Ruptura de menisc (Leziune grad III corn posterior si menisc medial)

06-04-2014
Marian 79
Nu este medic/terapeut
Marian 79
Buna ziua! In urma cu o luna am fost diagnosticat cu Ruptura de menisc (Leziune grad III corn posterior si menisc medial). Simptome: jena la urcat sau coborat scari, la efort indelungat, dureri uneori, suportabile, pocnituri. Am facut un RMN, consult doctor specialist de doua ori care mi-a sugerat interventie artroscopica. Mi-au fost prezentate avantajele, cat si riscurile; nu vreau sa ma grabesc in a lua o decizie (in urma cu 1 an si jumatate am avut o interventie deviatie de sept, dupa 3 sapt. au fost complicatii); as amana operatia la vara, nu vreau sa iau o decizie in graba, doctorul mi+a spus ca nu este o urgenta majora, iar deciyia este a mea. As fi bucuros daca mi+ati putea da sfaturi in legatura cu aceasta interventie. Multumesc anticipat. O zi buna !!!
12 comentarii
0
16-04-2014, ora 18:13
adriangligor
Nu este medic/terapeut
adriangligor
Buna. Ma numesc Adrian sunt din Oradea am 33 de ani si nu sunt sportiv doar la ocazii (un fotbal la jumate de an)
In urma cu aproximativ 15 ani am fost operat la genunchiul drept in urma unuei fracturi de menisc cu blocaj articular si incrucisare de ligamente. In urma cu 3-4 ani au inceput sa apara dureri destul de severe la genunchi. Am urmat sfatul doctorului de specialitate luaind un tratament bazat pe Arcoxia de 120 si Dona. Durerile s-au oprit dar dupa 1- 2 luni au reaparut. Am incercat sa menajez piciorul cu pricina si utilizand mai mult piciorul stang dar in urma cu doua saptamani am avut o entorsa de genunchi la piciorul stang. De o saptamana mi-a dat gipsul jos dar genunchiul are des momente de slabiciune. Am luat din nou tratamentul mai sus mentionat dar degeaba.
Va rog daca aveti un raspuns pentru a ameliora problema, durerile.
0
19-04-2014, ora 11:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am inteles tocmai esentialul: greutate/inaltime, status ocupational, rezultatul ultimului examen clinic etc.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
01-10-2014, ora 20:07
ursul68
Nu este medic/terapeut
ursul68
Buna ziua!
Ma numesc Cristian si am 46ani, 1.89, 101kg. Acum 6 luni am avut o durere mare, dupa un meci de fotbal la genunchiul stang, mi-a fost aproape imposibil sa alerg sau sa cobor scarile(2/3 luni), mentionez ca nu aveam dureri cand mergeam cu bicicleta sau urcam scarile. Problema este ca in tara unde locuiesc astepti intre 4/6 luni sa vezi un specialist si medicul de familie mi-a indicat repaus sau miscari foarte usoare.Dar cum am venit acasa am mers si am facut un RMN la care mi-au gasit'fin traiect de fractura in plan axial la nivelul cornului posterior al meniscului medial, in rest fara particularitati IRM. Mentionez ca acum pot alerga usor si nu m-ai am dureri ale genunchiului.Intrebarea mea este daca pot face efforturi mult m-ai intense si daca ar trebuii s-a iau vreun tratament?
Va multumesc Frumos!
Cu stima
Cristian
0
01-10-2014, ora 20:59
Dr. Tarek Nazer
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Tarek Nazer
Buna seara
O leziune de corn posterior in general necesita tratament chirurgical prin artroscopie pentru a prevenii avansarea leziuni si a artrozei, dar trebuie sa mergeti la consult la un medic specialist pentru evaluare completa si exameb clinic. Daca doriti mai multe informatii sau vreti sa va ajut cu ceva, puteti lua datele de contact din profilul personal.
O seara buna
Dr Tarek Nazer
Medic specialist ortopedie si traumatologie
0
01-10-2014, ora 22:49
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
As vrea doar sa adaug o mica precizare, dupa postarea distinsului coleg: a practica jogging sau foot-ball, la greutatea D-voastra, este ca si cum ati vrea sa stingeti focul cu benzina sau cu gaz metan...
Pana nu slabiti minimum 20 kg nu v-as sfatui sa practicati asemenea sporturi, care sunt intrinsec agresive pentru genunchi...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
03-10-2014, ora 13:51
ursul68
Nu este medic/terapeut
ursul68
Va multumesc frumos pt raspuns!
0
07-10-2014, ora 19:30
talida_ana
Nu este medic/terapeut
talida_ana
buna ziua ma numesc ana si am 55ani.in urma cu 2 saptamani am fost operata de menisc.ma doare pulpa piciorului si simt in spatele genunchiului parca as avea un ou si ma deranjeaza si genunchiul. as dori un sfat multumesc
0
07-10-2014, ora 19:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Este o reactie post-operatorie.
Ar fi ideal sa puneti aceasta intrebare chirurgului care v-a operat, fiind singurul care cunoaste cu adevarat situatia.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
07-10-2014, ora 19:52
talida_ana
Nu este medic/terapeut
talida_ana
multumesc mult pentru raspunsul d-voastra
0
25-11-2014, ora 14:33
Danimesh
Nu este medic/terapeut
Danimesh
Buna ziua,

Numele meu este Daniel Luca, 47 ani, 188cm, 88kg si astazi am primit o veste proasta in sensul ca trebuie sa fiu operat de ruptura menisc.
In urma cu 5 saptamani am suferit o entorsa de gradul II cu suspiciune ruptura menisc.
Acum 3 zile am facut un RMN a carui concluzii sunt urmatoarele:
1. traiect radiar de fisura si arii de contuzie osoasa si impactare trabeculara a osului sponginos la nivelul regiunii postero-externe a epifizei tibiale proximale, cu interesarea corticalei platoului tibial extern, fara deplasare
2. traiect vertical-oblic de fisura interesand cornul posterior meniscal extern, cu atingerea ambelor corticale
3. traiect orizontal-oblic de fisura interesand cornul posterior meniscal intern, cu atingerea ambelor corticale
4. rupture fibrilare partiale ale LIA, cu edematizare difuza a acestora
5. ruptura LCM in 1/3 medie
6. ruptura partiale ale fibrelor LCL
7. LIP cu aspect normal
8. ruptura partiala a fibrelor muschiului popliteu la jonctiunea tendino-musculara, cu reactive fluida in jur
9. acumulari fluide in cantitate medie la nivelul peripatelar, capsule-meniscal postero-intern si postero-extern, intercondilian femoral de-a lungul LIA si LIP si la insertia femurala a gastrocnemianului medial
10. infiltratie edematoasa difuza a partilor moi periarticulare

Pe langa acest lucru as vrea sa mentionez ca acum 2 zile (la aprox 5 sapt de la traumatism) avand piciorul flexat pentru cateva minute, atunci cand am incercat sa-l indrept (extind), am simtit avut niste dureri groaznice care m-au impiedicat sa-l extind la maximum. Dupa cateva secunde bune am reusit sa fac acest lucru, dar am simtiti o trosnitura (clanc) ca si cum tibia ar fi revenit pe traiectul normal. Acest lucru s-a intamplat de 2 ori pana acum.
Mentionez ca fizic ma simt destul de bine, pot indoi genunchiul la mai multe de 90 grade si pot face extensia fara probleme. Nu am probleme la urcat/coborat trepte si pot merge in ritm alert fara dificultate.
Genunchiul s-a dezumflat aproape total dar inca am ceva sechele in urma traumatismului suferit in sensul ca simt cateodata ceva dureri/intepaturi usoare.

In final, astazi am mers la ortoped care pe baza consultului si al RMN, mi-a recomandat operatie de sutura a meniscului.

Pe baza istorie mentionate de mine, puteti sa ma sfatuiti ce este mai bine de facut? Este indicat sa incerc vindecarea fara operatie?

Multumesc,
Dani
0
27-11-2014, ora 22:51
Dr. Tarek Nazer
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Tarek Nazer
Buna seara
Din pacate aveti mai mult decat o leziune ce trebuie rezolvate cat mai repede, eu personal daca sunteti pacientul meu cu siguranta as recomanda artroscopia de genunchi.
Nu va bateti joc de genunchiul dumnavoastra, sunteti tanar.
Daca va pot ajuta cu ceva, cu ceea mai mare placere.
O zi buna
Dr Tarek Nazer
Medic specialist ortopedie si traumatologie
0
28-11-2014, ora 12:33
Danimesh
Nu este medic/terapeut
Danimesh
Cu tot respectul pentru acest forum si pentru ceea ce se intampla pe aici, dar unul din posturile acestea imi apartine si este imprumutat de pe alt site. Va rog sa retrageti acest post.
Multumesc,
Dani
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ruptura de menisc - primul ajutor
  •