Sa-mi scot amigdalele?

12-02-2012
Sergiu1978
Nu este medic/terapeut
Sergiu1978
Am 33 de ani si de aproximativ 7 ani am probleme cu amigdalele. Medicul ORL-ist la care ma duc de obicei aproape ca s-a saturat de mine, mai ales ca m-a sfatuit sa le scot. De 3-4 ori pe an iau antibiotice pentru a da infectia amigdalelor inapoi (antibioticele le iau la sfatul medicului). Acum 3 ani am ajuns la camera de garda si apoi am fost internat pt ca erau foarte inflamate si mi s-a spus ca daca nu veneam mai repede la spital riscam mult. Mi-au fost facute perfuzii, mi s-a spus ca am flegmon sau cam asa ceva pe amigdale si mi s-a facut teste pt un streptococ si a iesit negativ parca. Cert este ca dupa ce am iesit am fost iar la medic si mi-a spus sa le scot repede pt ca deja nu mai au rol de aparare ci sunt focar de infectie si daca nu le scot pot avea probleme la rinichi sau inima. Nu le-am scos dar nici nu am mai avut asa probleme mari cu ele si pt faptul ca am avut grija sa nu beau ceva rece. Acum daca beau un pahar de apa rece iar am nevoie de 4-5 zile de anitibiotice. De 2 zile, fara sa beau ceva rece, mi s-au inflamat usor si am febra 37, 5 - 38 si ma dor muschii. Nu stiu daca am senzatia asta de gripa de la amigdale dar intrebarea mea este, sa le scot sau nu?
2 comentarii
0
13-02-2012, ora 08:36
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1) Febra în palierul menţionat şi actuala durere de muşchi, simptom căruia îi mai spunem şi "curbatură", par să sugereze mai degrabă o viroză decât o inflamare amigdaliană, eventual manifestarea unui focar streptococic.

2) Decât să vă îmbolnăviţi atât de des şi să luaţi atântea antibiotice, este preferabilă exereza (scoaterea)

3) Vă sfătuiesc, ca, înainte de a recurge la exereză, să consultaţi un homeopat cu experienţă. Uneori se întâmplă ca şi noi, medicii, să uităm că bolile infecţioase nu au drept cauză microbii, ci interacţiunea dintre un microb, adesea banal, şi un teren favorizant. Homeopatia este, practic, singura care vă poate ajuta în privinţa celuilalt termen al ecuaţiei, terenul, tot aşa cum antibioticele pot ajuta în privinţa microbilor.
0
13-02-2012, ora 09:16
Sergiu1978
Nu este medic/terapeut
Sergiu1978
Ok. Voi incerca sa merg si la un homeopat. Multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: