Sa ma despart de el? Oare se va schimba?

03-08-2013
coralia alina
Nu este medic/terapeut
coralia alina
Buna tuturor, am si eu o problema si va rog sa ma ajutati, am 22 de ani si o relatie de 4 ani cu un barbat de 33 de ani. Totul a inceput frumos ca orice relatie el e genul de barbat care iese cu baietii, niciodata nu am zis nimic pentru ca sunt de parere ca fiecare om trebuie sa fie liber, ce ma doare e ca uneori ajunge dimineata acasa beat si lucrul asta ma deranjeaza, uneori il astept o zi intreaga si ajunge numai seara fiind plecat de dimineata sau chiar urmatoarea zi, eu inteleg sa iesi cu prietenii dar nu pana dimineata, i-am spus mi-a promis ca nu va mai face dar totul se repeta de nenumarate ori si promisiunile raman doar cuvinte. Vrea sa ne casatorim dar mie imi e frica...vad ca bea destul de mult si eu deja nu mai pot sa tot inteleg, imi doresc familie dar nu asa, am observat ca el profita de faptul ca eu sunt mult prea intelegatoare si cred ca imi mintea lui zice aa orice as face ma iarta ca ma iubeste...Ce sa fac ? sa ma desprat de el? oare se va schimba?inainte era mai rau a renuntat la multe de cand e cu mine, eu nu ii cer sa renunte la prieteni ii cer sa tina cont si de mine si sa nu bea...cer asa mult?
8 comentarii
0
03-08-2013, ora 01:13
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
O sa auzi/citesti raspunsuri diferite, nuantate, care au toate argumentele corecte.

Eu am sa fiu directa si iti spun :pleaca si veze-ti de viata ta, cu acest om vei fi nefericita! Omul deprins cu bautura risca toata viata lui sa redevina un alcoolic. Viata cu un alcoolic este un iad, si poti face tu 10 copii asta nu va schimba nicmic, veti trai in mizerie suflteasca. Si diferenta de varsta e mare, dar nu asta ar fi problema. Omul nu va renunta la stilul sau de viata. Daca voia, si-l schimba. Impus, nimic nu rezista.
Esti tanara, refa-ti viata. Asculta-ti instinctul!
Altfel, o sa-ti aduci aminte ca ai fost o naiva. Puteti ramane prieteni, il poti ajuta, dar gandeste-te bine la viitor!
0
03-08-2013, ora 10:37
coralia alina
Nu este medic/terapeut
coralia alina
Iti multumesc din suflet pentru raspuns, deja sunt nefericita langa el de mult timp dar tot am sperat...dar ai dreptate cred ca nu se va schimba niciodata iar eu daca voi ramane langa el voi regreta toata viata...o sa am o discutie cu el si o sa incerc sa pun punct cat mai repede pt ca deja nu mai am nervi si am uitat ce inseamna sa fi fericit cu adevarat. O sa imi vad de drumul meu dupa cum mi-ai spus si tu asa va fi cel mai bine. ma doare pentru ca inca il iubesc dar iubirea mea nu e deajuns, pentru a cladii un viitor impreuna trebuie mai multe. Iti multumesc inca o data !
0
03-08-2013, ora 14:05
Sophia1975
Nu este medic/terapeut
Sophia1975
Esti o fata inteleapta.
Sa fii sanatoasa si iti doresc oameni buni si de incredere in viata ta!
Am avut aceeasi dilema la varsta ta si vazand in prezent langa cine as fi ramas, nu numai ca n-am regretat, dar mi-am zis ca m-a ferit Dumnezeu. Si da, oamenii se mai "schimba", alcoolul e o problema si trebuie sprijiniti cei care au aceasta problema, dar 95% raman in stilul lor de viata pentru ca asa au scuze pentru ce nu fac din prea mare lene.
Sanatate!
0
05-08-2013, ora 11:48
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Este important ca in relatia de cuplu sa tineti cont de nevoile individuale (intimitate, respect, etc), sa negociati impreuna regulile si sa puteti analiza sansele de reusita ale relatiei pe termen lung, dincolo de beneficiile pe termen scurt (care trebuie sa fie prezente in favoarea fiecaruia dintre parteneri).
Amintiti-va si reevaluati acele lucruri care v-au facut sa va iubiti partenerul actual, care sunt in prezent motivele pentru care sunteti impreuna si creati o lista cu avantaje si dezavantaje ale relatiei.
0
05-08-2013, ora 11:48
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Decizia de schimbare trebuie sa o ia persoana in cauza, care are nevoie sa faca modificari in viata sa, fara a fi "constrans" de propunerile partenerului. Dv sunteti cea care are anumite nevoi (legat de faptul ca partenerul bea, ca vine tarziu acasa), insa este posibil ca nevoile partenerului sa fie altele, asadar nu ii putem cere sa se schimbe atata timp cat el nu simte nevoia cu adevarat sa o faca.
Ii puteti propune totusi sa aiba in vedere sa apeleze la ajutor psihologic pentru a renunta la vicii, atunci cand decide ca are nevoie sa faca acest lucru.
0
09-08-2013, ora 05:05
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună, niciodată nu renunţa să ceri lucrurile pe care ţi le doreşti. Stabileşte limite şi termene clare în timp pentru respectarea lor. Consensul este important în orice relaţie. Dacă nu există consens între parteneri atunci relaţia nu va fi niciodată una funcţională. Ia atitudine, nu te lăsa ghidată de sentimente fiindcă astfel cazi în propria capcană. Luptă pentru ceea ce ai nevoie, când ceilalţi nu dau dovadă de suficient respect, atunci trebuie să ţinem cont de respectul de sine.
Numai bine
0
09-08-2013, ora 22:38
coralia alina
Nu este medic/terapeut
coralia alina
Va multumesc pentru raspunsuri, am stat si m-am gandit pentru a lua cea mai buna decizie pe care sa nu o regret mai tarziu, am vorbit deschis cu el si am incercat sa ii spun tot ce ma deranjeaza dar nu ca repros. Mi-a spus ca stie ca greseste uneori dar recunoaste ca se bazeaza pe faptul ca eu il inteleg mereu. I-am spus ca nu vreau sa ii iau libertatea pt ca nu am nici un drept, poate sa iasa cu baieti nu ma deranjeaza dar sa ajunga la o ora decenta sau poate sa bea un pahar daca ii cade bine dar sa stie unde trebuie sa se opreasca.Mi-a spus ca vrea sa se schimbe pt ca si-a dat si el seama ca nu face bine. Am vorbit frumos fara a ridica tonul am incercat sa imi deschid sufletul. Au trecut deja cateva zile bune si a mai iesit cu prietenii dar nu a mai intarziat mi-a zis ca la 8 e acasa la 8 era acasa, de baut nu a mai baut mai mult de o bere sau un pahar de vin la masa. Eu nu sunt o femeie posesiva consider ca fiecare om are nevoie de libertate si cu cat incerci sa il ingradesti cu atat vrea sa scape mai repede. Tot ce am cerut au fost niste limite nimic mai mult pt ca consider ca limite trebuie sa avem. Nu stiu ce sa zic...imi doresc sa fie bine...daca isi doreste si el eu cred ca va fi...
Numai bine!
0
11-08-2013, ora 11:14
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Felicitari pentru modul in care ai abordat situatia. Continuati sa mentineti o comunicare deschisa si astfel sansele de reusita vor spori. Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul