Sangerare si cheaguri dupa chiuretaj

12-05-2016
lore_florina
Nu este medic/terapeut
lore_florina
Buna ziua,

In urma cu 7 zile am facut un chiuretaj la 11 saptamani de sarcina, in urma unei sarcini oprita in evolutie de la 7 saptamani. In primele trei zile dupa chiuretaj am avut o sangerare usoara, iar in zilele 4 si 5 sangerarea aproape ca s-a oprit de tot, desi am avut dureri puternice de burta si spate, la fel ca in primele zile de menstruatie. Ieri a inceput din nou o sangerare mai abundenta, iar in cursul zilei de azi sangerarea a fost foarte puternica, inclusiv cu eliminarea unor cheaguri foarte mari, aproximativ de dimensiunea unui pumn. Dureri nu am, febra nu am facut (am urmat si cele 5 zile de tratament cu antibioticul prescris de medic - Zinnat) si niciun alt disconfort.

Intrebarea mea este daca aceasta sangerare masiva, la o saptamana de la chiuretaj, este normala?

As vrea sa va mai intreb si cam cat timp este normal sa dureze sangerarea de dupa chiuretaj?

Iar cea mai importanta intrebare ar fi daca acest chiuretaj ar putea sa imi afecteze capacitatea de a concepe un copil pe viitor? A fost prima sarcina, ne doream foarte mult acest copil, nu stiu de ce sarcina s-a oprit in evolutie...nu am facut niciun avort, nu am consumat alcool, droguri si nu am fumat niciodata. Am renuntat la anticonceptionale cu 8 luni inainte de a ramane insarcinata si cu 3 luni inainte am inceput sa iau acid folic...

Exista sanse ca urmatoarea sarcina sa fie dusa la final cu bine?

Luni am programare la medicul ginecolog si ii voi adresa si doamnei doctor aceste intrebari, dar sunt foarte nelinistita si as avea mare nevoie de niste raspunsuri.

Va multumesc anticipat!
1 comentarii
0
13-05-2016, ora 13:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Anticonceptionalele subtiaza endometru si exista risc de sarcina oprita in evolutie ulterior.
Desigur ca exista si alte cauze.
Nu e normala sangerarea. Mergeti in Urgenta sa va faca pe loc toate analizele posibile si sa o opreasca. Posibil sa nu fi fost curatata bine. Nu stati asa. Este caz de urgenta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sângerarea vaginală după chiuretaj
  •