Sa fac histerectomia?

23-10-2009
pollyn01
Nu este medic/terapeut
pollyn01
Buna ziua.In ianuarie am descoperit la o eco ca am un fibrom subseros lateral stanga de uter de 5 cm.Uterul este si el plin de noduli.Deasemenea o lama de lichid in Douglas de 10 cm.Prin mai au inceput problemele.20 zile de pete maronii zilnic, 4 zile de sangerari masive si 5-6 zile de pauza.Astea toate lunar pana in august.Am fost internata dupa ce am luat in doua randuri hemostatice(injectii).Medicul, fara alte investigatii vroia sa-mi faca histerectomie.Asta era in iulie.Nu am fost de acord.In ultimele 2 luni, am avut cate 2 perioade de sangerari abundente pe luna.Sfatuiti-ma va rog ce sa fac?
4 comentarii
1
23-10-2009, ora 11:55
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
contează şi ce vârstă aveţi, de obicei ldupă începerea menopauzei fibroamele se resorb, dar încercaţi să consultaţi alt doctor pentru altă părere.
0
23-10-2009, ora 13:29
pollyn01
Nu este medic/terapeut
pollyn01
am 42 de ani
0
24-10-2009, ora 19:25
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Trebuie sa te operezi, in situatia ta nu este alta solutie.Vezi ca de cand ai refuzat operatia pana acum ai avut sangerari necontrolate.Cu uterul plin de noduli, fibrom seros parauterin si lichid in Douglas oricand sunt sanse ca sa apara o complicatie, si tot vei ajunge la interventie chirurgicala.Dar una este sa mergi acum si alta este situatia cand ajungi in spital in regim de urgenta.Nu te teme, caci va fi bine dupa, te vei reface.Sfatul meu este sa-ti asculti ginecologul si sa aduni curaj ca pana de sarbatori sa fii deja operata.Numai bine!
0
26-10-2009, ora 17:00
pollyn01
Nu este medic/terapeut
pollyn01
Va multumesc mult pentru sfat si incurajari.In seara aceasta am internarea.Maine dim. vor sa fac un chiuretaj biopsic apoi operatia.Sa ne dea Dumnezeu la toti sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Histerectomia totală cu anexectomie bilaterală poate crește riscul de deces la femeile tinere
  • Histerectomia ar putea fi un factor de risc pentru boala Alzheimer
  •