Sa fie schizofrenie? va rog ajutati-ma! | Forumul Medical ROmedic

Sa fie schizofrenie? va rog ajutati-ma!

17-11-2011
Ioana Andrada alx
Nu este medic/terapeut
Ioana Andrada alx
Buna!am 17 ani si totul a inceput acum cateva luni.Aveam o stare de anxietate si am avut si 2 atacuri de panica si o usoara stare de vis cam tot timpul.Am fost la medicul psihiatru si mi-a dat tratament cu xanax si zoloft spunandu-mi ca am anxietate.M-am intalnit de atunci de mai multe ori cu doamna doctor dar nimic nu s-a schimbat ba mai rau..Am o stare permanenta ca tot ce fac nu fac eu, nu ma mai recunosc nici macar in ceea ce gandesc, am senzatia ca atunci cand vorbesc parca nu vorbesc eu..ma uit in oglinda si parca nu ma recunosc, parca n-as apartine corpului meu, efectiv nu ma mai recunosc..senzatie de vis nu prea am si nici anxietate.Mi-e tare frica sa n-am schizofrenie.I-am spus si psihiatrului inca de la prima sedinta ca, cred ca am schizofrenie..dar a spus ca nu e posibil.dar efectiv parca nu ma mai simt om..tot ceea ce fac mi se pare ciudat...sunt disperata, efectiv nu mai stiu ce sa cred.am citit aproape tot ce se poate citi de schizofrenie inca de la primele simtome ale anxietatii si nu stiu, simt ca nu mai pot.In plus am o senzatie ca ceva rau se va intampla in permanenta.Familia e alaturi de mine si imi repeta ca nu am schizofrenie si ca voi fi bine dar eu sincer nu mai pot..parca nu mai traiesc..ce credeti?stiu ca medicul psihiatru e cel mai in masura sa mi puna un diagnostic, dar vreau sa aud si parerile voastre.va multumesc
21 comentarii
1
18-11-2011, ora 00:40
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ce anume a precedat aparitia acestor simptome?
Ai avut o suparare, ai tinut o dieta, ai luat ceva pastile, ceaiuri? Trebuie sa fie ceva ce a declansat aceste stari.
Este bine ca psihiatrul este de parere ca nu ai schizofrenie. Nu este bine ca citesti atatea despre aceasta afectiune, iti poti imprima senzatii false, sa ti se para pana la urma ca te regasesti in diferite ipostaze descrise acolo.
Chiar nu este bine. Daca un profesionist iti spune ca nu ai...atunci nu ai!
Nu cauta asa pe sarite sa gasesti asemanari - una ici, una colo, ca nu merge asa.
Cauta mai bine cum sa iti revii, ca ai un diagnostic deja - anxietate.
Asta poate sa fie si de la o lipsa de ceva vitamine si minerale, poate o alimentatie necorespunzatoare.
Ai facut ceva analize? Calciu lactic, calciu ionic, magneziu, potasiu, o hemoleucograma...Ai slabit in ultimul timp?
La varsta asta sunt si schimbari hormonale si uneori poti avea tot felul de stari.
Nu trebuie sa lasi gandurile sa te copleseasca, incearca sa ignori atunci cand iti vine in minte ceva care nu trebuie.
Vad ca iti dai seama de asta si ca nu trebuie sa fie asa. Atunci de ce nu iei atitudine?
Fii mai ferma cu tine insati, enerveaza-te impotriva acestor stari si ganduri si spune-ti - NU VREAU SA GANDESC ASA!
Adu-ti la suprafata vointa, desi este greu.
Pentru noi toti este foarte usor sa ne lamentam si sa ne complacem in diverse situatii, sa luam decizii este mai greu.
O sa iti treaca starea asta, trebuie doar sa ai rabdare, sa pui vointa la contributie si sa nu alimentezi mai mult gandindu-te la ce "ti se pare".
Tocmai asta este, ca - ti se pare!
Gaseste-ti ceva de facut, implica-te in ceva, poate ai de invatat...ocupa-ti mintea sa nu mai aiba timp de ganduri.
1
18-11-2011, ora 11:05
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Ca sa ai schizofrenie trebuie sa prezinti si ceva simptome pozitive - delir, halucinatii, pentru o perioada mai lunga. Ceea ce tu inteleg ca nu ai, la tine pare mai degraba a fi anxietate, intr-adevar. Ai incredere in psihiatrul tau!
1
18-11-2011, ora 13:23
calogeropoulis aristia
Nu este medic/terapeut
calogeropoulis aristia
draga andrada, nu cred sa ai schizofrenie, iit spun eu care am si eu, si a avut si tata.
Eu am avut halucinatii auditive, tata delir de persecutie.
Sa stii ca daca citesti pe net sau oriunde despre anumite simptome te poti sugestiona in rau.
Ai anxietate si atata tot si ai fire de artista, ai imaginatie, ti se pare ca nu te mai recunosti etc.
Sanatate!
1
18-11-2011, ora 14:58
Psiholog Roxana Alina Olaru
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Roxana Alina Olaru
Buna Ioana. Doamna doctor psihiatru ti-a recomandat sa urmezi si cateva sedinte de consiliere psihologica? Eu zic sa ai incredere in tratamentul pe care ti l-a prescris si sa vorbesti cu dansa sa vezi daca iti recomanda si consilierea psihologica si sa incerci sa si mergi.
0
18-11-2011, ora 21:30
Ioana Andrada alx
Nu este medic/terapeut
Ioana Andrada alx
Tema.Eu ma gandesc la mai multe lucruri care au declansat starea asta
1.acum doi ani m-am despartit de prietenul meu la care tineam destul de mult si aproape un an m-am incapatanat sa nu trec peste aceasta despartire, eram obsedata dar intr-un final, cu timpul a trecut. si mi-am revenitVara asta am fost in tabara la mare cu el si cu mai multi prieteni si speram oarecum sa ma impac cu el pentru ca toata lumea imi spunea'o sa te impaci cu el' dar nu dadeam prea multa importanta pentu ca trecusem de mult peste acea obsesie...dar totusi faptul ca nu ne-am impacat si faptul ca am auzit mai multe lucruri urate pe care le-a spus despre mine m-au afectat...
2.Toata vara am avut o stare de greata, si mi-am facut griji in legatura cu asta..ma consumam foarte mult..am facut analize si totul a iesit bine..si la ecografie, era doar un discomfort..dar eu eram totusi ingrijorata.
Am facut analize calciu magneziu tot ce ar putea cauza aceste stari si mi-au iesit foarte bine, desi de mica am avut probleme cu calciul.Am facut tratament cu calciu(intravenos) si magneziu si in prezent iau si niste vitamine.
Acum am ajuns in starea in care sa mi se para ciudat ca am un corp:maini, picioare, ca sunt ale mele..simt ca innebunesc, de aceea simt ca nu mai stiu ce sunt..cine suntNu-mi imaginam vreodata ca o sa ajung sa spun asa ceva..nu ma mai recunosc.


The_eye.Stiu acest lucru si mi-e teama ca ce am eu sa nu fie numai inceputul pentru ca am inteles ca schizofrenia nu se instaleaza asa repede..eu am incredere in ceea ce zice ea, dar eu chiar nu ma simt bine.Mi-a spus ca daca nu ma simt mai bine pana pe 30 noiembrie si nu incerc sa mi schimb perceptia ma interneaza.Chestia asta ma face sa ma simt si mai rau.


calogeropoulis aristia:poti sa-mi spui cum a debutat la tine aceasta boala?Stiu ca mi-am facut rau singura cititnd atat, dar acum nici nu stiu ce sa mai fac.

Doamna pshiholog Ruxandra, Am avut cateva sedinte si cu o doamna psiholog, dar mi-a sugerat sa urmez tratamentul.stiind ca ma intalnesc destul de des cu doamna psihiatru, a spus ca o sa ne intalnim dupa ce ma simt cat de cat mai bine.Oricum cu doamna psihiatru vorbesc foarte mult, ma ajuta cum poate..dar in continuare mi-e foarte greu.
Va multumesc pentru raspunsuri
0
18-11-2011, ora 22:03
Ioana Andrada alx
Nu este medic/terapeut
Ioana Andrada alx
Doamna psiholog Roxana*
1
18-11-2011, ora 22:09
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Spui ca ti-e greata. Daca nu este cumva de la bila si sa apara greata dupa ce mananci mai gras, sau alimente mai grele gen - ou, smantana, poate ar trebui sa iti faci un RMN sa nu fie ceva la cap.
Am aflat de curand ca exista un site specializat care ofera consiliere psihiatrica, nu am apucat sa ma uit despre ce este vorba, dar iti las aici adresa : http://www.dialogsanatatemintala.ro/
Am sa ti-o scriu si pe privat, in caz ca se sterge.
Nu este bine ca ai acceptat sa mergi cu fostul prieten in excursie, mai ales ca aveai sperante.
Iar despre vorbele urate...sa stii ca multi dintre noi spunem vorbe grele la suparare, dar mai pot fi si "prieteni" care se distreaza inventand subiecte...Chiar nu mai are importanta.
Daca stai sa te gandesti, chiar in familie, intr-o viata intreaga, rar se intampla sa nu fie aruncate vorbe suparatoare. Tocmai aici intervine - iubirea neconditionata. Prin iubire, vine si iertarea.
Dar eu mai stiu o vorba : Nu cauta niciodata vechii prieteni.
Poate pentru ca vei fi dezamagita. Pana la urma, cunosti chipul, nu omul...Omul, poti sa nu il cunosti toata viata.
Uite, acum trebuie sa dregi ce s-a stricat si nici nu stii cum!
Nimeni nu stie ce i se poate intampla dintr-o suferinta sufleteasca asa mare.
Omul nu este numai trup, ci este si ratiune si spirit.
Uneori, se poate intampla ca acestea trei sa nu mai fie in echilibru - trupul vrea ceva, sufletul altceva iar ratiunea...de partea cui sa mai fie? Intelegi? Poate de aceea ti se si pare trupul ciudat si ai diferite stari.
S-ar putea, ca la tine sa fie nevoie, pe langa acel tratament si de un ajutor spiritual.
Mergi la Biserica si te roaga sa te ajute Dumnezeu sa te faci bine, stai la o slujba si citeste seara cativa Psalmi din Biblie pentru linistea sufletului. Ai sa vezi cata putere au.
Trupul il ajuti cu pastile, ratiunea vad ca este treaza, iar pentru linistea sufletului, roaga-te lui Dumnezeu.
Cu siguranta te va ajuta.
Multa sanatate si Doamne ajuta!
1
18-11-2011, ora 22:21
Ioana Andrada alx
Nu este medic/terapeut
Ioana Andrada alx
Da, cam asa ceva a iesit si la ecografie, nimic grav, doar colecistul mai sensibil..
Sper ca totul sa revina la normal, indiferent de ce a fost nu ma mai afecteaza.Acum imi doresc sa fiu din nou eu..pentru ca desi am o gandire de multe ori negativista, acum chiar sper ca va fi bine.
Multumesc mult si cu siguranta Dumnezeu ma va ajuta..daca nu acum poate mai tarziu.
2
19-11-2011, ora 08:30
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Starile care va ingrijoreaza se numesc depersonalizare (adica senzatia ca nu va mai apartineti, ca sunteti schimbata, ca nu va mai recunoasteti propriul corp) si derealizare(senzatia ca cei din jur, mediul este schimbat, straniu). Aceste stari se intalnesc in nevroze. Daca nu aveti si alte simptome care sa va ingrijoreze si sa va duca cu gandul la schizofrenie, din ceea ce ati relatat nu este cazul unui diagnostic de acest fel.
1
19-11-2011, ora 09:21
Ioana Andrada alx
Nu este medic/terapeut
Ioana Andrada alx
Da, m-am informat depsre aceasta senzatie, stiu ca este depersonalizare si deasemenea stiu ca poate fi unul dintre semnele schizofreniei.De aceea sunt atat de speriata, daca aveam o simpla anxietate, cu palpitatii si toate celelalte(cum aveam la inceput) nu eram chiar atat de ingrijorata.
Plus ca mi se intampla ceva foarte ciudat.Efectiv mi se pare anormal, ciudaat ca am un corp, cu fata cu maini etc.Atunci eu ce sunt?Nu stiu cum sa explic senzatia dar e foarte neplacuta.
1
19-11-2011, ora 09:40
Ioana Andrada alx
Nu este medic/terapeut
Ioana Andrada alx
Mi se pare ciudat ca sunt om, chiar si atunci cand mananc sau beau apa am o senzatie de straniu..nu stiu cum sa explic
1
19-11-2011, ora 09:52
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ti-am trimis un mesaj privat.
Ar trebui sa faci si un control la inima, poate ai tensiunea scazuta.
Mergi sa te consulte un cardiolog si sa vada cum stai si cu sistemul circulator.
Ia-ti pulsul si vezi daca este rapid.
0
01-11-2016, ora 18:58
Andreea eu
Nu este medic/terapeut
Andreea eu
Ioana Andrada...vad ca postul este de ceva timp, dar am zis sa incerc. Ai o adresa de mail cumva? As vrea sa te intreb cate ceva. Te rog mult!
0
05-06-2018, ora 17:04
deeatrei
Nu este medic/terapeut
deeatrei
esti ok acuma ioana? ca si eu trec prin aceeasi chestie si sunt curioasa daca se mai vindeca
1
21-08-2018, ora 19:22
DAILA
Nu este medic/terapeut
DAILA
Buna. Si eu ma confrunt cu aceste simptome si senzatii de aproape 10 ani. Sunt perioade in care sunt mai bine si perioade in care imi pierd speranta ca o sa imi revin vreodata complet...
2
25-08-2018, ora 13:27
Morph
Nu este medic/terapeut
Morph
Bună, ce descrii tu sună mai mult a depersonalizare. Sau există posibilitatea, având anxietate, pentru că vă este teamă de schizofrenie și citiți mult despre asta, să fie vorba despre somatizare.
1
21-10-2020, ora 10:11
Emanuela Spinu
Nu este medic/terapeut
Emanuela Spinu
Bună!
Am o problemă nu mă recunosc în oglindă, nu mă identific ca persoană, câte odată mi se pare că sunt o străină în propria familie în propriul corp, nu-mi recunosc nici glasul uneori. Am fost la un medic Psihiatriu și am un tratament cu rispolept, depakine, venlafaxine și anxiar. Medicul spune că nu este Schizofrenie ar fi o ideatie de personalitate. Mă poate ajuta cineva? A mai trecut cineva prin așa ceva? Sunt așa de 6 luni de când eram insarcinata și am impresia că nu o să-mi revin niciodată
0
05-11-2020, ora 01:26
Elisa Maria
Nu este medic/terapeut
Elisa Maria
Bună seara! Dumneavoastră prezentați simptome de disociere adică Derealizare (senzația că nimic din jur nu este real) și Depersonalizare (senzația ca sunteți în afara corpului). Acestea pot apărea că urmare a unor dereglări ale chimicalelor din creier și cel mai probabil dacă urmați un tratament adecvat ar trebuii sa se amelioreze. Menționez că nu sunt medic, sunt studenta la psihologie și cel mai bun lucru pe care îl puteți face e sa va consultati cu un specialist.
1
05-11-2020, ora 09:45
Emanuela Spinu
Nu este medic/terapeut
Emanuela Spinu
Multumesc frumos de răspuns Elisa Maria, acum sunt pe un tratament cu antidepresive, antipsihotic și antianxiolitice, de exemplu înainte când mă uitam la mama la sora mea sau la soțul meu parcă nu-i recunoașteam la fel se întâmpla și când mă uit in oglindă eu sau la poze nu mă recunosc, această senzație acum nu mai este atât de puternică s-a mai ameliorat dar nu a trecut, deci tot nu mă recunosc în oglindă.
2
08-11-2020, ora 21:23
Cristi1999
Nu este medic/terapeut
Cristi1999
Nu ai schizofrenie. Aceia au anhedonie(nu simt placere la nimic, nici la mancare), apatie(nu le pasa de nimeni si de nimic nici de ei daca sunt sau nu bolnavi), catatonie(nu manifesta miscari de niciun fel, nu comunica, etc fiindca nu simt nevoia sa aiba contact cu realitatea) etc
Tu nu manifesti simptomele astea definitorii.
Esti doar o persoana ipohondrica, crezi ca ai putea avea anumite boli dar n ai. Esti doar un om cu o forma de anxietate foarte des intalnita.
1
09-11-2020, ora 11:26
Emanuela Spinu
Nu este medic/terapeut
Emanuela Spinu
Multumesc de răspuns! Ați mai auzit cazuri ca al meu? Credeți că o să-mi revin total, urmând tratamentul dat de un medic specialist de Psihiatrie?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul