Sarcina??

26-02-2018
alil
Nu este medic/terapeut
alil
Buna ziua! Cum poti sa iti dai seama ca am rămas însărcinată? Stiu simptomele de varsaturi, dureri de cap, durerea sânilor... Întrebarea mea este ca te doare burta, o durere anume. Nu stiu ca simti ca s-a "instalat " ceva in tine, nu stiu sa explic. Am întreținut relații intime ieri cu partenerul meu si a fost neprotejat. Nu a ejaculat in mine. După câteva ore după ce el a mers la toaletă și a facut baie am facut o din nou neprotejat de asta intreb daca e posibil sa fi ramas însărcinată. O sa fac un test de sarcina cat de curând dar vreau sa stiu si asa inainte
4 comentarii
4
26-02-2018, ora 17:23
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua, ati mai scris si vi s-a raspuns. Testul de sarcina este relevant cam dupa doua saptamani de la aparitia sarcinii. Daca exista un risc mare de sarcina se recomanda contraceptia de urgenta, adica pastila de a doua zi. Aceasta insa trebuie folosita ca solutie de urgenta si nu ca obicei caci produce dezechilibre hormonale mari in organism.
0
26-02-2018, ora 18:33
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Simptomele nu se instalează imediat, de pe o zi pe alta și ne ceri să ghicim dacă ești însărcinată sau nu
Oricum, atunci când nu te protejezi există posibilitatea să rămâi însărcinată. Dacă nu-ți dorești copii acum, încearcă să fii mai responsabilă și nu risca.
0
26-02-2018, ora 19:54
alil
Nu este medic/terapeut
alil
Si dupa cat timp pot sa fac un test de sarcina daca ieri am întreținut relații intime neprotejate?
0
27-02-2018, ora 10:16
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Hormonul HCG poate fi depistat în sânge și urină la 10-14 zile de la concepție. Un test de sânge efectuat în a zecea zi de la concepție ar putea să-ți arate un rezultat real, la fel cum un test de urină efectuat în a 14 zi de la concepție îți poate spune adevărul despre starea ta. Acest hormon își dublează valoarea cu fiecare zi ce trece, așa că dacă ai răbdare, după 3-4 zile de la data la care ar fi trebuit să-ți vină ciclul, vei primi o confirmare cât se poate de reală. Dar pentru a scăpa de orice îndoială, un test de sânge repetat o dată la 2 zile îți va confirma și cele mai fine bănuieli.

Testul de sânge este un test cantitativ care îți măsoară valoarea hormonului HCG, în schimb testul de urină este unul cantitativ care poate depista doar dacă hormonul este sau nu prezent în urină.

Testul de urină este indicat să fie făcut la prima oră a dimineții, cu prima urină, așa cum se cere și la analizele uzuale. Se pare că pe timpul nopții, hormonul HCG crește în concentrație, iar astfel rezultatul testului ar putea fi mai relevant.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: