pe piciorul stang timp in care mi'am auzit genunchiul troznind si l'am vazut deplasat) in timpul unui meci.Prima zi am stat in casa, a doua zi am fost la urgente(spitalul nr.1 Craiova) mi sa spus ca nu am nimic rupt..La 2 zile dupa asta am fost la clinica sportiva si am consultat un medic, mi sa dat o sapt de repaus la pat continuand sa'mi iau medicatia.Dupa acea saptamana am mers la control mi sa spus ca 90% am ligamentele rupte partial sau total.Mi sa dat sa fac un examen RMN. Rezultatul examenului RMN :
-Revarsat articular in cantitate moderata.
-Edem osos la nivelul condilului femural lateral fata articulara, condil femural medial fata articulara, platou tibial postero-medial si postero-lateral, traiecte de fracturi oculte prezente.
-Ruptura corn posterios, menisc medial.
-Leziune posttraumatica, menisc lateral, corn posterior.
-Ruptura ligament incrucisat anterior.
-Rupturi fibrilare ligament colateral medial.
Vreau sa stiu si eu daca este posibil sa am toate aceste chesti avand in vedere ca pot alerga cat de cat si am o durere medie cand incerc sa'mi ridic piciorul.Astept un raspuns!Multumesc
0
08-12-2010, ora 23:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Situatia depinde 0, 01% de examenul RMN si 99, 99% de examenul clinic local, practicat de catre un specialist in artroscopia genunchiului la sportivi.
Examenul RMN are o anumita valoare, dar numai ca imagine nemijlocita, in timpul examenului clinic practicat de catre specialistul in artroscopia si ligamentoplastia genunchiului. In rest, este o simpla insiruire de termeni medicali fara nici o relevanta sau importanta practica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
12-01-2011, ora 16:16
diutza2
Nu este medic/terapeut
diutza2
Buna ziua!

Saptamana trecuta am fost la ski si in ultima zi am cazut pe dreapta (nu mi-a iesit claparul din ski) am auzit un crac in genunchiul stang si n-am avut nici o durere doar senzatia ca-mi joaca genunchiul stanga-dreapta.Am mers la spital imediat, in urgenta (in Austria - Lienz), mi-au facut radiografie, unde s-a vazut ca oasele-s intregi, si prin manevre fizice asupra genunchiului si faptul ca prezentam o vanataie pe partea dreapta a genunchiului, mi s-a pus diag. de ruptura ligament lateral.Pe moment mi s-a facut si m-au invatat sa-mi fac injectie cu Lovenox 40 mg (ziceau ca tb sa iau 10 zile si mi-am cumparat 10 doze - o cutie de acolo), au pus o banda elastica-genunchiera (a doua zi mi-au pus un corset pe care sa-l port 6 saptamani) si indicatia ca odata ajunsa acasa sa vad un medic si sa decid cu dansul ce-i de facut mai departe.Totodata au spus ca probabil se va suda de la sine si nu necesit operatie si ca la 6 sapt, dar nu mai devreme, e necesar un RMN si de-abia apoi sa iau o decizie! Aici, (sunt din Arad) medicul m-a pus in ghips pt 3 sapt, spunandu-mi ca se reface mai corect asa (cred ca are dreptate pt ca acum genunchiul e fix, iar in corset inca juca stanga-dreapta), Imi mai spune ca ar trebui sa iau Lovenoxul pe toata perioada ghipsului.Aici am eu dubii...si ii rog pe domnii medicii care dau sfaturi pe forum sa-mi spuna parerea lor!

Multumesc !

Cu respect,

Diana Miazga
0
13-01-2011, ora 00:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu am inteles, de fapt, care este intrebarea D-voastra. Nu putem sa ne dam cu parerea la tot comentariul postat. Sau va referiti strict la utilitatea tromboprofilaxiei??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
13-01-2011, ora 13:50
diutza2
Nu este medic/terapeut
diutza2
Buna ziua!

Imi cer scuze pt. neclaritate! Cred ca e obligatorie tromboprofilaxia, altfel iti asumi riscuri majore! Intrebarea era legata de durata tratamentului!
0
13-01-2011, ora 15:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu este chiar obligatorie tromboprofilaxia, atata vreme cat calcati normal pe membrul pelvin afectat. Exista nenumarate controverse si studii pe aceasta tema.
Desigur ca, daca totusi vreti sa fiti sigur, puteti utliliza tromboprofilaxia pe toata durata imobilizarii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
13-01-2011, ora 20:29
diutza2
Nu este medic/terapeut
diutza2
Buna seara!

Da, calc nomal! Voiam doar sa ma limitez la strictul necesar, pt ca citesc ca are o gramada de efecte adverse...

Multumesc pentru raspunsuri!

Toata consideratia,

Diana Miazga
0
13-01-2011, ora 20:57
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
In acest caz, puteti renunta fara probleme.
Simpla imobilizare a genunchiului, fara interdictia sprijinului, nu presupune tromboprofilaxie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
13-01-2011, ora 21:34
diutza2
Nu este medic/terapeut
diutza2
Buna seara!

Am priceput!
Dupa ce voi scoate ghipsul, va mai intreb!

Multumesc!

Numai bine!
0
14-01-2011, ora 15:34
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
OK
Tineti-ne la curent!!
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
17-03-2011, ora 02:53
alexandrugabi
Nu este medic/terapeut
alexandrugabi
Buna ziua,

Se pare ca sunt intr-o situatie oarecum similara cu cea descrisa de dinutza2: ieri am cazut la ski pe partea dreapta(nu mi-a iesit claparul din ski), in primul moment nu am simtit nimic neobisnuit dar cand am incercat sa ma ridic am avut senzatia ca-mi joaca genunchiul drept. Am mers la spital imediat, in urgenta (in Elvetia), unde am asteptat aprox. 5 ore sa ma vada un medic, timp in care genunchiul s-a umflat destul de mult. Mi-au facut radiografie - oasele-s intregi, radiodrafia "absolut normala" iar dupa manevre fizice asupra genunchiului medicul mi-a spus ca am ruptura de ligament, probabil ligament lateral interior si posibil ligament incrucisat, dar genunchiul este prea umflat ca sa-si mai poata da seama. Pe moment mi s-a pus un corset elastic pe picior si mi s-a spus sa merg la un medic specialist saptamana viitoare, cand se va mai desumfla genunchiul. Nu mi-au dat carje si mi s-a spus sa merg pe picior, pentru a evita injectiile si alte probleme.

Am facut o programare la un medic ortoped in Bruxelles, unde locuiesc in acest moment si am incercat in cursul zilei de azi sa merg cat mai mult pe piciorul cu probleme. Nu am dureri, doar o mica neplacare cand am incercat sa merg mai mult sau sa urc treptele.

AS VREA SA STIU: pana ajung la medic, ar trebui sa incerc sa tin cat mai mult piciorul in repaos (asa cum se recomanda pe anumite forumuri) sau dimpotriva pot incerca sa merg (eventual pana la birou, aprox 15 min si 40 de trepte :) atata timp cat nu fortez piciorul si tin corsetul? Ar trebui sa incerc sa indoi genunchiul fara corset, sa vad daca doare? Ar trebui sa iau medicamente - eventual un antiinflamator? Este util sa pun gheata pe genunchiul umflat?

Multumesc,

Gabriela
0
17-03-2011, ora 13:26
diutza2
Nu este medic/terapeut
diutza2
Buna ziua !

Am promis ca va tin la curent!

Dupa 3 saptamani de ghips, am constatat ca articulatia s-a stabilizat nemaiexistand jocul stanga-dreapta.Dezavantajul ghipsului la mine - s-a redus mult masa musculara, chiar daca am facut exercitiile recomandate zilnic.

Dupa ghips am mai purtat orteza initiala vreo cateva zile apoi am renuntat trepatat la ea!
Am facut si un RMN de unde a rezultat ca am doar elongatie de LIA, si nu ruptura!

Tot imediat dupa ce am scos ghipsul, am gasit un medic kinetoterapeut si am inceput exercitii de recuperare pe care la fac zilnic sub indrumarea d-lui.Deja dupa o luna si jumatate recuperarea este spectaculoasa, tinand cont ca a trebuit sa refacem masa musculara. In weekend mi-a dat voie sa reiau alergatul (pe teren-alergam zilnic inainte) si vad ca pe zi ce trece e tot mai bine!

Cred ca e esentiala aceasta recuperare sub indrumarea unui specialist (eu merg intr-un spital care are si sectie de kineto si recuperare), pentru ca desi sunt si exercitii pe care le poti face si singur acasa, antrenamentul contine si exercitii specifice pe care le faci cu ajutorul medicului, la pat.

Am vorbit cu persoane care au patit la fel ca mine, intindere de ligament, s-au recuperat singuri facand exercitii cum au stiut si le-a luat vreo 6-7 luni. Cu un specialist si facute cat mai des, perioada se reduce la jumatate!

Acum depinde si ce vrei, daca e doar pentru a merge normal sau poate practici sport regulat de intretinere sau esti sportiv de performanta.Eu sunt categoria din mijloc, deci vreau sa-mi reiau vechile activitati fizice cat mai repede.

Deocamdata nu am intrebari, sper sa mearga totul cu bine ca pana acum!

Multumesc pentru sprijin!

Numai bine si sanatate tuturor!

Diana Miazga
0
24-03-2011, ora 20:16
ciutac adina
Nu este medic/terapeut
ciutac adina
Buna seara!as vrea sa ma ajutati cu un sfat daca se poate. pe data de 6 martie 2011 am cazut la ski, am avut piciorul pus in ghips doua saptamani. dupa aceasta perioada piciorul meu arata la fel de rau. am facut un RMN si diagnosticul e cam dur.ruptura de ligamente incrucisate si ruptura partiala a ligamentului lateral.medicul recomanda sa mai tin inca 3 saptamani piciorul in ghips pentru refacerea ligamentului rupt partial si mai tarziu sa fac operatia de refacere a ligamentelor incrucisate.intrebarea mea e:nu e mai bine sa operez cat de repede se poate lig. incrucisate, operatie care implica si imobilizarea piciorului si poate asa se reface si celalalt ligament?dumneavoastra faceti aceasta operatie? pt ca aici la Suceava nu face nimeni o astfel de interventie.multumesc anticipat, adina
0
24-03-2011, ora 21:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Situatia sta fundamental altfel decat vi-o imaginati:
- RMN-ul nu conteaza in economia situatiei, ci doar examenul clinic practicat de catre specialistul in artroscopia genunchiului, care poate cuantifica gradul instabilitatii articulare sau prezenta leziunilor colaterale;
- imobilizarea gipsata face absolut imposibila o corecta evaluare clinica, prin urmare aceasta imobilizare trebuie evitata;
- nu se pune problema refacerii precoce a ligamentului, din simplul motiv ca nu stim clar daca este, intr-adevar, nevoie...nu putem pune baza pe RMN pentru a decide necesitatea ligamentoplastiei, iar pentru un examen clinic corect avem nevoie de circa 6-12 saptamani de la imobilizarea gipsata, pentru o buna recuperare post-imobilizare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
25-03-2011, ora 16:56
ciutac adina
Nu este medic/terapeut
ciutac adina
Buna ziua!multumesc pentru raspuns. astazi am fost din nou la ortoped.pentru ca exista o mare instabilitate a articulatiei, mi-a pus din nou piciorul in ghips pana pe 18 aprilie.si mi-a recomandat sa ma programez la operatie de refacere a ligamentelor incrucisate.in acest moment sunt cam speriata, ca nu stiu ce sa fac.trebuie sa astept sa scap de ghips si sa fac recuperare si abia peste cateva luni sa merg la operatie.ceea ce necesita asteptare si rabdare si imobilizare.dar cred ca astia sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez.multumesc inca o data pentru recomandare
0
25-03-2011, ora 23:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Cred ca am fost destul de ferm si de precis in explicatii.
Daca vreti sa procedati altfel este optiunea D-voastra personala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
26-03-2011, ora 20:11
ciutac adina
Nu este medic/terapeut
ciutac adina
multumesc inca o data!
cu respect, adina ciutac
0
27-03-2011, ora 14:21
lucian f.
Nu este medic/terapeut
lucian f.
Buna ziua.Acum o saptamana la o partida de fotbal la sala mi-a fugit genunchiul stang spre interior si am simtit o durere intensa timp de 10 min.dupa care mi-a trecut, dar nu am mai jucat pentru ca simteam ca nu mai am stabilitate.Am facut o radiografie si mi sa spus ca nu am nimic rupt.La RMN mi s-a dat urmatorul rezultat:
-aspect de ruptura totala de LIA
0
27-03-2011, ora 14:25
lucian f.
Nu este medic/terapeut
lucian f.
La mesajul anterior am uitat sa adaug ca la RMN mi sa spus si ca am contuzie osoasa la nivelul condilului femural lateral.Va rog sa-mi dati un sfat cu ce ar trebui sa fac in continuare.Va multumesc.
0
27-03-2011, ora 17:32
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Aspectul RMN este lipsit de importanta practica, in orice traumatism aparand un edem osos.
Ceea ce conteaza este numai examenul clinic local, care poate cuantifica gradul instabilitatii articulare sau prezenta leziunilor meniscale.
Prin urmare, consultati un specialist in artroscopia/ligamentoplastia genunchiului, doar in timpul consultatiei se pune problema eventuala a sutiderii directe a imaginilor RMN.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
02-04-2011, ora 13:24
Ezghiur
Nu este medic/terapeut
Ezghiur
buna ziua! acum o saptamana in timpul meciului mi-a fugit genunchiul intr'o parte.si am fost la sanatoriu..mi'a facut radiografie si mi sa spus ca as avea leziune de meninsc extern si ruptura de ligament incrutisat anterior..am fost mi'am facut RMN in care Rezulta:
-integritatea ligamentelor colateral lateral, tract ilio-tibial, incrucisat posterio.
-Ruptura completa relativ recenta ligament incrutisat anterior
-Ruptura paritala ligament colateral medial
-Fara leziuni meniscala
-Cantitatea moderata de lichid in cavitatea sinoviala.

As dori sa stiu daca necesita operatie :D
Adaugă un comentariu / răspuns
49 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •