Saliva urat mirositoare cu resturi

19-12-2008
ganymedeuser
Nu este medic/terapeut
ganymedeuser
Hello,

Am si eu o problema de ceva vreme. Precizez din start ca fumez, obisnuiesc sa mananc seara pe la 20:00 si sa ma culc pe la 24:00.
Dimineata cand ma scol am un gust urat si scuip o saliva maronie.
In timpul zilei, dupa ce mananc ceva, la 2-3 ore dupa am o senzatie de usoara arsura in mijlocul pieptului. Tot in aceasta perioada, daca scuip, saliva este urat mirositoare si contine un fel de "resturi alimentare". Mai exact, este o saliva incarcata cu un fel de mucoasa. Culoarea este maronie in majoritatea cazurilor, iar daca mananc/beau ceva foarte colorat, ia culoarea respectiva. De asemenea, aceleasi pete micute apar si in cazul consumului de sucuri. Saliva are o consistenta gelatinoasa uneori. De asemenea imi vine sa tusesc incet si des pentru a curata gatul.

Acum 2 luni am fost diagnosticat cu rectoragie si constipatie cronica. Am facut o colonoscopie si totul a iesit OK. Mi s-au prescris Proctolog pentru niste hemoroizi si 2 feluri de pastile. Evident, a urmat nesfarsita lista cu ce am voie si ce nu am voie sa mananc. Precizez ca la ora actuala consum o cantitate mare de lapte si produse bazate pe fermenti si fibre. E posibil sa fie vreo legatura intre toate acestea?
3 comentarii
0
20-12-2008, ora 00:00
talida89
Nu este medic/terapeut
talida89
nu au nici o legatura una cu cealalta. prietenul meu tot asa are (saliva maronie si tuseste)..el nu consuma lapte si nici vreun fel de pastile... asta e numai din cauza tigarilor!!!!!!!!!! lasa-te de fumat k nu e bine. si prietenul meu refuza sa mearga la medic pt k si el tuseste. lasati-va de tigari!!! si mergi la medic... dintii nu ti se ingalbenesc? e tot de la tigari!!!!
0
21-12-2008, ora 09:29
ganymedeuser
Nu este medic/terapeut
ganymedeuser
Totusi, problema apare doar dupa mese. Si mai este insotita si de usoare arsuri in centrul pieptului.
0
24-12-2008, ora 14:57
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut,

Va recomand un concult la un medic gastroenterolog care sa va faca o endoscopie digestiva superioara.
Toate simptomele pe care le aveti sunt specifice mai mult sau mai putin unei Boli de Reflux gastro-esofagian sau chiar si o gastrita hiperacida cu reflux.

Gustul urat, saliva maronie insotita de resturi alimentare, durerile din capul pieptului (arsuri retrosternale) si alte astfel de simptome sunt clar produse de refluxul acidului din stomac.

Medicul cu siguranta va v-a prescrie un inhibitor de pompa de protoni (IPP) precum Nexium, Omex, Controloc etc., eventual un prokinetic pentru a evacua continutul gastric mai repede si a mari presiunea sfincterului inferior cardia care face legatura dintre stomac si esofag, si probabil ranitidina, famotidina, sau orice alt medicament care antagonizeaza receptorii H2, care sa reduca acidul clorhidric si implicit hiperaciditatea gastrica.

Consultati gastroenterologul pentru mai multe detalii!

Numai bine, multa sanatate si Sarbatori fericite!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Miroși urât deși ai o igienă corectă? Câteva motive surprinzatoare
  • Un mic dispozitiv care elimină rapid respirația urât mirositoare
  • Combaterea respirației urât mirositoare
  • O combinație de bacterii este responsabilă pentru mirosul foarte urât al respirației
  •