Sa iau postinor 2?

29-05-2013
valeriauopi
Nu este medic/terapeut
valeriauopi
Sunt fete care au ramas insarcinate cu metoda calendarului, sau daca au folosit coitul intrerupt in perioada fertila? De asemenea, sunt sanse sa se ramana insarcinata daca putin lichid seminal a atins organul genital feminin, fara ejaculare inauntru? Mentionez ca raportul sexual neprotejat a avut loc a noua zi dupa prima zi de ciclu. E cazul sa-mi fac griji, si sa iau pastila in primele 48 de ore?
3 comentarii
0
30-05-2013, ora 08:27
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
NU stiu, sigur iti va raspunde cineva.
dar
E CAZUL SA FOLOSESTI ANTICONCEPTIONALE sau sa folositi prezervativul.
cele bune,

NU te-ai gandit sa intrebi, inainte de.??????
0
30-05-2013, ora 11:45
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Daca nu a ejaculat inauntru, atunci nu ai motive sa iei pilula de a doua zi, plus ca in a noua zi coitus interruptus e cat se poate de sigur. Nu ai motive de ingrijorare absolut deloc si sa nu iei sub nicio forma pilula de a doua zi.
Eu personal nu cunosc pe nimeni care sa fi ramas insarcinata cu lichid seminal aplicand metoda calendarului si coitus interruptus ( si am multe prietene).
Pilula de a doua zi se ia numai daca actul sexual este in perioada fertila si cu ejaculare in interior, ceea ce nu e cazul tau.
Nu te mai stresa degeaba.
0
01-06-2013, ora 20:54
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Otilia, scuza-ma daca sunt prea directa, dar spui informatii cam, , , , departe de adevar. Stii tu ceva, dar nu este deloc adevarat din punct de vedere stiintific.
1.Faptul ca nu se ejaculeaza inauntru nu garanteaza ca nu exista spermatozoizi in lichidul preejaculator sau chiar in timpul actului propriu-zis.
2. A noua zi nu este deloc cat se poate de sigura. Daca ciclul este mai scurt sau menstruatia nu vine regulat, poate aparea ovulatia si in a noua zi. Personal, am avut si in a 8, dovedit ecografic. Dupa menstruatie si pana in a 17-18 zi, nu e absolut sigura nici o zi. Pentru siguranta, exista acum teste de ovulatie, exact ca cele de sarcina si sunt utile.
Deci nu mai sfatui aproximativ, numai pe baza propriei experiente sau a prietenelor. Intrebati ginecologul sau pe cineva de la planning familial. Netul e plin de prostii.

Valeria, e foarte posbil sa nu fi ramas insarcinata, dar in viitor ia-ti masuri de protectie sigure.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul