Sarcina de 16 saptamani si avortul

30-03-2012
vixen
Nu este medic/terapeut
vixen
Avortul chirurgical prin dilatatie si evacuare se poate face oricui, sau doar in cazul in care sarcina respectiva pune viata gravidei in pericol? Se poate face intrerupere de sarcina la 16 saptamani?
5 comentarii
0
30-03-2012, ora 23:38
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Intreruperea sarcinii chirurgical prin dilatatie si evacuare este o procedura de avort chirurgical indicata intre 15 si 21 de saptamani de sarcina.

Tehnica consta in introducerea intravaginala a laminariei sau a unui dilatator sintetic pasiv, cu 24 de ore inaintea interventiei.

Procedura este efectuata a doua zi, medicul va introduce un tenaculum, instrument care mentine cervixul in pozitie si un instrument circular, care va mari circumferinta cervixului.
O canula este inserata intrauterin pentru a aspira partile fetale si placenta, apoi cu o chiureta se indeparteaza resturile ramase.

Procedura tine 30 de minute.

Efectele secundare post-avort sunt aceleasi ca pentru chiuretajul prin suctiune.

SFAT.Multi se chinuie sa faca copii si nu pot.Un copil schimba in bine vieti si e bine sa fie adus pe pamant.Chiar daca nu-ti doresti sa fii mama, da-i sansa altei femei sa-l creasca.
0
31-03-2012, ora 11:12
symosdp
Nu este medic/terapeut
symosdp
Doamne, VIXEN, nu pot intelege cum poti ucide o minune dumnezeiasca.Stii tu oare ce insaeamna sa-ti doresti copii si sa nu-i poti avea?Stii ce inseamna sa duci o sarcina pana pe la 7 luni si sa o pierzi, ca ai organismul prea slab?
Singura scuza pe care ti-o gasesc ar fi, FEREASCA DUMNEZEU, sa nu poti tine sarcina dpdv medical, caci altfel nu inteleg la ce l-ai lasat sa creasca atat de mult ca sa iei aceasta decizie? Daca mai tarziu vei dori copii si nu-i vei mai putea face?Nu te judec, doar nu pot sa te inteleg. Sper ca te vei gandi foarte bine, foarte, foarte bine inainte de a lua decizia finala ca sa nu regreti mai tarziu.Sanatate multa!
0
31-03-2012, ora 12:33
vixen
Nu este medic/terapeut
vixen
Eu as fi vrut sa stiu daca acea interventie se poate face la cerere sau doar in cazul in care viata gravidei este in pericol (articole despre asta am citit si eu), oricum multumesc, si comentariile nu ma supara, criticile sunt constructive si ne ajuta sa devenim oameni mai buni. Teama mea este starea de sanatate a copilului, pt. ca nu am avut nici o simptoma, si cam de 3 luni am tot lu-at tot felul de medicamente printre care si antibiotice, avand o raceala foarte puternica, si anticonceptionale Cerazette zi de zi... si nu stiu daca e in regula.
0
07-04-2012, ora 16:20
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca ai stiut ca esti insarcinata si ai luat toate aceste medicamente si contraceptive dupa bunul plac, fara sa te consulti cu medicul tau, de ce ai asteptat pana la 16 saptamani de sarcina ca sa faci avort ? Se pare ca si pentru administrarea contraceptivului nu ai cerut deloc un sfat de specialitate din moment ce ai ramas insarcinata sub pilule. Un ginecolog te-a vazut ? La un cabinet privat nu cred ca poti face avort la 16 saptamani, mai bine mergi in maternitate.E bine ca esti de acord cu faptul ca orice critica poate fi constructiva, dar daca e primita ca nuca in perete, fara sa acordam unei firave vieti sansa de a vedea lumina zilei, totul e in zadar.
0
11-04-2012, ora 22:51
vixen
Nu este medic/terapeut
vixen
E logic ca nu am stiut de sarcina, cum sa stiu si sa iau in continuare contraceptive si orice pastila aveam la indemana?! Si mi-au fost prescrise de un medic ginecolog ( anticonceptionale Cerazette).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sarcina după avort
  • Unele antibiotice ar putea fi asociate cu creșterea riscului de avort
  • Dureri de burtă după avort - ce e normal și ce nu
  •