sa iau escapelle daca nu am ciclul regulat?

10-03-2013
airynn
Nu este medic/terapeut
airynn
Sunt una dintre femeile care au ciclul menstrual neregulat.(in noiembrie a inceput mentruatia pe 30, in ianuarie pe 10 si in februarie pe 16)..Ieri(9 martie) s-a intamplat incidentul ca prezervativul sa se sparga.Se poate determina daca sunt in perioada fertila?Vreau sa iau Escapelle dar nu stiu ce sa fac, nu vreau sa ma dereglez si mai tare.Tin sa mentionez ca in ultimele 2 zile am avut contact sexual(8 si 9 martie), iar cand s-a spart prezervativul partenerul meu nu era in totalitate erect(era a 3-a oara in acea zi cand intretineam relatii), iar prezervativul nu avea mult continut(nici cel dinainte nu avea mult)...Astept urgent un raspuns..mi-e frica de o sarcina nedorita dar si de efectele pilulei de a 2-a zi.Multumesc anticipat!
3 comentarii
0
10-03-2013, ora 10:19
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
E posibil sa fii in perioada fertila, ramane la aprecierea ta daca iei pilula sau risti de data asta si astepti menstruatia,
In cazul tau sunt absolut necesare anticonceptionalele neputandu-te baza pe metoda calendarului din cauza menstrelor neregulate. Anticonceptionalele iti vor rezolva si problema menstruatiei dereglate. Mergi la un cabinet ginecologic pentru un consult ( orice femeie, fata, ce si-a inceput viata sexuala trebuie sa mearga la ginecolog cel putin o data pe an ) si recomandarea unor pilule contraceptive potrivite.
0
10-03-2013, ora 10:40
airynn
Nu este medic/terapeut
airynn
Multumesc pt raspuns si sfaturi!Am utilizat aplicatii pt calculul perioadei fertile pe internet, ca sa vad ce riscuri sunt, dar nu eram sigura, din moment ce nu pot avea o evidenta clara a duratei CM...De protejat o faceam cu prezervativ, nu m-am bazat niciodata pe metoda calendarului..dar cel mai probabil, dupa cele petreceute, o sa iti urmez recomandarea si o sa trec pe anticonceptionale.Am luat totusi pilula cam la 15 ore dupa contact, nu vreau sa risc atat timp cat se poate face ceva.
0
14-03-2013, ora 21:21
Madu22
Nu este medic/terapeut
Madu22
Buna am si eu o intrebare pt Domnul doctor am avut un contact sexul in data de 1 martie din nefericire sa rupt prezervativul nu sa terminat in mine dar mam speriat si am luat postinor dupa 16 ore si a doua pstila dupa 12 ore in data de 8 am avut niste sangerari destul de mari pana in data de 11 in data de 12 am mai avut niste scurgeri maronii menstruatia mea trebuia sa imi vina in data de 10 asta din 8 sa fie menstruatie sau doar o falasa menstruatie?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  • De ce întârzie menstruația?
  • De ce ai menstruații neregulate și ce poți face
  •