sa fie inceput de anorexie?

20-08-2008
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Buna ziua, iau de 7 ani neuroleptic ( olanzapina sau Zyprexa).
Acesta a inceput de vre-un an sa imi faca sete puternica, beau 5 litri de apa pe zi.
Din cauza apei cred, nu mai am foame de loc, mananc in sila, imi este greata. Sunt slaba, am 48 kg la 1, 70.
Este adevarat ca sufar si de fiere.
Nu ma obsedeaza ca as fi grasa, cum se intampla cu anorexicii, dar imi este foarte greu sa mananc.
Am sa vorbesc cu medicul psihiatru dar este in concediu.
Ce sa fac? Sa nu mai aiu neurolepticul?
Multumesc anticipat.
13 comentarii
0
20-08-2008, ora 00:00
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Anastasia, nu trebuie intrerupt tratamentul cu olanzapina.
Nu bea mai mult de 2l si jumatate pe zi.
Ia vitamine urgent de exemplu eurovita.
Sa stii ca si eu dupa ce m-am inecat cu osul de peste(eram pe olanzapina) nu puteam ingurgita solide si tot asa beam apa de stingeam.Olanzapina ma ingrasase cu 18 kg.
Pana ce am luat aspacardin au fost 3 luni in care am slabit vreo 10 kg
In alea 3 luni beam multa apa si mancam foarte putin...sandwichuri, prostii, aaa si parca supe.
Nu-mi mai aduc bine aminte...
Depinde ce lichide bei sa stii.Incearca cu apa carbogazoasa de ex (e cam scumpa si poate n-ai bani).Incearca sa bei apa minerala+lamaie
Eu beau mai mult apa plata la 5 litri sau plata combinata cu carbogazoasa sau sucuri light de ex fanta 0.
Iti doresc sa scapi si de beleaua asta.
Succes si sunt cu gandul numai la tine
Pa pa
0
20-08-2008, ora 00:00
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
O precizare..beau apa plata care are 5 kg bidonul nu ca as bea 5l pe zi..
0
21-08-2008, ora 00:00
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Buna Anastasia. Imi pare rau ca nu te simti bine.
Nici eu nu cred ca este bine sa intrerupi neurolepticul fara a consulta in prealabil medicul psihiatru. Poate ti-l schimba cu altceva sau iti da niste vitamine.
Multa sa natate iti doresc!
0
21-08-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Multumesc amandurora pentru incurajari.
Draga Valentin, multumesc cpentru sfaturi. Eu as zice sa nu mai bei sucuri din comert, au multe E-uri si chimicale.
Draga Robymat, multumesc si tie, neurolepoticul nu il intrerup in primul rand pentru ca fara el nu mai dorm.
am sa merg la medicul meu imediat ce vine din concediu.
De mancat mananc, din calcul. Cred ca si apa imi taie pofta de mancare.
Numai bine si voua si aveti grija cu caldurile acestea, s-a anuntat iar canicula pana sambata.
0
21-08-2008, ora 00:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Anastasia, fratilor,
Toate bolile sunt si o urmare a supararilor de zi cu zi. Chiar si pietrele la rinichi, spunea batrinul Porfirie. Din cauza stresului la care e supus, organismul nu mai are puterea de a lupta cu toate resursele.
<<Un gand bun are foarte multa putere. Precum astazi unele arme noi blocheaza cu raze laser racheta chiar la baza ei si o impiedica sa se lanseze, tot astfel si gandurile bune apuca inainte si paralizeaza gandurile rele, de unde pornesc. De aceea incercati sa va plantati ganduri bune, pentru ca inima sa vi se faca gradina de flori.
Exista persoane care sunt nelinistite cand au o problema si nici macar nu pot dormi. Problema lor sufleteasca sunt gandurile. Un mod de a le evita pe cele rele este de exemplu ca atunci cand va vine in minte o treaba pe care va trebui sa o faceti maine, sa-i spuneti gandului: Treaba aceasta nu este pentru astazi. Ma voi gandi la ea maine.
De asemenea, cand trebuie sa va hotariti intr-o problema, nu va chinuiti cu gandul de a afla ceea ce este mai bun si sa amanati mereu. Alegeti ceva si mergeti inainte. Lasati pe Dumnezeu dupa aceea sa se ingrijeasca de toate celelalte. Siliti-va sa nu va ametiti mintea. Sa faceti ceea ce puteti, cu marime de suflet si sa va miscati simplu, cu multa incredere in Dumnezeu. Atunci cand Ii incredintam lui Dumnezeu viitorul si nadejdile noastre, Il obligam intr-un anume fel sa ne ajute. De pilda, cineva porneste sa mearga undeva, dar motorul masinii lui pateste ceva si intarzie putin la destinatie. Daca are gandul cel bun, va spune: Se vede ca Bunul Dumnezeu a randuit sa apara piedica aceasta; altfel poate ca as fi patit vreun accident daca n-as fi avut aceasta intarziere. Si ii multumeste lui Dumnezeu.
Odata, cu multi ani in urma, ca sa mergem de la Uranopolis la Salonic, am intrat intr-un camion ce avea banci de lemn. Inauntru erau claie peste gramada valize, portocale, peste, ladite ce miroseau a peste, copii de la seminar - dintre care unii stateau pe banci iar altii in picioare - calugari, mireni... Un mirean a venit si s-a asezat langa mine. Era si gras si deoarece era cam inghesuit a inceput sa strige: Ce conditii sunt acestea !... Mai incolo era un monah care sarmanul era acoperit pana sus de ladite. Numai capul ii ramasese afara. Si asa cum mergea camionul, clatinandu-se - caci si drumul era de tara si stricat - laditele stivuite cadeau, si el, sarmanul, incerca sa le arunce la dreapta si la stanga cu mainile, ca sa nu-l loveasca in cap. Iar celalalt striga pentru ca statea putin inghesuit. Nu-l vezi pe acela cum sta, ii spun, si tu tot strigi ? Si-l intreb si pe monah: Cum te simti, Parinte ? Iar acela imi raspunde zambind: Parinte, este mai bine aici decat in iad.
Daca va vin ganduri ciudate, de din afara, se numesc ganduri de-a stanga (le depistati imediat pentru ca va pare pe loc rau ca va trec prin cap), dispretuiti-le, nu le dati atentie. Daca le dati importanta, va pot chinui, va pot zdrobi. Mai ales pe cei ce au firi sensibile. Va trebuie "nepasarea buna".
Cel sensibil, atunci cand crede gandului sau, sfarseste la psihiatrie, in timp ce cel indiferent, cu al sau "nu ma intereseaza", desigur, nu merge bine, dar cel putin nu ia pastile. De aceea aghiuta ii urmareste pe oamenii sensibili, pentru a-i aduce la deznadejde, la sinucidere.
Altii iarasi isi pun in gand sau mai degraba aghiuta le aduce gandul ca au o neputinta mostenita si incearca sa-i faca sa creada ca au ceva de acest fel. Ii infricoseaza ca sa-i ameteasca si sa-i netrebniceasca fara motiv. Si chiar de ar exista si ceva mostenit, nimic nu poate sta inaintea Harului lui Dumnezeu.
Boala mare este si a crede omul in gandul sau ca are vreo boala. Gandul acesta ii creeaza stres, il face sa se mahneasca, sa nu aiba pofta de mancare, sa nu poata dormi, sa ia medicamente si in cele din urma se imbolnaveste, desi este sanatos.
Daca ispititorul face astfel de incurcaturi, de ce sa nu-i facem si noi lui incurcaturi? Sa fiti inteligenti, sa va bateti joc de aghiuta !
Cea mai buna actiune a omului este fabrica de ganduri bune.
Gandurile bune nu vin singure. Ci trebuie cultivate. Trebuie sa va urmariti pe voi insiva, sa va cercetati si atunci cand va vin gandurile rele sa le alungati si sa le inlocuiti cu ganduri bune. Dumnezeu va vedea straduinta voastra, se va milostivi si va va ajuta si El cu Harul Sau. Si astfel gandurile rele nu vor afla loc in voi. Vor pleca in mod firesc si veti avea ganduri bune. Veti dobandi o obisnuinta spre bine, va veni bunatatea in inima voastra si astfel veti salaslui inauntrul vostru pe Hristos.
Insa lucrul acesta nu se face de la o zi la alta, ci este trebuinta de timp si o nevointa continua, pentru ca sufletul sa ia cununa biruintei. Atunci razboiul se sterge pentru totdeauna, deoarece razboaiele sunt izbucnirile dezordinei launtrice, pe care o exploateaza propaganda vrajmasilor.
Nu discutati cu gandurile rele, nici o clipa. Acestea sunt caderi. Nu cultivati imaginatia rea. Poate duce chiar la delir. Alungati-le imediat astfel de ganduri si nu le lasati sa va inlantuiasca.
Atunci cand se inmultesc gandurile bune, omul se curata sufleteste, se misca cu evlavie, se linisteste si viata lui este rai.
0
21-08-2008, ora 00:00
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Clara, foarte frumos ai scris. Pot sa ma folosesc si eu de ceea ce ai scris tu, pe un alt forum? Sa invete cat mai multa lume cate ceva din ceea ce ne-ai transmis.
0
21-08-2008, ora 00:00
lore71
Nu este medic/terapeut
lore71
Clara, multumim si Dumnezeu sa te binecuvanteze!
0
21-08-2008, ora 00:00
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Anastasia, daca ai avea intre 55 si 60 de kg ai fi perfecta fizic.
Esti inaltuta la 1.70. Inaltime ideala la fete.
A propos nu cred ca setea asta mare e de la olanzapina.
Vezi, daca mananci sarat renunta.
Tine-ne la curent cu starea ta.
Numai bine
0
21-08-2008, ora 00:00
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Pt Clara.E foarte frumos ca citesti din cuvintele Marilor Parinti.
Sunt pline de optimism, si, ca morala, inegalabile...
Insa noi trebuie sa adaptam limbajul stravechi al ortodoxiei cu realitatea zilelor noastre.
Si asta se face numai mergand la biserica si tinand posturi miercurea si vinerea.
Bravo Anastasiei ca, crede in D-zeu si ii doresc sa nu mai fie asa timida in biserica.
Rugaciunea si spovedania sunt vechi de sute de ani si, pentru omul sarac si simplu sunt mult mai bune ca orice psihoterapie
Sanatate
0
22-08-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Sunt OK. atat ca mi-e sete intr-una si nu prea pot manca.
Nu mananc sarat, mai degraba nesarat, nu suport mancarea sarata.
Am sa merg la medicul meu dar nu stiu daca a venit la serviciu.
Numai bine, aveti grija sa nu iesiti in canicula.
0
27-08-2008, ora 00:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Am facut un nou topic - > Gratuit: etcetera, etcetera.
Cititi si voi cu atentie.
Cu drag,
Clara
:-)
0
15-09-2008, ora 00:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Am facut spovedanie cu toate pacatele din copilarie si le-am redus treptat. Are un efect SF. Incercati si voi. Mergeti la un preot bun, bland iertator, de mir. Notati-va pacatele pe o bucatica de hartie si se vindeca de orice boala. Eu am suferit de 14 ani de psihoza maniaco -depresiva care e una dintre cele mai grave boli din lume. Au facut doctorii pe mine zeci de experimente. Nu luati de bun tot ce zic eu. Incercati !
0
27-11-2008, ora 18:10
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Miu anastasia, n-ai mai postat nimic. Cum te mai simti? Cum iti mai este?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dependența de alimente
  • Femeile cu boală celiacă sunt de două ori mai predispuse la anorexie
  • Schimbări majore în structura creierului la persoanele cu anorexie
  • Meditația mindfulness este eficace în anorexia nervoasă
  • Anorexia - o boală care face mai multe victime printre adolescenții băieți
  •