Sarcină extrauterina

12-10-2017
Mary1212
Nu este medic/terapeut
Mary1212
Bună seara.In urma cu 3 săptămâni am fost operata laparoscopic de sarcina extrauterina tubara dreapta. În urma intervenției medicii au decis să-mi păstreze trompa cu pricina. Sarcina avea 6 săptămâni și câteva zile. Acum vine și întrebările mele pe care va rog sa nu le treceți cu vederea.
1.Daca în burta am avut circa 600 ml de sange cum au ajuns doctorii la concluzia că trompa merita salvată?Sângele curs din trompa nu a dus la deteriorarea ei?
2.Desi la ieșirea din operație mi s-a spus că au controlat și trompa cealaltă și ca e perfectă, pe foaia unde e descrisa intervenția scrie ca trompa stânga rezulta globoasa și edematoasa(sper ca am spus bine, încerc să traduc din italiana căci aici am fost operata.)Ce înseamnă acești termeni?
3.Dupa cât timp as putea sa încerc sa fac un copil și dacă trebuie sa mai efectuez vreun control înainte? Sunt tare supărată nu mai am liniște la gândul ca as putea sa nu mai pot face copii. Vă mulțumesc mult pentru timpul acordat și aștept cu mare interes un răspuns de la un doctor dacă s-ar putea.
2 comentarii
0
13-10-2017, ora 09:30
Dr. Moise Oana
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Moise Oana
Trompa "salvata" este ramasa partiala adica au indepartat zona unde era implantat sacul gestational si a ramas capatul spre uter care cel mai adesea este nefunctional adica nu va va ajuta sa obtineti o sarcina. Recuperarea dupa interventia laparoscopica este rapida asa ca puteti sa incercati din nou sa obtineti o sarcina dupa 2-3 menstre. Daca nu obtineti in 6 luni de contact sarcina trebuie sa investigate trompa ramasa sa stiti daca e permeabila sau nu si ca ultima solutie daca nici una din trompe nu mai e buna se face fertilizare in vitro.
0
13-10-2017, ora 12:55
Mary1212
Nu este medic/terapeut
Mary1212
Vă mulțumesc pentru răspuns. Și totuși nu mai înțeleg nimic. Pe foaia unde se descrie intervenția scrie așa :Ca au făcut o mică incizie pe trompa respectiva și că materiale ovulare au început să iasă afară. Pentru ca trompa nu prezenta sângerare au hotărât să o păstreze. Imediat după mi-au băgat albastru de metil și trompa rezulta liberă. Dacă ea există în întregime e o certitudine că nu mai este funcționala? Sau au fost cazuri când a funcționat chiar și așa?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Inflamarea („înfundarea”) trompelor uterine
  •