s-a pus taxa pe coaxil

19-07-2012
lorennna
Nu este medic/terapeut
lorennna
Coaxil un medicament care era gratis pana in luna mai am aflat ca sa pus taxa suplimentara pe el contributia pacientului fiind de 8, 3 lei per cutie de 30 pastile. Motivul pentru acesta plata suplimentara cica a aparut pe piata un medicament care ar contine aceeasi substanta activa de baza ( subs. activa de baza TIANEPTINUM 12, 5 MG iar acel medicament se numeste LYXIT ) si ca respctivu ar fi gratis numai ca desi am cautat si sunat la numeroase farmacii respectivele mi-au zis ca nu il au pe stoc, asa ca in final a trebut sa il cumpar pe coaxil acela platind acea taxa de 8, 3 lei per cutie in total cam 33 lei.Sunt curioasa daca cumva acest medicament se gaseste sau e pus doar pe lista de compensate ca sa fie ceva pus acolo.
Inca un lucru.In atentia acelora de iau ca medicament antipsihotic olanzapina vedeti la farmacie ca farmacisti ca vor intreba care din olanzapina doriti si ca primul va vor zice zyprexa care cere o plata suplimentara dar puteti sa cereti de asemenea olanzapina actavis sau olanzapina terapia ambele avand aceeasi substanta activa de baza respectiv olanzapina dar fara contrbutie din partea pacientului zic acest lucru ca am o cunostiinta care a fost pacalita la farmacie dandui-se zyprexa si zicandui-se ca aia e contributia de tre sa o plateasca pt coplata desigur nu i s-a mai zis ca poate alege si altele cu acelasi efect ca olanzapina actavis sau olanzapina de terapia care nu necesitau deloc contributie din partea pacientului.In speranta ca aceste informatii va sunt de ajutor va doresc multa sanatate tuturor si va rog sa postati si alte informatii pe care le detineti si le considerati utile pentru restul.Multa sanatate tuturor Lorena
1 comentarii
0
19-07-2012, ora 12:17
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Mda, cred ca mai multe medicamente sunt in aceeasi situatie, nu numai Coaxilul (atat medicamente psihotrope, cat si alte tipuri de medicamente). Si cum bine zici, Lorenna, trebuie ca pacientii sa se informeze in prealabil, inainte de a se duce la farmacie, ce alte medicamente care au aceeasi substanta activa sunt inca compensate 100% (sau aproape in totalitate). Adica de la alti producatori, care ofera acelasi medicament (numit altfel, dar cu aceeasi substanta activa) si compensat aproximativ 100%. Problema este ca aceste medicamente compensate se gasesc mai greu, trebuie cautate pe la multe farmacii.

Din cate am inteles, conflictul este intre statul roman si companiile farmaceutice, deorece acestora din urma le-a fost, de curand, impusa o noua taxa de clawback, de 35% din cifra de afaceri, ceea ce, afirma companiile farmaceutice, le face sa le scada profitul considerabil, sa nu mai fie rentabila activitatea lor, asa ca au gasit ele solutia sa ia mai multi bani, tot din buzunarele cumparatorilor de medicamente. Iar problema este ca pentru medicamentele ieftine, dar la fel de eficiente ca cele scumpe, nu exista importatori. Practic importatorii nu sunt interesati sa le importe pe cele accesibile omului de rand, tocmai pentru ca sunt ieftine.

Situatia s-ar putea prelungi, pe viitor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul