Sangerarea poate anunta o sarcina?

22-02-2013
rubyana
Nu este medic/terapeut
rubyana
Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema. Prietena mea a avut CM luna trecuta pe data de 19. Pe data de 18 luna aceasta a avut o sangerare in timpul actului sexual. A crezut ca va veni CM. Insa sangerarea s-a oprit dupa si au trecut 5 zile iar Cm nu i-a mai venit. Mentionez ca ea se protejeaza folosind metoda calendarului. Credeti ca ar putea fi insarcinata? E prea devreme pentru un test de sarcina daca intarzierea este de doar 5 zile? Prietena mea are un copil iar la prima sarcina a repetat in jur de 4 teste pana la varsta de 5 sapt a sarcinii. Toate au iesit negative si totusi era insarcinata. Va rog sa-mi raspundeti urgent! Va multumesc!
3 comentarii
0
23-02-2013, ora 14:37
rubyana
Nu este medic/terapeut
rubyana
Buna ziua! Revin cu o noua informatie. Prietena mea si-a facut de dim un test de sarcina sure check si i-a iesit negativ. Credeti ca ar putea fi totusi insarcinata?
0
25-02-2013, ora 14:35
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Buna ziua,

Metoda calendarului pe care prietena dumneavoastra o foloseste nu este o metoda sigura de contraceptie, simtomele descrise de dumneavoastra nu pot pune si nici nu pot nega diagnosticul de sarcina, in aceasta situatie se recomada sa faceti un test de sarcina numit BHCG, facut din sangele venos (in laborator) si care pune in evidenta foarte precoce prezenta hormonilor de sarcina in organismul femeii. De asemenea pe viitor va recomandam ca prietena dvs. sa consulte un medic specialist in contraceptie si planificare familiala care ii poate recomanda o metoda eficienta.

O zi excelenta!
0
26-02-2013, ora 19:18
rubyana
Nu este medic/terapeut
rubyana
Va multumesc pentru raspuns! Este posibil ca testul de sarcina sa iasa negativ si ea sa fie insarcinate? Mentionez ca testul s-a facut dim folosind prima urina.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sangerarea in timpul actului sexual
  •