sangerari, menstruatie data peste cap..

01-11-2012
lorelei8
Nu este medic/terapeut
lorelei8
buna ziua, de cateva luni ma confrunt cu o problema si nu stiu ce s afac..in iulie am avut o sangerare de 2 zile exact la jumatatea ciclului menstrual..am fost la medic si a zis sa nu ma ingrijorez ca e spotting si dc imi vine luna urmatoare menstruatia normal nu e nicio pb..in august mi-a venit normal..la jumatatea ciclului insa a aparut iar sangerarea de cateva zile..apoi mi-a venit iar ciclul normal in septembrie..in octombrie mi-a venit la 17 zile (adica pe 15 octombrie), iar azi mi-a venit iar (la un interval de 20 de zile)..nu stiu ce se intampla..sunt picaturi mici de sange, maxim o pata..am avut ceva schimbari in viata mea lunile astea, dar nu stiu ce sa zic..nu iau anticoneptionale, sarcina iese din discutie..locuiesc in strainatate, poate ca aceasta schimbare in viata mea s.a stresat putin, insa sunt destul de speriata..ma puteti ajuta va rog cu un sfat? momentan nu pot merge la medic, dar voi face tot posibilul sa merg curand..
4 comentarii
0
01-11-2012, ora 11:30
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Daca iti vine menstruatia la un interval normal de 28-35 zile si cu spotting la jumatatea perioadei chiar si cateva picaturi de sange, este in regula, multe femei au spotting atunci cand sunt la ovulatie.
Ultimele doua sangerari 15 octombrie si azi 1 noiembrie pot fi de asemenea considerate spotting si menstruatie, de pe 15 octombrie si pana azi sunt 16 zile nu 20, practic erai la ovulatie la jumatatea lui octombrie cand ai avut mica sangerare.
Daca de data asta iti vine normal cantitativ si nu doar spotting, atunci esti in regula, acum ai tu de fapt menstruatia.
0
01-11-2012, ora 11:44
lorelei8
Nu este medic/terapeut
lorelei8
muyltumesc otilia, insa cand am avut pe 15 octombrie m-a tinut 6 zile, a fost mensruatie...nu mi-a curs f mult, isna a fost ca la menstruatie..nu cred ca fost spotting atunci..mai degraba acum ar fi spotting, caci am o pata mica...insa nu stiu, poate in urmatoarele zile va incepe sa curga ca la menstruatie..sunt f speriata :(
0
03-11-2012, ora 00:13
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Off... In cazul asta ar trebui sa mergi la medic, nu este in regula sa ai menstruatie atat de des.. Daca nu poti ajunge la medic, atunci poate ar trebui sa iei anticonceptionale 3 luni, rau cu siguranta nu iti vor face, insa ramane la aprecierea ta. Daca ai mai luat anticonceptionale in trecut le poti lua pe acelea din nou timp de 3 luni insa dupa cum am spus numai daca nu poti ajunge la medic. Le incepi in ziua a 5'a a pentru a sti sigur ca a fost menstruatie si nu doar spotting.
Acum 7 ani am avut si eu aceeasi problema ca si tine, la doua trei saptamani aveam sangerari pana cand am ajuns sa am spotting aproape zilnic si medicul mi-a recomandat anticonceptionale timp de 3 luni si le-am inceput din acea zi, chiar daca nu eram la menstruatie, totul era atat de haotic incat habar nu mai aveam cand aveam menstra si cand era doar o sangerare, asa ca acesta a fost sfatul medicului si anume sa le incep imediat.. Eu iti vorbesc din experienta, cu siguranta ceva este in neregula cu tine, asta e clar. La mine era vorba despre un chist ovarian la vremea respectiva insa si inflamatiile pot cauza sangerari ocazionale.
Daca te hotarasti sa iei pilule atunci te sfatuiesc sa te protejezi suplimentar impotriva unei sarcini in prima luna, asta pentru ca nu stii sigur daca esti sau nu la menstruatie cand incepi sa le iei. Din a doua luna te poti considera protejata.
0
20-11-2012, ora 18:56
lorelei8
Nu este medic/terapeut
lorelei8
multumesc otilia! am fost la medic si mi-a prescirs AC timp de 4 luni..sa vad cum merge treaba..meric mult :) sanatate!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Caracteristici ale ciclului menstrual ce ridică semne de întrebare
  • Când menstruația e considerată anormală și ar trebui să te adresezi medicului
  • Ciclul de două ori pe lună
  •