Sângerări gingivale

17-10-2013
frederica
Nu este medic/terapeut
frederica
Bună! de ceva vreme, o persoană apropiată mie, de 18 ani are o problemă. Are gingiile mai roşii decât de obicei, sângerări gingivale atât în timpul periajului, cât şi atunci când mănâncă. De altfel, spune că şi repiraţia i s-a schimbat, devenind supărătoare...probleme legate de carii sau altceva nu are. Care este problema în acest caz?

Mulţumesc anticipat!
6 comentarii
0
17-10-2013, ora 23:05
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Sangererile gingivale pot arata multe: o tehnica deficitara de periaj, o gingivita ( inlamatia gingiei ), parodontita sau daca ne extindem in patologia generala, lucrurile se complica. Probabil este vorba de o iritatie a gingiilor de catre depozite de placa bacteriana si tartru subgingival. Un consult stomatologic ar ajuta-o si s-ar vedea despre ce este vorba. Daca persista problema si sangerarea se mentine, atunci trebuie cautata o alta cauza.
0
18-10-2013, ora 00:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ frederica

Pentru sangerarile gingivale sa cumpere pasta de dinti cu argila de la plafar.
0
18-10-2013, ora 10:53
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Este clar ca pasta de dinti trebuie utilizata in cadrul tehnicii de periaj. Exista o abundenta de paste de dinti, printre care si cele cu argila. Unele paste de dinti contin o cantitate mai mare de sare ce modifica osmolaritatea salivei si ajuta la "stoparea sangerarilor gingivale", dar nu rezolva cauza.
0
19-10-2013, ora 17:12
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Cand aveam 21 de ani asa mi s-a intamplat si mie, sangerau gingiile dintilor de jos si pasta de dinti nu m-a ajutat. Am fost la dentist si mi-a facut detartraj, din acel moment nu mai stiu ce inseamna sangerarile gingivale.
Bineinteles, si mirosurile neplacute dispar, ba chiar nu mai exista halena nici dimineata daca se executa periaj inainte de culcare.
Acum detartrajul costa 100 de lei si trebuie facut destul de rar, adica o data la cativa ani.
0
19-10-2013, ora 18:21
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
@frederica: cel mai probabil persoana despre care ne povestiti are nevoie de un consult stomatologic si o igienizare profesionala pentru indepartarea tartrului.


@otilia: intervalul de timp dintre doua igienizari profesionale ( adica detartraj si periaj profesional) variaza de la pacient la pacient. sunt persoane care au nevoie o data pe an, sunt insa pacienti care au nevoie si o data la 3 luni de o asemenea manopera. la controlul periodic stomatologic, ce trebuie facut o data la 6 luni, medicul va va spune daca este nevoie de igienizare sau nu.
0
20-10-2013, ora 15:31
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Multumesc doamna Dr. Bineinteles ca aveti dreptate, depinde de fiecare persoana in parte.
Eu personal mi-am facut acum 7 ani si acum 1 an. Ultima data nu am avut deloc tartru, asa a spus medicul, insa mi-a facut pentru ca asa am solicitat eu. De asemenea si sotul si-a facut la acelasi interval de timp, si nici el nu a avut deloc tartru a doua oara.
Probabil suntem niste norocosi din acest pdv.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum protejăm gingiile și ne ferim de gingivită
  • Pierderea fermității gingivale crește probabilitatea de inflamație gingivală
  •