S-a vindecat cineva de vreo boala psihica?

14-12-2017
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
S-a vindecat cineva de vreo boala psihica oricare ar fi aceasta cu ajutorul psihiatrilor si a medicatiei psihotrope?
Are vreun efect psihoterapia cu psihologii sau e doar vorbarie goala si bani aruncati cum am mai auzit?
Afectiuni precum depresia, fobia sociala, tulburarea obsesiv compulsiva, schizofrenia, bipolaritatea se pot vindeca cu ajutorul medicatiei psihotrope sau a psihiatrilor sau acestea doar elimina efectele pe moment si nu elimina cauza cum am mai auzit?
De exemplu eu depresia si anxietatea nu mi-am vindecat-o deloc in aproape 7 ani de tratament ci doar am mai ameliorat cat sa nu virez mai rau..dar exista cazuri de remisie/vindecare totala?Ce se stie?
9 comentarii
0
14-12-2017, ora 21:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Deocamdata ai cateva saptamani rabdare cu Prozacul si accepta bolile asa cum sunt. Te mai detensionezi. Sunt unele boli care nu se vindeca. Tab si schizofrenia nu se vindeca. Dar iei tratament si nu e ca si cum le-ai avea.
0
16-12-2017, ora 11:10
depresiaebuna.ro
Identitate neconfirmată
depresiaebuna.ro
Buna dimineata, Vernus!

Intrebarea Dvs. este prea generala. De aceea am sa ating doar cele doua subiecte care va intereseaza in mod direct: depresia si anxietatea.
Depresia nu este o boala - este o tulburare temporara la nivelul neuro-receptorilor si neuro-mediatorilor din creierul nostru. Medicatia va ajuta mult in procesul de reechilibrare a chimiei creierului Dvs. De accea va sfatuiesc sa tineti o legatura cat mai buna cu medicul Dvs. Psihiatru.
Dar in acelasi timp avem nevoie si de o igiena psihica. Trebuie sa ne educam si sa facem modificari in modul in care noi interactionam cu lumea. Nu ne putem baza 100% doar pe medicamente. Asadar, in paralel cu medicatia psihiatrica va recomand sa va gasiti si un psihoterapeut cu care sa rezonati, care sa simtiti ca va ajuta activ.
Depresia si anxietatea - tratete corect si intelept - desigur, putem scapa de ele. Mai mult - putem invata foarte mult dintr-un episod depresiv - vom aprecia mai mult viata dupa ce trecem de durerea depresiei.

Mult succes va doresc!
3
16-12-2017, ora 14:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E penibil titlul pe care l-ati ales ca user. Inseamna ca nu ati avut in viata dv. o depresie.
De buna ce a fost depresia s-au sinucis si Malina Olinescu si Madalina Manole...
Bineinteles ca depresia este o boala. Are si cod de boala si tratamente. Numai ca la bolile psihice nu li se zice boli din cauza stigmei sociale. Li se zice tulburari sau afectiuni.
Retetele psihiatrice se dau tot pentru boli pentru ca daca esti sanatos nu primesti reteta de la psihiatru.
Imi dau seama ca vreti sa atrageti prin numele userului dar nu ne credeti naivi.
0
16-12-2017, ora 15:21
depresiaebuna.ro
Identitate neconfirmată
depresiaebuna.ro
Vă respect punctul de vedere.
Sunt medic rezident psihiatru și psihoterapeut cognitiv comportamental, aflat în formare.
Știu câte ceva legat de depresie, atât datorat profesiei cât și din viața personală.
Dar ne îndepărtăm de întrebarea pusă în acest topic.
Eu mi-am spus punctul de vedere.
Multă sănătate!
0
16-12-2017, ora 16:15
depresiaebuna.ro
Identitate neconfirmată
depresiaebuna.ro
Psihiatria si Psihoterapia - au evoluat foarte mult in ultimi zeci de ani. Daca ne gandim ca in anii '50 practic nu exista medicatie psihiatrica iar ca si solutie se apela la camasile de forta... astazi, in 2017... tulburarile psihice, tratate cu intelepciune, atat medicamentos cat si prin vorbe (psihoterapia) - perspectivele sunt foarte frumoase. Vad asta zi de zi in cadrul Institutului Socola, unde lucrez de 2 ani de zile, cat si in cadrul cabinetelor de psihoterapie. Vad pacienti cu schizofrenie care reusesc sa aibe o viata cat mai "normala", care se integreaza si lucreaza in societate. Vad oameni cu depresie care acum o luna se gandeau sa-si ia viata si acum ei incep sa vada lumina de la capatul tunelului, incepand chiar ochii lor sa licareasca plini de speranta. Lucrurile au evoluat mult si frumos in acest domeniul important al medicinei.
1
16-12-2017, ora 16:17
Mercutio
Nu este medic/terapeut
Mercutio
Domle, este cool trendul acesta cu psihologia.

Eu unul sunt mai optimist de atât: aștept să apară gadgeturi mai prietenoase decât psihologia.
1
16-12-2017, ora 16:20
depresiaebuna.ro
Identitate neconfirmată
depresiaebuna.ro
asa este... aveti dreptate. Cam aceasta va fi umatoarea mare miscare in domeniul sanatatii mintale: psihoterapia + tehnologia lui 2017.
0
16-12-2017, ora 19:56
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Daca depresia, sau oricare alta boala psihica ar fi "doar" o "tulburare temporara la nivelul neuro-receptorilor si neuro-mediatorilor" tratamentul medicamentos ar trebui sa o repare/regleze si tulburarea sa dispara iar depresivul sa topaie de bucurie. Vi se pare ca ati vazut asta in spitalul in care faceti rezidentiat? Eu nu am prea vazut-o in spitalul in care eu lucrez.
Pe de alta parte, daca aceasta explicatie ar fi general valabila, nu ar mai avea sens formarea ca psihoterapeut, nu? Ce ar mai putea fi tratat psihoterapeutic daca medicatia ar reusi in orice tulburare?
Inteleg ca definitia a dat-o partea dumneavoastra de medic; astept cu nerabdare opinia partii de psihoterapeut cognitiv comportamental.
0
16-12-2017, ora 20:16
depresiaebuna.ro
Identitate neconfirmată
depresiaebuna.ro
După cum bine știți, rezultatul cel mai eficient îl obținem combinând terapia medicamentoasă cu terapia prin vorbe (așa cum o numesc oficial americanii). Ambele sunt necesare.
Eu nu am afirmat că doar medicația poate compresa acest dezechilibru temporar. Psihoterapia tot asta face. Ofera un mediu psihologic in care pacientul isi poate regasi liniștea iar acest lucru ajută în final tot la reglarea acelui dezechilibru.

Poate veți rămâne surprins... dar în cadrul depresiei eu mizez mai mult pe psihiterapie. Firește, apelez și la anumite medicamente, mai ales pe termen scurt.

Vă mulțumesc pentru comentariu.
Părerea Dvs care este?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul