saliva vascoasa

05-01-2012
florina80
Nu este medic/terapeut
florina80
Buna ziua.Am o fetita de 6 saptamani, si de cand am venit din maternitate a avut nasucul infundat.La 2 saptamani m-am internat cu ea in spital ca se ineca cu saliva.Am mai fost cu ea la control si dr i-a prescris ospexin, zyrtec si eurespal.Acum avem aceeasi problema.Nasucul il curat cu batista bebelusului dar nu iese prea mare lucru, in schimb ea haraie in piept, iar cand varsa, pe langa lapte iese si o cantitate mare de saliva vascoasa.Va rog ajutati-ma cu un raspuns, ca nu mai stiu ce sa-i fac, e fff agitata, nu doarme decat 2 ore/zi, mananca mai putin.Mi-e frica sa nu se inece cu acea saliva pacatoasa.Multumesc anticipat pt raspunsuri.
3 comentarii
0
05-01-2012, ora 18:12
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Mergi cu fetita la pediatru, poate are reflux gastric.
Deasemenea, deoarece i s-au administrat antibiotice fara sa i se faca analize (cred!), nu stii daca acel tratament a fost eficient, sau bacteria din nasuc era rezistenta la el.
De la o infectie in nas, poate face complicatii la plamani.
Ar fi bine sa ii se faca un exudat nazal cu antibiograma, iar in antibiograma o sa scrie la ce antibiotice este sensibila bacteria gasita.
Inainte de exudat sa nu o speli in nas - intreaba intai la laboratorul de analize cum sa procedezi cu un copil asa mic - nici nu il poti lasa sa se inece cu mucozitatile...
Si sa treaca cel putin 10 zile de la ultima pastila de antibiotic, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.
Poate ii faci si un exudat faringian cu antibiograma, ca si acolo poate avea un streptococ.
Sanatate multa!
0
19-01-2012, ora 13:30
florina80
Nu este medic/terapeut
florina80
Cand am fost internata cu ea in spital, i-au gasit un microb la nas sensibil la gentamicina si i-au facut genta si ampicilina injectabil. Acum cateva zile i-am facut si exudat si nu a iesit nimic.Problema e ca azi, a varsat de 4 ori consecutiv numai saliva vascoasa. Va rog ajutati-ma cu un sfat, ca nu mai stiu ce sa-i fac.Ea are in permanenta secretiile alea in gat.Multumesc
0
20-01-2012, ora 14:38
tema
Nu este medic/terapeut
tema
I-a facut si exudatul nazal cu antibiograma? daca nu, sa il faca. Poate sa aiba un microb in nas, nu doar in gat.
Analiza trebuia sa o repeti dupa cel putin 10 zile de la ultimul antibiotic administrat, altfel rezultatul este fals negativ.

Numai daca ceri sa se faca antibiograma se insamanteaza un mediu de cultura cu secretiile recoltate si se vede clar ce microb creste acolo.
Ar fi bine sa ceri si antifungigrama, ca nu cumva sa fie o ciuperca, iar daca ceri numai antibiograma nu iti va spune decat daca are bacterii, nu si ciuperci.
Mucozitatile probabil ca provin din nas, asa ca ar trebui sa ii faci - exudat nazal cu antibiograma si antifungigrama.

Daca l-a facut si i-a iesit ca nu are nimic in nas, mai poti controla daca are cumva reflux gastric - la un gastroenterolog si deasemenea sa faca un control la glanda hipofiza care se afla in spatele nasului.
Vorbeste despre asta cu un doctor.
Sa stea cu capul mai sus dupa ce mananca, pana vezi daca are reflux gastric sau nu. ca poate sa inspire voma si ii intra in plamani.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depistarea drogurilor sintetice din salivă cu ajutorul unui test de salivă
  •