Sarcina?

11-02-2016
Andradaaaa
Nu este medic/terapeut
Andradaaaa
Buna ziua! Pe 9 Februarie am avut primul contact sexual neprotejat. Dupa 5 minute ne-am oprit deoarece partenerul meu a simtit nevoia sa ejaculeze, nu in mine ci afara, dar abia dupa un minut aproape. Acesta s-a sters si am vrut sa continuam, dar dupa 2 minute ne am oprit, m-a penetrat doar la intrare. Dupa 20 de minute am inceput al doilea 'număr', dar fara a mai ejacula. Tin sa Menţionez ca ultima menstruaţie am avut-o pe data de 25 Ianuarie si dupa calculele mele eram in perioada fertila. Fiind foarte panicata la aproximativ 26 de ore de la contact am luat pilula (postinor) si a doua doza peste 12 ore. Credeţi ca mai sunt sanse de sarcina si ce-ar mai trebui sa fac? Va rog frumos sa-mi răspundeţi inca sunt foarte panicata si stresata. Multumesc anticipat.
5 comentarii
0
11-02-2016, ora 11:26
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Daca ati luat pastilele de urgenta asa cum ati mentionat sansele de a fi insarcinata sunt minime (daca nu aveti si alte simptome).
Daca ati inceput viata sexuala este important sa va informati corespunzator; iata cateva dintre lucrurile esentiale pe care trebuie sa le stiti si sa le respectati:
- in timpul excitarii barbatului in varful penisului apare un lichid care contine spermatozoizi; cu cat excitatia creste (spre momentul ejacularii), cu atat numarul de spermatozoizi continuti in acest lichid creste (si atinge cantitatea maxima in momentul ejacularii).
- daca acest lichid ajunge la intrarea/in interiorul vaginului exista risc de sarcina
- chiar daca barbatul sterge/spala penisul si chiar urineaza dupa actul sexual, raman spermatozoizi pe "traiectorie", ceea ce inseamna ca daca se continua actul sexual fara utilizarea prezervativului exista risc de sarcina
- cea mai buna masura contraceptiva este utilizarea prezervativului de la inceputul actului sexual astfel incat lichidul despre care vorbeam anterior sa nu ajunga in apropierea vaginului
- "pilula de a doua zi" asa cum mai este numita se ia la CEL MULT 24 de ore de la contactul sexual, altfel s-ar putea sa fie prea tarziu
- pilula de a doua zi nu poate fi utilizata ca masura contraceptiva de baza, se utilizeaza doar in cazuri de urgenta, nu mai mult de 2-3 ori PE AN!
Puteti afla mai multe despre sarcina si sex pe siteul meu, pe care puteti sa-l gasiti la profilul meu.

Considerati acest raspuns satisfacator? Va rog sa-l evaluati utilizand chestionarul de satisfactie. Raspunsul Dumneavoastra poate imbunatati activitatea noastra, spre beneficiul utilizatorilor forumului.
0
11-02-2016, ora 11:34
Andradaaaa
Nu este medic/terapeut
Andradaaaa
Da, pastila am luat peste 26 de ore aproximativ. Nu este cam tarziu? Alte simptome nu am deocamdata, au trecut decat 2 zile de la contact. Va multumesc foarte mult pentru sfaturile care mi le-ati dat, pe viitor o sa am mult mai multa grija si o sa fiu mai precauta. Credeţi ca ar fi ok sa fac si un test de sarcina peste 2 sau 3 saptamani?
0
11-02-2016, ora 11:43
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Pentru siguranta puteti face un test de sarcina peste cam 10-14 zile.
Ca situatia sa nu se mai repete si sa nu mai treceti prin astfel de emotii este important sa va informati si MAI ALES, sa intelegeti ca responsabilitatea (si respectul) pentru propria persoana si pentru propriul corp va apartin. Indiferent ce poate zice sau face un partener Dumneavoastra sunteti cea care trebuie sa aveti grija de propria persoana.
0
11-02-2016, ora 11:50
Andradaaaa
Nu este medic/terapeut
Andradaaaa
Asa am sa fac! Va mulţumesc foarte mult! M-am mai linstit! O sa tin cont de sfaturile dumneavoastră, va multumesc!
0
16-02-2016, ora 22:43
Andradaaaa
Nu este medic/terapeut
Andradaaaa
Buna seara! Am revenit cu o intrebare...va rog sa ma ajutaţi. Am luat pastila pe 10 Februarie si nu m am simtit rau dupa ce am luat o sau in următoarele zile. Dar de vreo 2 zile ma doare capul foarte tare, am dureri in Zona apendicelui si cateodata ma simt ameţită si imi este foarte rau. Credeţi ca sunt efectele adverse ale pilulei sau este vb de sarcina? Inca n am facut testul pt ca este prea devreme. Va rog sa ma ajutaţi. Multumesc anticipat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •