ruptura ligament incrucisat anterior la copil de 10 ani

13-09-2013
clano
Nu este medic/terapeut
clano
La examenul RMN s-a interpretat ca fiind ruptura LIA, fasciculizat, dezinsertie proximala. Ortopedul i-a gipsat genunchiul pentru a evita cat mai mult posibil miscarile bruste si imobilizare cat mai buna a genunchiului avand in vedere ca este vorba de un copil de 10 ani. Tin sa mentionez ca el face sport de performanta(fotbal). Ce urmari vor fi? Va mai putea face sport de performanta? Este necesara operatia la varsta aceasta?
2 comentarii
0
13-09-2013, ora 22:26
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
daca este vorba de o dezinsertie atunci trebuie facuta o artroscopie si incercata metoda "healing response" (cu sau fara fixare suplimentara cu sutura transoseala cu PDS). dupa care genunchiul trebuie imobilizat (mai degraba cu o orteza si nu ghips)
daca ligamentul este rupt si nu dezinserat atunci trebuie bine gandit daca se executa o ligamentoplastie pana nu se inchid cartilajele de crestere. daca se decide pentru o ligamentoplastie atunci trebuie efectuata cu instrumentariul Arthrex RetroDrill
0
14-09-2013, ora 15:11
clano
Nu este medic/terapeut
clano
Instrumentariul Arthrex RetroDrill este folosit si de către ortopezii(pediatri sau nu) din România? Ce costuri presupune o asemenea intervenţie? Dacă nu se efectuează aceasta operaţie pana închiderea cartilagelor, îşi va putea continua activitatea sportiva cu ajutorul ortezei pana la ligamentoplastie? Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: