sangerare dupa papanicolau

21-02-2008
dya dya
Nu este medic/terapeut
dya dya
Azi mi s-a recoltat o proba pt testul papanicolau. Cand am ajuns acasa am descoperit ca am sangerat. Mentionez ca recoltarea a durat mai mult decat de obicei, ca am simtit o oarecare jena in interior si ca eram in a 7-a zis de la CM. Este normal? Multumesc mult!
4 comentarii
0
22-02-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Da, este normal. Cand se ia proba de celule de pe col se foloseşte o periuţă. La periaj se intamplă frecvent să apară sangerări, deoarece colul este foarte friabil. Aceste sangerări nu durează, de regulă, mai mult de o zi şi trec fără nici o măsură terapeutică specială.
0
06-03-2008, ora 00:00
byliboi
Nu este medic/terapeut
byliboi
am facut si eu testul si mi-a zis doamna de acolo sa nu ma sperii ca o sa sangerez, dar de atunci, adica au trecut 3 zile mi se pateaza chilotul cu ceva maroniu, iau si anticonceptionale-sa fie sangerarea de la pilule?tot de atunci am si o durere pe uter, mi-a zis ca am o rana mica pe uter.vreau sa stiu de unde se face aceasta rana pe uter?trebuie sa merg la un cabinet, dar intai sa-mi vina rezultatul, dar pana atunci ce trebuie sa fac?
0
18-03-2008, ora 00:00
lulukeskin
Nu este medic/terapeut
lulukeskin
eu am rana pe uter, se vede cu ochiul liber. Mai exact, PAP cl.3, displazie usoara. In prezent eu fac un tratament pt a scapa de micoza vaginala pe care o am, timp in care doctorul mi-a spus sa nu mai folosesc 2 luni anticonceptionale Dupa care repet PAP-ul, imi face colposcopie sa vada sa nu fie HPV prezent...Si eu l-am intrebat care sunt cauzele unei rani si mi-a spus de: tampoane intravaginale, infectie HPV, sex dur si mult, prea multe spalaturi vaginale. Acum difera de la femeie la femeie. Sora mea cu un singur barbat s-a culcat si o singura data..dupa ce si-a facut PAP-ul prima oara, s-a trezit cu rana. In cazul meu, vreo 5 ani de zile eu am folosit OB la fiecare menstruatie si consider ca de acolo mi se trage.
Eu zic sa nu mai stai, du-te ca fiecare secunda e importanta.
Daca vrei, du-te la cabinetul doctorului Cotiga Cristian, e in P. Domenii, programeaza-te la 224.50.14 / 0744332141. Consultatia e 50 ron. Pt. someri, studenti si pensionari, ia mai putin.
sanatate!
0
23-02-2009, ora 17:57
simona simona
Nu este medic/terapeut
simona simona
Buna ziua am si eu o nelamurire azi am fost si am facut testul papanicolau si cand am ajuns acasa am realizat ca sangerez de culoare maroniu vreau sa mentionez ca am hpv as dori sa stiu daca este ceva in neregula cu acesta sangerare si de la ce este va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sangerarea - primul ajutor
  • Sânge în scaun
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •