Sangerarea de privatie

04-07-2014
Ana.S
Nu este medic/terapeut
Ana.S
Buna ziua,

Am avut un accident in timpul actului sexual-s-a rupt prezervativul.Eram in a 4-a zi de menstruatie. In urma sfatului unui medic ginecolog, am luat primele 4 pastile de Rigevidon a doua zi dupa eveniment si urmatoarele 4 dupa 6 ore. Anul acesta s-a mai intamplat acelasi lucru in urma cu 4 luni. Pana acum nu am avut nicio problema cu aceasta metoda dar acum, dupa 3 zile de terminarea ciclului menstrual a aparut din nou sangerarea abundenta, asemanatoare ciclului menstrual doar ca este de o culoare mai deschisa, o densitate mult mai mica si are mici cheaguri de sange de culoare rozalie. As dori sa stiu daca este normal si daca da, cat se presupune ca ar trebui sa dureze?

Informatii suplimentare: Ciclul meu menstrual este neregulat, se intampla sa intarzie si 2-3 luni (rar) si dureaza 7 zile. Nu am avut nicio sarcina pana acum iar in urma controalelor ginecologice s-a dovedit ca nu sufar de nicio afectiune care sa cauzeze intarzierea sau dereglarea ciclului menstrual doar un deficit de estrogen care, teoretic, a fost reglat acum 4 ani. Nu folosesc alte metode contraceptive inafara de prezervativ.

Va multumesc anticipat.
3 comentarii
0
05-07-2014, ora 11:15
Dr. Laurentiu Craciunas
Obstetrica-ginecologie, Manchester, UK
Dr. Laurentiu Craciunas
Buna Ana.S, dozele mari de hormoni pot sa iti deregleze si mai rau ciclurile menstruale si nu sunt recomandate ca metoda contraceptiva regulata. Daca prezervativul nu este o metoda adecvata poti folosi anticonceptionale regulat.

As recomanda un test de sarcina pentru sangerarea pe care o mentionezi, putin probabil sa fie pozitiv, dar este o posibilitate care trebuie exclusa.
0
05-07-2014, ora 15:29
Ana.S
Nu este medic/terapeut
Ana.S
Multumesc frumos. Am sa fac unul. Din cate stiu se face dupa doua saptamani de la incident.Corectati-ma daca gresesc. Inca o data multumesc.
0
07-07-2014, ora 11:22
Dr. Laurentiu Craciunas
Obstetrica-ginecologie, Manchester, UK
Dr. Laurentiu Craciunas
Ideal la 3 saptamani de la contact sau 1 saptamana de intarziere a menstruatiei.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul